Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Λ. Αυγενάκης: ”Επιστροφή στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα μετά τα Χριστούγεννα”

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, παραχώρησε συνέντευξη στον Κρητικό ραδιοφωνικό σταθμό, Team FM 102, όπου και επισήμανε πως η εκτίμηση του είναι πως τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα θα ξεκινήσουν μετά τις γιορτές και κατόπιν ασφαλώς της έγκρισης από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Ο Δούκας ανέβασε τις δηλώσεις του Υφυπουργού στον Κρητικό ραδιοφωνικό σταθμό στη σελίδα του και την οποία μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω: ”Καταλαβαίνω τα προβλήματα και την αγωνία των αθλητών και αθλητριών, όπως για παράδειγμα οι γυναίκες της πρώτης κατηγορίας του μπάσκετ που μου στέλνουν υπομνήματα ή αθλητές από την κολύμβηση, όμως οι αποφάσεις παίρνονται καθαρά καθ’ υπόδειξη των λοιμωξιολόγων.

Τα ερασιτεχνικά Πρωταθλήματα, αλλά και οι διοργανώσεις των ατομικών αθλημάτων, θα ξεκινήσουν σταδιακά και ύστερα από την έγκριση των λοιμωξιολόγων. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ο μηχανισμός τακτικού ελέγχου για τους αθλητές όλων των κατηγοριών, οπότε μέχρι να καλυτερεύσει η κατάσταση υγειονομικά στην χώρα δεν μπορεί να γίνει κάτι.

Εκτός από αυτό, ούτε οι αθλητικές εγκαταστάσεις των ερασιτεχνικών σωματείων μπορούν αυτή την στιγμή να σηκώσουν το βάρος των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Προσωπική μου εκτίμηση, στα ερασιτεχνικά Πρωταθλήματα θα επιστρέψουμε σε δράση μετά από τα Χριστούγεννα”.

Πηγή: www.stereabasket.gr