Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Γ’ Εθνική: Τι ζητά ο 4ος όμιλος από την ΕΠΟ και γιατί χτυπάει «καμπανάκι»


Επιστολή στην ΕΠΟ και στον Βαγγέλη Γραμμένο έστειλε ο 4ος όμιλος της Γ’ Εθνικής για κρίσιμα ζητήματα.

Αναλυτικά η επιστολή:

Αγαπητέ Κύριε Πρόεδρε,

Σίγουρα δεν κομίζουμε <,γλαύκας ες Αθήνας>> αναφέροντας πως όπως όλη η ελληνική κοινωνία έτσι και ο Αθλητισμός πλήττεται από τις συνέπειες της πανδημίας του COVIC-19. Και πολύ περισσότερο το Ποδόσφαιρο, ένα άθλημα που η <<εξέδρα>> δεν είναι μόνο <<ο 12ος παίκτης >> και ο εμψυχωτής του, αλλά – κυρίως – ο αιμοδότης του!

Ως Πρόεδροι των Σωματείων του 4ου Ομίλου της Γ’ Εθνικης, θέλουμε όμως να σταθουμε ιδιαιτερα στα προβλήματα που τα – αναγκαια- μετρα προφυλαξης και πρόληψης από τον ιό, προκαλουν στο Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο και την Γ Εθνική, το Πρωτάθλημα της οποίας διοργανωνει η υπό την διοίκησή σας ΕΠΟ.

Κύριε Πρόεδρε, το πρώτο που πρέπει να τονίσουμε ότι εμεις ως οι επικεφαλής των Ομάδων που απαρτιζουν τον 4ο Ομιλο , είμαστε αποφασισμένοι και σας διαβεβαιώνουμε ότι θα τηρήσουμε ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΒΑΘΜΟ το Πρωτόκολλο διεξαγωγης των Αγωνων, όπως έχει ανακοινωθεί. Και θα το κανουμε διότι αφορά τα παιδια μας, αφορά τις οικογένειες μας, αφορα τις κοινωνίες που ζουμε, αφορά εμας τους ίδιους!
Ωστόσο η απουσία θεατών από τους αγωνες της Γ Εθνικής στερεί από τις Ομαδες έναν οικονομικό πόρο – τον βασικό και σταθερό- με αποτέλεσμα να ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ολοι οι σχεδιασμοί μας, όλοι οι προϋπολογισμοί μας. Οι Ομαδες της Γ’ Εθνικής, συλλογοι ως επί το πλείστον με έδρα μικρες κωμοπόλεις της Περιφέρειας, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ το πλεονέκτημα απόκτησης εσόδων ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ή ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ, όπως οι άλλες κατηγορίες πάνω από αυτην. Ουτε έχουν χορηγούς εταιρείες με επιχειρηματική δραση μεγαλη- κυριως είναι αυτοαπασχολούμενοι εργοδοτες, χτυπημενοι και αυτοί από την Πανδημια.
Και ενω τα έσοδα ειναι <<στο μηδεν>>, τα έξοδα τρεχουν- σταθερα: Ολες οι Ομαδες μας καλουνται να πληρώσουν περί τα 1.000 ευρώ για έξοδα Διαιτησίας – Παρατηρητών σε καθε αγωνα (εναλλαξ), έχουν έξοδα μετακίνησης, προπονητών, διατηρησης Ακαδημιών για Παιδια/Νέους, ιατρικής παρουσίας, αναγκαιες και αναπόφευκτες φυσιοθεραπείες, αθλητικο ιματισμό, συντηρηση γηπέδων, άλλα έξοδα ποδοσφαιριστών κλπ και πάρα πολλά απρόβλεπτα που γνωρίζετε ότι προκύπτουν. Η ερασιτεχνική Γ’ Εθνική είναι στην πράξη, ο <<αιμοδότης>> με πολλούς ποδοσφαιριστές και των Επαγγελματικών κατηγοριών να προέρχονται από αυτη καθώς οι ομαδες της διατηρουν και τμήματα Υποδομών και κρατούν ζωντανό το άθλημα σε μικρά μέρη της χώρας μας.΄

