Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Παίδες: Πρωτέας Λαμίας-Π.Α.Κ. 67-60

Στην πρώτη της νίκη πλησίασε η Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης, που «λύγισε» ωστόσο από τον Πρωτέα Λαμίας με σκορ 67-60.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στο ΔΑΚ Λαμίας, αρχίζοντας στις 12. Ήταν στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του ΣΤ΄ Ομίλου του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ και τέθηκαν δυο αντίπαλοι αντιμέτωποι παρόμοιας δυναμικής.

Ο Πρωτέας του Νώντα Μπλουχάρη έφτασε στο πρώτο του θετικό αποτέλεσμα, ανατρέποντας τη μικρή διαφορά των φιλοξενούμενων στην επανάληψη. Ο Κοντογιώργος με 20 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών, που έχουν απολογισμό μια νίκη και τρεις ήττες.

Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου έκλεισε μπροστά το ημίχρονο με +6, αλλά δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα της στο δεύτερο μέρος. Οι εμφανίσεις των «πράσινων» παιχνίδι με παιχνίδι βελτιώνονται. Με 26 πόντους ολοκλήρωσε την προσπάθεια του ο Γιάννης Κοκοτίνης.

Τα επόμενα ματς και τελευταία του πρώτου γύρου για τις δυο ομάδες θα γίνουν στις 31/10. Η Πανευρυτανική θα υποδεχτεί την Αναγέννηση Λαμίας, ενώ ο Πρωτέας παίζει με τον Έσπερο.

 

Ντέρμπι ουραγών

Μέχρι την έναρξη του αγώνα οι δυο ομάδες δεν είχαν καταφέρει ακόμη να πάρουν την πρώτη τους νίκη.

 

Κορυφαίος ο Κοντογιώργος

Με 20 πόντους τελείωσε το ματς ο Κοντογιώργος του Πρωτέα, ενώ ο Κατσαούνος έβαλε 17. Ο πρώτος είχε και ένα εύστοχο 3ποντο.

 

Σταθερά πρώτος

Από πλευράς Ευρυτάνων ο Γιάννης Κοκοτίνης σταμάτησε στους 26 πόντους, με τον Γιάννη Τσάνε να προσθέτει 19.

 

Στον πόντο

Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 11-10 υπέρ των γηπεδούχων.

 

Μπροστά οι φιλοξενούμενοι

Η Πανευρυτανική με πολύ καλή δεύτερη περίοδο ανέτρεψε το σκορ και προηγήθηκε με 27-33. Οι παίχτες της Κατερίνας Μπαλωμένου πέτυχαν ένα επιμέρους 16-23.

 

Ανατροπή σκηνικού

Το συγκρότημα του Νώντα Μπλουχάρη έκανε την ανατροπή στην τρίτη περίοδο και πέρασε μπροστά με 49-45. Το επιμέρους σκορ ήταν 22-12 υπέρ του.

 

Υπέρ του Πρωτέα

Με το τελικό 67-60 υπέρ των Λαμιωτών ολοκληρώθηκε η συνάντηση. Το επιμέρους σκορ του τελευταίου δεκαλέπτου ήταν 18-15.

 

Τα δεκάλεπτα

11-10, 27-33, 49-45, 67-60

 

Συνθέσεις Ομάδων

Πρωτέας (Νώντας Μπλουχάρης): Μήλιος, Αγραφιώτης 4, Μελέτης 12, Αυγέρης, Σπανέας, Κατσαούνος 17, Κουβέλης 13, Σκεμπές, Κοντογιώργος 20(1), Παπαναγιώτου, Σιούλης

 

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Κοκοτίνης 26, Ντερβισάι, Ρουμελιώτης 2, Κουδουνάς 6(1), Λακιώτης, Κωστής 3, Τσάνε 19, Γραμματίκας, Κοτσιμπός 3, Ανδρεάκης 1, Γεμενής

 

Διαιτητές: Γιώργος Ζάχος& Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτές: Διονύσης Αναγνώστου& Ανθή Τσιμπρικά (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

 

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος

Πληροφορίες: stereabasket.gr