Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

Κοινή γραμμή για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα


Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. και Πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, Παναγιώτης Διακοφώτης, μίλησε στο neakriti.gr υποστηρίζοντας πως για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα θα πρέπει να υπάρχει μια κοινή γραμμή αναφορικά με το αν θα επανεκκινήσουν ή όχι.

«Έχουμε ήδη χάσει δύο μήνες και είναι σίγουρο ότι πρωταθλήματα δεν μπορούν να γίνουν ούτε τον Ιανουάριο. Ακόμα και στην καλύτερη περίπτωση που αυτό γίνει το Φεβρουάριο θα πρέπει να αλλάξουν οι προκηρύξεις για να ολοκληρωθεί με κάποιο τρόπο η σεζόν. Αυτό επίσης που θέλω να τονίσω είναι ότι θα ακολουθηθεί κοινή γραμμή για όλους.

Ότι γίνει για παράδειγμα στη Βόρεια Ελλάδα που έχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα με την πανδημία, θα γίνει και στην Κρήτη και στα νησιά. Δεν μπορούν για παράδειγμα να αγωνίζονται οι ομάδες της Κρήτης στην Γ’ Εθνική και να μην επιτρέπεται να παίξουν στη Θεσσαλονίκη. Το ίδιο ισχύει και για τα πρωταθλήματα των Ενώσεων αλλά και για τα γυναικεία. Θα δούμε συνολικά το ποδόσφαιρο και όχι κατά περιοχές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για την οριστική διακοπή που θέλουν πολλές ομάδες του Ηρακλείου, τόνισε: «Ενημερώθηκα από τον κ. Τζώρτζογλου και τον κ. Κουτεντάκη, με τους οποίους έχουμε άριστη συνεργασία, ότι πολλές ομάδες του Ηρακλείου εξέφρασαν την επιθυμία να σταματήσουν τα πρωταθλήματα. Σίγουρα υπάρχει προβληματισμός, από τη στιγμή που δεν προβλέπεται ακόμα και αν επιτραπούν οι αγώνες, να υπάρχει κόσμος στα γήπεδα. Προς στιγμήν πάντως από σωματεία από άλλες Ενώσεις δεν έχει εκφραστεί άποψη για να μην γίνει επανεκκίνηση. Όμως όλοι είμαστε υποχρεωμένοι να περιμένουμε τις οδηγίες που θα δοθούν από τους λοιμωξιολόγους και τότε θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις».

Για το μέλλον του ποδοσφαίρου, είπε: «Ο κ. Αυγενάκης ανέφερε ως πιθανή έναρξη των προπονήσεων στον ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο την 7η Ιανουαρίου. Αν αρχίσουν τότε οι προπονήσεις, εκτιμώ ότι τον Φεβρουάριο μπορούν να επανεκκινήσουν οι διοργανώσεις. Είμαστε σε αναμονή».

Πηγή:  patragoal.gr/