Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Τόλης Ντέλος: «Η δίψα της πόλης για futsal και η οργάνωση με έφεραν στο Καρπενήσι»

Αποτελεί το μεγαλύτερο όνομα στη Β΄ Εθνικής σάλας. Ο λόγος για τον Τόλη Ντέλο, νέο απόκτημα του Καρπενήσι Futsal, ο οποίος παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα μίνι συνέντευξη στο Evrytania Sport. Ο ίδιος βιώνει δύσκολα μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους λόγω της πανδημίας του covid-19 και εύχεται η επιστροφή σε αυτούς να είναι σύντομη.

Η οργάνωση της ομάδας του Καρπενησίου, η δίψα του κόσμου για το ποδόσφαιρο σάλας, η νοοτροπία των ατόμων που την απαρτίζουν και οι υψηλοί στόχοι ήταν οι βασικότεροι λόγοι που τον οδήγησαν να μεταγραφεί στο Ευρυτανικό συγκρότημα του Δημήτρη Αντωνίου. Οριοθετεί τους στόχους του συλλόγου και θεωρεί πως είναι το πρώτο φαβορί για άνοδο στη μεγάλη κατηγορία, ενώ εκφράζει τον προβληματισμό του για το επίπεδο του Ελληνικού ποδοσφαίρου σάλας, καθώς και για τη διεξαγωγή αγώνων της 2ης Εθνικής σε ανοιχτά γήπεδα.

Ο Απόστολος Πουλημένος, επονομαζόμενος και ως «Ντέλος» κατάγεται από την Κέρκυρα. Είναι γεννημένος στις 22/2/1982 και έχει πέντε διεθνείς συμμετοχές με την Εθνική ομάδα των ανδρών και δυο τέρματα. Ξεκίνησε να αγωνίζεται στο άθλημα από το 2010. Κατά το παρελθόν διετέλεσε αρχηγός της ΑΕΚ, ενώ έπαιξε επίσης σε: Σαλαμίνα, Παλάς Λαγονησίου, Καλλιθεα, Μινώταυρο, Elite, Ρέθυμνο και Φάληρο. Με το τελευταίο αναδείχτηκε πέρυσι πρώτος σκόρερ στη Β΄ Εθνική σάλας με 33 γκολ, ενώ τη φετινή σαιζόν είχε 5 συμμετοχές και 1 γκολ στη Futsal Super League, προτού μεταγραφεί στην ομάδα του Καρπενησίου, με την οποία δεν έχει προλάβει ακόμη να «ντεμπουτάρει». Παράλληλα έχει αγωνιστεί εκτός συνόρων με τη York City στην Αγγλία και με την Ε.Ν. Παραλιμνίου στην Κύπρο.  Από το 1989 έως το 2009 έπαιζε κλασικό ποδόσφαιρο στον Κυανό Αστέρα Βάρης, στη Δόξα Κορωπίου, στον Άρη Βούλας, στον Α.Ο. Κορωπί, στον Φοίβο Βάρης και στον Πρωτέα Παλαιάς Φώκαιας.

 

Η συνέντευξη έχει ως εξής:


Evrytania
Sport
: Τόλη, πως «βιώνεις» την αποχή από τους αγωνιστικούς χώρους;  Πότε πιστεύεις ότι θα επιστρέψετε σε αυτούς;

Τόλης Ντέλος: «Δυστυχώς τον τελευταίο χρόνο ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις όλοι μας και πολύ δύσκολες. Εγώ προσωπικά είχα συνηθίσει πάντα στη ζωή μου να έχω το ποδόσφαιρο ως τρόπο ζωής και η αλήθεια είναι ότι μου λείπει όλο αυτό. Έχω ξεσυνηθίσει και δεν ξέρω αν θα μπορούσα να επανέλθω αγωνιστικά και σωματικά. Ελπίζω να τελειώσει και να ξανανταμώσουμε όλοι μαζί στα γήπεδα.»

