Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Στην Άρτα με την Αναγέννηση για το κύπελλο Ελλάδος η Ποταμιά

Στην Άρτα ταξιδεύει η κυπελλούχος Ευρυτανίας Ποταμιά, η οποία αντιμετωπίζει σε μια σημαντική εκτός έδρας αναμέτρηση την Αναγέννηση Άρτας.

Η συνάντηση, η οποία είναι ενταγμένη στην 1η φάση του κυπέλλου Ελλάδος θα διεξαχθεί την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου και ώρα 14:45 στο Δημοτικό Στάδιο Άρτας, όντας κεκλεισμένη των θυρών.

Η Αναγέννηση του Τάσου Νταλάκα αποτελεί έναν ιστορικό σύλλογο με αρκετές διακρίσεις στα Εθνικά Πρωταθλήματα και πληθώρα παρουσιών στο κύπελλο Ελλάδος. Η «μαύρη θυέλλα» της Άρτας αγωνίζεται για 2η συνεχόμενη σαιζόν στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής και έχει απολογισμό μια νίκη και μια ήττα.

Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη στοχεύει να εκπροσωπήσει επάξια τον νομό Ευρυτανίας στον θεσμό και φέτος. Θα αγωνιστεί χωρίς άγχος με στόχο μια καλή εμφάνιση και ό,τι προκύψει, καθώς είναι το «αουτσάιντερ» κόντρα σε μια ομάδα που αγωνίζεται μια κατηγορία παραπάνω.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Κωνσταντίνος Νέος(Ηπείρου), με βοηθούς τους: Σωτήρη Πάνο και Δημήτρη Μποσιά από τον ίδιο σύνδεσμο.

 

Με την καλύτερη δυνατή σύνθεση

Η Ευρυτανική ομάδα θα ταξιδέψει με οργανωμένη μετακίνηση στην πόλη της Ηπείρου και ο Γιάννης Φλωράκης θα χρησιμοποιήσει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Οι Μεγαλοχωρίτες έχουν σε τρία επίσημα ματς νικηφόρα αποτελέσματα(4-0 για το κύπελλο την Ακαδημία και για το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας  4-0 τον ΠΑΟΚ και 3-0 την Ακαδημία). Στο τελευταίο ματς με την Ακαδημία, στο οποίο σκόραρε δις ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος και μια ο Γιώργος Φαρμάκης αγωνίστηκαν οι: Καλύβας, Μπουμπουρής(46΄ Τσάκνης), Παρασκευόπουλος, Μαντζιούτας, Φαρμάκης, Κατσαρής, Λέρης, Σταμούλης Θ.(54΄ Γκορόγιας), Σταμούλης Κ., Γενιτσαρόπουλος και Πλεξίδας.

 


Η Αναγέννηση Άρτας

 


 

Το συγκρότημα του Τάσου Νταλάκα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής(5ος Όμιλος). Ξεκίνησε με εκτός έδρας νίκη με 1-2 επί της Θύελλας Κατσικάς, ενώ για τη 2η αγωνιστική ηττήθηκε με το ίδιο σκορ στην Άρτα από τον Ο.Φ. Αγίου Ματθαίου. Τα τρία γκολ της έχουν σημειώσει οι: Σιδηρόπουλος, Παπαρούνης και Σκανδάλης.

Συμμετείχαν με την Κατσικά οι: Πατσιούρας, Καραγιαννίδης, Μπόκος (81’ Κράμπης), Παπαρούνης (81’ Παπακίτσος), Κόλινς, Παπαρούνας, Χούσος, Σιδηρόπουλος, Σκανδάλης(87’ Σχισμένος), Μπότσαρης (63’ Γκολάκου),Φωλίνας και με τον Άγιο Ματθαίο οι: Πατσιούρας, Καραγιαννίδης, Φωλίνας, Μπόκος (56′ Χεμπέγια), Παπαρούνης, Κραμπής (46′ Γκολάκου), Παπαρούνας (56′ Μαργώνης), Χούσος, Σιδηρόπουλος, Σκανδάλης και Μπότσαρης (79′ Ροβίνας).

Η Αναγέννηση ιδρύθηκε το 1960 και έδρα της αποτελεί το Δημοτικό Στάδιο Άρτας, χωρητικότητας 1961 θέσεων. Κατά το παρελθόν έχει συμμετάσχει έως στη Β΄ Εθνική, με τελευταία παρουσία της τη σαιζόν 1978-1979, ενώ την περίοδο 1983-1984 έφτασε έως τους «16» του κυπέλλου Ελλάδος, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ σε διπλούς αγώνες. Πρόεδρος της είναι ο Τάκης Παπαβασιλείου.

Στο περυσινό πρωτάθλημα ήταν πριν τη διακοπή του 2η με 51 βαθμούς, δυο πίσω από την Α.Ε.Π. Καραγιαννίων, ενώ κατέκτησε το κύπελλο εντός γηπέδου, κερδίζοντας στον τελικό με 3-0(Σιδηρόπουλος, Μπότσαρης, Λάκκας) τον Απόλλωνα Γλυκορίζου.

 




2η παρουσία

Η Ποταμιά θα συμμετάσχει για 2η συνεχόμενη χρονιά στο κύπελλο Ελλάδος. Για τον περυσινό θεσμό είχε αποκλειστεί στην Κέρκυρα με 2-1 από τον Θιναλιακό Αχαράβης, κάνοντας καλή εμφάνιση και έχοντας σκόρερ τον Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο.

 


Άρτα ξανά

Δεν είναι η πρώτη φορά που ομάδες της Ευρυτανίας θα αγωνιστούν στο γήπεδο της Άρτας. Χαρακτηριστικά και τελευταία παραδείγματα για το κύπελλο ερασιτεχνών είναι το ματς Βολίδα Κάτω Γαρούνας-ΑΠΟΚ Βελούχι(5-1 το 2009) και το παιχνίδι Δόξα Άρτας-Αίολος(0-0, 0-3 πεν. το 2014).


 

 Το αναλυτικό πρόγραμμα και οι διαιτησίες:

Κύπελλο Ελλάδος (1η Φάση)

Αναγέννηση Άρτας-Ποταμιά Δημοτικό Στάδιο Άρτας 28-10-2020 14:45

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Νέος(ΣΔΠ Ηπείρου)

1ος Βοηθός: Σωτήριος Πάνος(ΣΔΠ Ηπείρου)

2ος Βοηθός: Δημήτρης Μποσιάς(ΣΔΠ Ηπείρου)

Παρατηρητής Διαιτησίας: Kωνσταντίνος Μπαλατσούκας(ΣΔΠ Θεσπρωτίας).