Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Ποιοι παρέμειναν και ποιοι αποχώρησαν από το Βελούχι


Να αναγεννηθεί από τις στάχτες του θα επιχειρήσει ο ΑΠΟΚ, ώστε το 2021 να επιστρέψει δυνατός. Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή να υπενθυμιστεί πως η προετοιμασία των πρωταθλητών Ευρυτανίας είχε ξεκινήσει στις 17 Αυγούστου υπό τις οδηγίες του Αντώνη Δρακόπουλου και του συνεργάτη του Χρηστού Λιάνγκου εν όψει του 4ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής. Μια εβδομάδα μετά έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία η παραίτηση του Προέδρου Παναγιώτη Ρεσίτη για λόγους υγείας και του υπολοίπου διοικητικού συμβουλίου. Διάδοχη κατάσταση δεν βρέθηκε με αποτέλεσμα να σταματήσει η λειτουργία του συλλόγου, που έκανε ανάκληση της συμμετοχής του στο πρωτάθλημα.

Συνεπώς οι ποδοσφαιριστές που είχαν ανακοινωθεί ως αποκτήματα και συγκεκριμένα οι: Γιώργος Μπότης, Αλέξανδρος Παπαδήμος, Χάρης Ζαραβέλης, Παναγιώτης Κόλλιας, Φώτης Ηλιού, Σπύρος Κουτσούμπας, Γιώργος Χαλλής, Νίκος Λάππας να αναζητήσουν τον επόμενο ποδοσφαιρικό τους «σταθμό». Την ίδια τύχη είχαν και οι: Δημήτρης Τρέκο, Γιώργος Κυριακόπουλος και Αλέξανδρος Γεωργίου, που προπονούνταν με τον σύλλογο καθώς και το επιτελείο του συλλόγου.

Τον Οκτώβριο ο ΑΠΟΚ εξέλεξε νέο διοικητικό συμβούλιο με τον Μίλτο Μπομποτσιάρη να αναλαμβάνει την Προεδρία και τον Παναγιώτη Παπαρούπα να είναι ο μοναδικός από το προηγούμενο σχήμα που συνεχίζει. Το υπόλοιπο Δ.Σ. συμπληρώνουν οι: Αντώνης Ντρίβας, Περικλής Δεδούσης, Βασίλης Λέρης, Ηλίας Κουτρομάνος και Γιώργος Γρανίτσας.

Το Βελούχι δεν πρόλαβε τις προθεσμίες, ώστε να μπει στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας και έχει δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Β΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, το οποίο διεξάγεται την Άνοιξη, εφόσον δηλώσουν τουλάχιστον τρία σωματεία. Παράλληλα δεν είχε δικαίωμα να λάβει μέρος ούτε στο κύπελλο Ευρυτανίας. Στόχος της νέας διοίκησης είναι η άμεση επιστροφή του «ιστορικού» στη μεγάλη κατηγορία, ώστε να περάσει σύντομα στο παρελθόν η μακράν πιο «μαύρη» στιγμή στην ιστορία του.

Στη δύναμη του συλλόγου παραμένουν από τους ποδοσφαιριστές που έπαιξαν τα δυο τελευταία χρόνια στους «κυανόλευκους» οι: Άλεξ Μπακαλίδης, Σάκης Τσιλίκας, Στάθης Φακίτσας, Δημήτρης Τσιλιμέκης, Θοδωρής Τσιλιμέκης, Γιώργος Βούρτσας, Δημήτρης Γκορόγιας, Παυσανίας Μπορότης, Πολυχρόνης Λιάνγκος, Πέτρος Δάβαρης, Δημήτρης Ντούμας, Γιώργος Θεοχάρης(2019-2020) και οι: Θωμάς Τσίπρας, Βασίλης Συγκελόπουλος, Γρηγόρης Παπαϊωάννου, Δημήτρης Τσιάμης, Γρηγόρης Τάσιος και Βασίλης Ντουφεκιάς(2018-2019).

Με υποσχετική ενός έτους παραχωρήθηκαν οι κάτω των 19: Γιώργος Σερπάνος, Γιάννης Τσούκας(Αίολος), Θανάσης Τριανταφύλλου(Ποταμιά), Σπύρος Ζευγουλάς, Σπύρος Κωστορρίζος(ΠΑΟΚ), Μάριος Πατρώνης(Ακαδημία) οι οποίοι επιστρέφουν το ερχόμενο καλοκαίρι στον ΑΠΟΚ.

Παραχωρήθηκαν μόνο οι: Φώτης Ζαχαράκης(Φραγκίστα), Γιάννης Φλωράκης(ΑΕΚ), Νίκος Σκοπέτος(Διάνα Ηλιούπολης) και Δημήτρης Ίβρος(Ακαδημία). Στα τέλη Γενάρη είχε αποχωρήσει για τον Προμηθέα Δάφνης ο Έκτορας Λεωνίδας-Κουνέτας, ενώ ελεύθεροι είχαν μείνει οι: Δημήτρης Κατσαδούρος και Άγγελος Παχής.