Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

Mαυρωτάς: Στις 10 Ιανουαρίου ξεκινούν προπονήσεις στα γήπεδα FL, Γ’ Εθνική και ερασιτεχνικά

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς αποκάλυψε σε τηλεδιάσκεψη με αντιπροσωπεία των παικτών της Γ’ Εθνικής ότι ετοιμάζει σχέδιο επιστροφής και έναρξης όλων των πρωταθλημάτων, δηλαδή από τη Football League, τη Γ΄ Εθνική μέχρι και τα τοπικά πρωταθλήματα!“

Η Super league 2 ξεκινάει στις 9 του Ιανουαρίου, βούληση της Πολιτείας είναι να αρχίσει στη συνέχεια και η Football League μαζί με την Γ’ Εθνική.

Έτσι όμως πρόκειται για περισσότερες από 150 ομάδες σε όλη την χώρα και αυτό πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή.

Η επιστροφή στις προπονήσεις θα γίνει μετά τις 10 του Γενάρη ”, είπε ο γγΑ προς τους ποδοσφαιριστές.“Μας ενδιαφέρει η επανέναρξη ειδικά του λεγόμενου ερασιτεχνικού αθλητισμού, με αυστηρούς υγειονομικούς πάντα βέβαια κανόνες”, πρόεδρος ο Γιώργος Μαυρωτάς.

Για τη Football League ειπώθηκε ότι ετοιμάζει να καταθέσει υγειονομικό πρωτόκολλο στην επιτροπή λοιμωξιολόγων, ενώ η ΕΠΟ, που εκπροσωπήθηκε από το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, Παναγιώτη Διακοφώτη υποσχέθηκε ότι θα κάνει το ίδιο για τη Γ΄ Εθνική, αλλά και για τα τοπικά πρωταθλήματα, μελλοντικά.

Ένα άλλο ζήτημα είναι η διάρκεια των πρωταθλημάτων καθώς ήδη μπαίνουμε στο νέο χρόνο, όμως γι αυτό το θέμα υποστηρίχτηκε ότι θα γίνουν αλλαγές στις προκηρύξεις, τόσο σε FL, αλλά και σε Γ’ Εθνική και τοπικά, ώστε να προλάβουν τα χρονικά περιθώρια. Φυσικά, το μέγα ζήτημα είναι το κόστος, αλλά και το είδος των τεστ που θα πρέπει να γίνονται στους ποδοσφαιριστές.

Στην συνάντηση ειπώθηκε ότι θα γίνει πρωτόκολλο (για τις ομάδες της Γ Εθνικής) με rapid test που είναι πιο φτηνά, όμως και πάλι οι περισσότερες ομάδες δεν μπορούν να τα πληρώσουν. Γι αυτό το λόγο θα γίνει μια συζήτηση να επιβαρυνθούν το κόστος οι Δήμοι και οι Περιφέρειες.

Πηγή: goalpress.gr