Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Βασικός στόχος η επανεκκίνηση του αθλητισμού στα μέσα Φεβρουαρίου


Μπορεί η ανακοίνωση της Παρασκευής από την πολιτική προστασία να μην έφερε καλά νέα, σύμφωνα και με τις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν ελπίδες για την επανεκκίνηση του αθλητισμού και πιο συγκεκριμένα όσο αφορά τα κλειστά γυμναστήρια.

Οι πληροφορίες που υπήρχαν την περασμένη εβδομάδα έκαναν λόγο για επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων με εβδομαδιαία τεστ από τα μέσα Φεβρουαρίου, με στόχο την επανέναρξη των αγώνων από τα μέσα Μαρτίου και την ολοκλήρωσή τους έως τα τέλη Ιουνίου και αυτό τουλάχιστον μέχρι στιγμής, δεν έχει ανατραπεί.

Το βασικό πρόβλημα, έχει να κάνει με το γεγονός ότι λόγω της εύθραυστης κατάστασης δεν μπορεί να γίνει ασφαλής πρόβλεψη σε βάθος χρόνου, γι’ αυτό και η προσπάθεια για επανεκκίνηση από τα μέσα Φεβρουαρίου απαιτεί προηγουμένως να υπάρχει μια ύφεση στα δεδομένα της πανδημίας, που μέχρι στιγμής μοιάζει αμφίβολη.

 Αυτό το σενάριο, επιβεβαιώνει έμμεσα ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, που σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα sdna αφήνει ένα ξεκάθαρο παράθυρο αισιοδοξίας.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση της επιτροπής παρών μεταξύ άλλων ήταν ο Γεν. Γραμματέας που παρουσίασε στοιχεία για την κατάσταση που επικρατεί στον αθλητισμό. Σημείωσε, ότι έχουν γίνει 30.000 έλεγχοι και μόνο 150 δείγματα ήταν θετικά, κάτι που σημαίνει πως η κατάσταση στον αθλητισμό είναι ελεγχόμενη και οργανωμένη. Επίσης, παρουσιάστηκε η κατάσταση στο εξωτερικό όπου τα πρωταθλήματα έχουν ξεκινήσει.

Ο Γεν. Γραμματέας σημείωσε πως ο αθλητισμός θα παραμείνει ζωντανός, αλλά με νέα δεδομένα λέγοντας πως :”Ο αθλητισμός θα παραμείνει ζωντανός μέσα στην πανδημία. Ο αθλητισμός πλέον, με ελέγχους, με τεστ και οργανωμένα, μπορεί να ξεκινήσει εφόσον το επιτρέψει η γενική εικόνα, υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια ακόμη και τώρα’. Σε όποιο άθλημα φτάσουμε σε εξαιρετικά σφικτές ημερομηνίες, προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε και θα τα αντιμετωπίσουμε. Θα υπάρξει η λύση, με τεστ, αυστηρά πρωτόκολλα”.

Πηγή: www.stereabasket.gr