Πως όμως θα τα βγάλουμε πέρα?
Το φάσμα της ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ δεν ειναι κατι αόριστο, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΝΟ! Ήδη αρκετοί Συλλογοι της Γ Εθνικής (Πρωταθλητές και Δευτεραθλητές) – και από τον Όμιλό μας – ΔΕΝ ΔΗΛΩΣΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, αδυνατώντας να ανταποκριθούν στα ΠΟΛΛΑ ανελαστικά ΕΞΟΔΑ και την έλλειψη προοπτικής ΕΣΟΔΩΝ! Οι ίδιες σκέψεις, δεν σας κρυβουμε , βασανιζουν και πολλούς άλλους Συλλόγους – σε όλους τους Ομίλους!. Η κριση ειναι ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ και θα είναι τραγικό μεσούντος του Πρωταθλήματος οι <<μαύρες>> ειδησεις για ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ, να <<σκεπάζουν>> τα ρεπορτάζ από το αγωνιστικό μέρος του πιο όμορφου Αθλήματος! Το χτύπημα του Ποδοσφαιρου θα είναι τεράστιο και θα δηλητηριάσει όλο τον κορμό του αθλήματος, με οδυνηρες συνέπειες.
ΠΌΣΟ ΘΑ ΑΝΤΈΞΟΥΜΕ? Εμεις συναντηθήκαμε, τα είπαμε όλα αυτά, τα εξετασαμε και είδαμε τις δυσκολίες!

Κύριε Πρόεδρε,
αντιλαμβανόμαστε ότι όλα αυτά δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει η ΕΠΟ ως διοργανωτρια Αρχή. Εμεις οι Προεδροι των Ομαδων που συμμετέχουμε στον 4ο Ομιλο της Γ Εθνικής ( Αν. Στερεα και μερος της Θεσσαλιας), ανταλλάξαμε απόψεις και σας προτείνουμε ορισμένα μέτρα – ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΆ και ΕΦΙΚΤΑ κατά την κρίση μας- και σας καλούμε να τα υιοθετήσετε και να τα υποστηρίξετε- για να αποφύγουμε ΕΓΚΑΙΡΑ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ :

– Να επανεξεταστεί η απόφαση για την παρουσία φιλάθλων στα γήπεδά μας, με τήρηση αυστηρών ορίων, όπως η καλυψη ΜΟΝΟ του 30% -40% των θέσεων καθημένων.

-Να καλύψει η ΕΠΟ, ως διοργανώτρια Αρχή, τα εξοδα Διαιτησίας και Παρατηρητών.

-Να λάβετε μέριμνα ελαχιστοποίησης και τυχόν άλλων εξόδων των Ομάδων μας που σχετίζονται με την ΕΠΟ.

Θελουμε να τονίσουμε και πάλι ότι οι Συλλογοί μας θα συμβάλλουμε στην ΑΨΟΓΗ και ΑΣΦΑΛΗ διεξαγωγή του Πρωταθλήματος στον Όμιλό μας. Θα τηρήσουμε ‘ολα τα μέτρα για τον COVID-19. Θα κινηθούμε, ως αθλητικά σωματεια. στο πλαισιο των Κανονισμών και του <<ευ αγωνίζεσθαι>>.

Ευχόμαστε καλή εξελιξη και επιτυχία στο έργο σας και την ασφαλή ολοκλήρωση όλων των Πρωταθλημάτων με όλους μας υγιείς, προσδοκώντας να λάβετε υπόψιν σας ΚΑΙ τις προτάσεις μας, επ ωφελεια ΚΑΙ του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαιρου.

Με εκτίμηση

Οι Πρόεδροι των Συλλόγων

ΑΛΜΥΡΟΥ,
Δημος Περπερίδης

ΑΜΒΡΥΣΣΕΑ ΔΙΣΤΟΜΟΥ.
Φάνης Φιλίππου

ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ
Κώστας Τσακανίκας

ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ
Αναστάσιος Δεληζήσης

ΔΙΑΓΟΡΑ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟΥ,
Αθανάσιος Πρασσάς

ΗΡΑΚΛΗ ΨΑΧΝΩΝ
Γιώργος Στούπας

ΘΗΣΕΑ ΑΓΡΙΑΣ
Νικόλαος Αραμπατζής

ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ,
Βαγιάννης Γιάννης

ΟΠΟΥΝΤΙΟΥ ΜΑΡΤΙΝΟΥ,
Μιχάλης Ευθυμίου

ΥΠΑΤΟΥ,
Κώστας Περαντάκος

ΦΩΚΙΚΟΥ,
Δημήτριος Καραγιάννης

Πηγή:  www.mikriliga.com