Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Εκκληση για άμεση επανεκκίνηση του Αθλητισμού!


Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΠΣΑΤ με την οποία κάνει εκκληση για την άμεση επανεκκίνηση του Αθλητισμού!

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου, το συνδικαλιστικό όργανο των επαγγελματιών συντακτών αθλητικών θεμάτων, μέσω της οποίας κάνει εκκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους για την άμεση επανεκκίνηση του Αθλητισμού!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου, πάντα με αίσθημα ευθύνης ως θεσμικός φορέας του Ελληνικού Αθλητισμού, όπως τον έχει αναγνωρίσει η Βουλή των Ελλήνων, απευθύνει έκκληση στις αρμόδιες αρχές της Πολιτείας και τον επιστημονικό κόσμο, που ασχολείται με την αντιμετώπιση της πανδημίας για τον κορωνοϊό "CoVid-19", για την επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού Αθλητισμού.  Μια επανεκκίνηση που θα αφορά όλες του τις βαθμίδες, των τμημάτων υποδομής συμπεριλαμβανομένων και πάντοτε μέσα στο πλαίσιο  των αυστηρών υγειονονομικών πρωτοκόλλων και κανόνων που απαιτούνται.

Στην κατεύθυνση αυτή άλλωστε, ο Π.Σ.Α.Τ. διοργάνωσε με τεράστια επιτυχία και συμμετοχή της ολότητας του αθλητικού κινήματος στη χώρα μας, τηλεημερίδα τον περασμένο μήνα με  θέμα “Ο Ελληνικός Αθλητισμός στην εποχή της πανδημίας” και απώτερο στόχο την ενεργοποίηση της διαδικασίας σταδιακής επαναφοράς στην κανονικότητα του Αθλητισμού, του οποίου σημαντικά τμήματα είναι ουσιαστικά σε αδράνεια από το Μάρτιο του 2020.

Επί πλέον και με δεδομένο πως, από την έναρξη του δεύτερου κύματος της πανδημίας και την ανακοίνωση των νέων περιοριστικών  μέτρων αντιμετώπισης της (5 Νοεμβρίου 2020), το διάστημα της αθλητικής απραξίας είναι τέτοιο που προκαλεί από μόνο του τεράστιο πρόβλημα, ασφαλώς συνυπολογίζοντας και την πρώτη τρίμηνη καραντίνα την περασμένη Άνοιξη, η επανεκκίνηση αποτελεί καθολικό ζητούμενο για τον κόσμο του Αθλητισμού.

Εξ άλλου το περασμένο καλοκαίρι, όλοι μας διαπιστώσαμε πόσο πειθαρχημένα και με απόλυτη ευθύνη, υλοποιήθηκαν σε μεγάλο βαθμό αγωνιστικές δράσεις του ερασιτεχνικού Αθλητισμού, με την τήρηση όλων των προϋποθέσεων και κανόνων που προέβλεπαν τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα, γεγονός που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

Η έκκληση για άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων, δημοτικών και εθνικών, με τον κατάλληλο προγραμματισμό της προπονητικής και αγωνιστικής επανεκκίνησης του ερασιτεχνικού Αθλητισμού στην ολότητά του και σε όλες τις βαθμίδες, δεν αποτελεί απλά ένα αίτημα που σταθμίζεται ανάλογα, αλλά έχει να κάνει με την διαπίστωση πως, κάθε καθυστέρηση και αναβλητικότητα, όταν αυτή δεν συνοδεύεται και από αντίστοιχες αιτιολογημένες επιστημονικές προσεγγίσεις, στην επαναφορά του ερασιτεχνικού Αθλητισμού στις ράγες του, μπορεί να επιφέρει μη αναστρέψιμες επιπτώσεις  για την επόμενη ημέρα.

 

Η Διοίκηση του ΠΣΑΤ ξεκαθαρίζει…

Την Τετάρτη, 26/01, το διοικητικό συμβούλιο του Π.Σ.Α.Τ. εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση προκειμένου να... "ξεκαθαρίσει" κάποια πράγματα. Αναλυτικά:

"Το Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) με αφορμή αναφορές, δημοσιεύματα και ανακοινώσεις που φωτογραφίζουν - στοχοποιούν συναδέλφους, θέλει να θυμίσει και να ξεκαθαρίσει τα παρακάτω:

- Ο Δημοσιογράφος τηρώντας πάντα τους κώδικες δημοσιογραφικής δεοντολογίας, έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να εκφράζει την άποψη του, να κάνει κριτική και φυσικά να αποκαλύπτει, να ερευνά και να καταδεικνύει θέματα, ενημερώνοντας το φίλαθλο κοινό, ασχέτως αν είναι ή όχι αρεστός.

- Η τακτική να στοχοποιούνται δημοσιογράφοι στην προσπάθεια να καλυφθούν τα όποια λάθη άλλων ή απλώς γιατί διαφωνούν μαζί τους, είναι επικίνδυνη, αφού… ρίχνει λάδι στην φωτιά του οπαδισμού και δεν γίνεται ανεκτή από τον ΠΣΑΤ.

- Το ΔΣ του ΠΣΑΤ είναι πάντοτε στη διάθεση των αθλητικών φορέων για να συζητήσει μαζί τους τυχόν παράπονα ή προτάσεις τους, πάντα προς όφελος του ελληνικού αθλητισμού".

Πηγή: www.starsports.gr