 

Evrytania Sport: Ποιοι ήταν οι λόγοι που σε οδήγησαν να μεταγραφείς στο Καρπενήσι Futsal και ποιες είναι οι προσδοκίες σου;

Τόλης Ντέλος: «Ο βασικός λόγος ήταν η οργάνωση που είδα την περσινή χρονιά, όταν επισκέφτηκα με το Φάληρο το Καρπενήσι, μιας και έχω επισκεφτεί πολλές φορές την πόλη για διακοπές και όχι μόνο. Διαθέτει αθλητικές εγκαταστάσεις και θεωρώ ότι καιρικές συνθήκες είναι τέλειες για προπονήσεις (εκτός τα μέσα χειμώνα). Εκτός αυτού οι άνθρωποι που τρέχουν την ομάδα, τη μαθαίνουν να δουλεύει και να σκέφτεται έτσι. Προσωπικά μου άρεσε να πάρω το ρίσκο, όπως και πέρσι με το Φάληρο να μεταγραφώ σε μία ομάδα στην ουσία από το μηδέν, να δείξω πράγματα από όσα έχω μάθει αυτά τα χρόνια και φυσικά να ανέβει στην Α΄ Εθνική. Για εμένα ειδικά με το Καρπενήσι αυτό θα ήταν ένα τεράστιο επίτευγμα, γιατί ξέρω πόσο θέλουν να ανέβουν στην Α΄ Εθνική.»

 

Evrytania Sport: Πως κρίνεις το επίπεδο της ομάδας και ποιοι οι στόχοι του συλλόγου;

Τόλης Ντέλος: «Οι στόχοι της ομάδας θα πρέπει να είναι να μάθει να παίζει φούτσαλ, να προσπαθήσει να παίξει εντυπωσιακό ποδόσφαιρο και να φέρει τον κόσμο στο γήπεδο.. Διαθέτει ταλέντο και εμπειρία στο κλασικό ποδόσφαιρο. Από κει και πέρα πιστεύω ότι μερικές πινελιές θα ανέβαζαν πάρα πολύ το ομαδικό επίπεδο.  Η δίψα της πόλης είναι ένας λόγος που με έφερε σε αυτή την ομάδα, μιας και είδα κάτι που δεν έχω ξαναδεί από όλους στην ομάδα. Πιστεύω αυτό είναι το στοιχείο που θα ανεβάσει τον πήχη.»

 

Evrytania Sport: Ένα σχόλιο σου για το επίπεδο της Β΄ Εθνικής. Με την επανεκκίνηση στα γήπεδα, ποιες ομάδες θεωρείς ότι θα πρωταγωνιστήσουν;

Τόλης Ντέλος: «Το επίπεδο της Β΄ Εθνικής σίγουρα θα μπορούσε να είναι σε καλύτερα επίπεδα,  αν όλες οι ομάδες έπαιζαν σε κλειστά γήπεδα, μιας και οι μισές και παραπάνω παίζουν σε ανοιχτά. Για αυτό βλέπεις και σκαμπανεβάσματα αποτελεσμάτων, μιας και έχεις συνηθίσει το παρκέ δεν μπορείς να παίξεις στο ανοιχτό γήπεδο και το αντίθετο. Όπως ξαναείπα θα έπρεπε όλες οι ομάδες να αγωνίζονται σαν σε κλειστά γήπεδα, να μαθαίνουνε το άθλημα, έτσι όπως πρέπει, να υπήρχε παραπάνω ανταγωνισμός και πάνω από όλα να μπορούσαν όλες οι ομάδες της Β΄ Εθνικής να φέρουν ποδοσφαιριστές έμπειρους, ώστε να ανέβει το πρωτάθλημα παραπάνω επίπεδο. Πέρυσι και λίγο φέτος που είδα τη Β΄ Εθνική ξεκάθαρα για εμένα το Καρπενήσι είναι το πρώτο φαβορί για το πρωτάθλημα,  μιας και έχει και την περσινή εμπειρία. Κάποιες ομάδες δεν τις ξέρω καθόλου και δεν μπορώ να έχω σφαιρική άποψη.»

 

Evrytania Sport: Κλείνοντας, θα θέλαμε να μας σχολιάσεις το επίπεδο του ποδοσφαίρου σάλας στην Ελλάδα.

Τόλης Ντέλος: «Το επίπεδο στην Ελλάδα πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ χαμηλό και αυτό φαίνεται και από τα αποτελέσματα της Εθνικής. Μακάρι κάποια στιγμή να ανέβει το άθλημα σε όλους τους τομείς, με τηλεοπτική προβολή, σε site κτλ. Προσωπικά, μιας και είμαι σε αυτόν τον χώρο περίπου 10 χρόνια βλέπω ότι τα βήματα είναι συνεχώς προς τα πίσω. Στεναχωριέμαι πραγματικά,  γιατί έχω δει μεγάλα πράγματα όταν πήγα στα πρωταθλήματα που έπαιξα στο εξωτερικό. Πραγματικά η ευχή μου είναι να ανέβει το άθλημα σε επίπεδα που του αξίζει.»

 







Συνέντευξη: Δημήτρης Κολλημένος