Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Eρασιτεχνικό Πρωτάθλημα : Ελπίδες επανεκκίνησης της Γ' Εθνικής • Οριστικά λουκέτο στα τοπικά πρωταθλήματα;


Πρώτη σέντρα λοιπόν μεθαύριο Σάββατο 16 Ιανουαρίου για το πρωτάθλημα της Super League 2 και όπως δείχνουν τα πράγματα, αργά ή γρήγορα θα κάνουν πρεμιέρα και οι δύο όμιλοι της Football League. Έστω και καθυστερημένα για τις δύο μικρότερες κατηγορίες λοιπόν, το επαγγελματικό ποδόσφαιρο μπορεί να ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα από τον ιό που απρόσκλητα μας επισκέφθηκε, πριν από έναν και πλέον χρόνο, όμως τελικά βρίσκει το δρόμο του. Τι γίνεται όμως με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και τα αντίστοιχα πρωταθλήματα που βρίσκονται στην κατάψυξη;

Το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής στο οποίο συμμετέχουν τρεις ομάδες της Ημαθίας, ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων, η Νίκη Αγκαθιάς και ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, σύμφωνα με όσα διαρρέουν από τους υπεύθυνους και ανακυκλώνονται από τα διάφορα αθλητικά sites, έχει πολλές πιθανότητες να επαναρχίσει και αυτή τη φορά να ολοκληρωθεί. Αρκεί βέβαια ο αποκρουστικός επισκέπτης μας, ο κορωνοϊός να μην έχει διαφορετική άποψη.

Αντίθετα για τα τοπικά πρωταθλήματα όλης της χώρας και φυσικά δεν εξαιρούνται της Ημαθίας οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί δεν είναι ευνοϊκές και οι πιθανότητες επανέναρξης τους είναι ελάχιστες, μέχρι μηδαμινές.

Το υγειονομικό πρωτόκολλο, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες για το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής έχει ήδη κατατεθεί και εξετάζεται από την ΓΓΑ και τις επόμενες ημέρες θα γίνει γνωστό αν εγκριθεί ή όχι. Σύμφωνα με όσα ακούγονται πάντως οι πρώτες εκτιμήσεις είναι θετικές, ως προς την έναρξη του πρωταθλήματος.

Το πρωτόκολλο που έχει κατατεθεί στην ΓΓΑ, όπως αναφέρουν όσοι έχουν πρόσβαση στα αρμόδια όργανα είναι ιδιαίτερα αυστηρό, επιπέδου Super League, προκειμένου να υπάρξουν μέτρα προστασίας σε όσους ασχολούνται με το συγκεκριμένο πρωτάθλημα (ποδοσφαιριστές, προπονητές, παράγοντες) και που είναι χιλιάδες. Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει βέβαια εδώ είναι αν θα είναι δυνατή η τήρησή του κι αν θα μπορέσουν να το αντέξουν οικονομικά και όχι μόνο ερασιτέχνες παράγοντες και ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές.

Όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι, που είναι δυσβάσταχτο για τις ομάδες της Γ' Εθνικής ακούγεται ότι θα προταθεί στους Δήμους και στις Περιφέρειες που εδρεύουν οι συγκεκριμένες ομάδες να αναλάβουν το κόστος των rapid test στα οποία θα υποβάλλονται οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές και όσοι παράγοντες βρίσκονται κοντά στην ομάδα.

Όσον αφορά τα τοπικά πρωταθλήματα ο χρόνος δεν είναι σύμμαχός τους και πολύ δύσκολα να υπάρξει αγωνιστική δράση την φετινή περίοδο.

Πηγή:  www.imerisia-ver.gr