Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

Όταν ο ΑΠΟΚ ταξίδεψε στη Βουλγαρία για φιλικό


Μια ανάμνηση του μακρινού παρελθόντος έφερε στο «φως» η ανάρτηση του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΚ Κώστα Πασσά. Ήταν 28/12/1975, 46 χρόνια πριν όταν υπό την Προεδρία του αείμνηστου Παναγιώτη Τσακανίκα ο «ιστορικός» ταξίδευε για τη Βουλγαρία, αντιμετωπίζοντας τον Άρη Σόφιας, ομάδα που αποτελούνταν από Έλληνες της περιοχής. Πλην του Παναγιώτη Τσακανίκα την αποστολή συνόδεψαν οι παράγοντες Αντώνης Ντρίβας, Νίκος Καραγκούνης και Τάκης Λάππας.

Οι ποδοσφαιριστές του Βελουχίου που διακρίνονται στη φωτογραφία είναι οι: Πάνος Παπαδημητρίου, Κώστας Πασσάς, Βασίλης Κουδουνάς, Κώστας Μπακαές, Πάνος Ρεσίτης, Βαγγέλης Ζαχαράκης, Τάκης Νικολαΐδης, Χριστόφορος Μαργαρίτης, Θεόδωρος Μπάρκας,   Γιάννης Φακίτσας, Νίκος Φακίτσας, Κώστας Καρδαμπίκης και Γρηγόρης Γραμματίκας.

Για την ιστορία οι γηπεδούχοι είχαν επικρατήσει με 5-2. Το 2017 ο ΑΠΟΚ έδωσε στο Καρπενήσι το 2o διεθνές φιλικό ματς της ιστορίας του, γνωρίζοντας την ήττα με 1-2 από την Αιγυπτιακή Wadi Degla, ενώ το 2006 σε επίπεδο παίδων είχε επικρατήσει σε τουρνουά με 1-0 της Βουλγάρικης Pleven.