Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Θέμα: Η ΕΠΟ, τα rapid test και η επανέναρξη των χαμηλών κατηγοριών


Η Τρίτη όπως σας πληροφόρησε νωρίτερα με ρεπορτάζ του το Prismasport.gr είναι μια κρίσιμη ημέρα για το αν θα ανάψει το πράσινο φως από τους λοιμοξιολόγους και κατ΄επέκταση από την κυβέρνηση προκειμένου να επιστρέψουν στις προπονήσεις και στη συνέχεια στην αγωνιστική δράση τα πρωταθλήματα της Γ΄Εθνικής, της Α΄Εθνικής Γυναικών αλλά και τα Ενωσιακά Πρωταθλήματα. 

Σε επικοινωνία που είχε το Prismasport.gr με υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΠΟ αυτό του ανέφερε ότι περιμένουν την Τρίτη την εισήγηση των λοιμοξιολόγων η οποία θεωρούν ότι θα είναι θετική για την επιστροφή στις προπονήσεις που θα σημάνει και την επιστροφή στην αγωνιστική δράση. 

Όλο αυτό το διάστημα πάντως οι άνθρωποι της ΕΠΟ δεν έχουν μείνει άπραγοι καθώς έχουν κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να επιχορηγήσουν τα τεστ στα πρωταθλήματα της Γ΄Εθνικής, του Γυναικείου Πρωταθλήματος και τα Ενωσιακά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες χρειάζονται 80.000 Rapid τεστ για να ολοκληρωθούν τα παραπάνω πρωταθλήματα, αριθμός που δεν θεωρείται μεγάλος αν αναλογιστούμε ότι καθημερινά γίνονται 30 με 40.000 τεστ σε όλη τη χώρα. Το αίτημα για τα δωρεάν Rapid Test έχει ήδη σταλεί στα αρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Υγείας που είναι τα καθήλην αρμόδια για την χορήγηση των παραπάνω τεστ. 

Παράλληλα στην ΕΠΟ ψάχνουν τρόπους οικονομικής ενίσχυσης μέσω της Πολιτείας για τα σωματεία προκειμένου να ολοκληρωθούν ομαλά τα πρωταθλήματα. 

Πηγή: www.prismanews.gr