Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Ποταμιά-ΠΑΟΚ 4-0

Νικηφόρα αρχή έκανε στην επιστροφή της στην τοπική πραγματικότητα η Ποταμιά, η οποία επιβλήθηκε με 4-0 του νεανικού ΠΑΟΚ, σκοράροντας από δυο φορές σε κάθε μέρος .

Το ματς πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 4. Ήταν στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας.

Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη που αποτελεί το βασικό φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος έφτασε χωρίς δυσκολίες στην επικράτηση, πετυχαίνοντας ξανά τέσσερα τέρματα. Τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα βρήκαν οι: Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος, Γιώργος Φαρμάκης και Γιώργος Γκορόγιας, ενώ το σκορ είχε ανοίξει με αυτογκόλ ο Κώστας Ρουμελιώτης.

Ο ΠΑΟΚ του Γιώργου Χρυσαφόπουλου συμμετείχε με σύνθεση ανάγκης, ενώ κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού προέκυψαν και επιπλέον προβλήματα. Ο «δικέφαλος» συμμετέχει με νεανικό ρόστερ και φέτος, γνωρίζοντας ήττα εντός προγράμματος. Θα αποτελεί και φέτος έναν υπολογίσιμο αντίπαλο, μετά την περυσινή εξαιρετική του πορεία.

Για τη 2η αγωνιστική οι δυο ομάδες αγωνίζονται το Σάββατο 24/10. Οι Μεγαλοχωρίτες αντιμετωπίζουν την Ακαδημία στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και ο «δικέφαλος» την Φραγκίστα στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου.

 

Πενηντάδα θεατών

Την αναμέτρηση παρακολούθησαν περίπου 50 θεατές.

 


Βασικό φαβορί

Η ομάδα της Ποταμιάς αποτελεί το βασικό φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Την Τρίτη(20/10) θα μάθει τον αντίπαλο της και για την πρώτη φάση του κυπέλλου Ελλάδος.

 

Χωρίς τερματοφύλακα


 

Ο «δικέφαλος» συμμετείχε χωρίς τερματοφύλακα και την εστία του υπερασπίστηκε ο μεσοαμυντικός Βαγγέλης Ζανιάς(Φωτογραφία).

 

Ενδεκάδα Γ΄ Εθνικής

Από πλευράς Μεγαλοχωριτών και οι έντεκα ποδοσφαιριστές που ξεκίνησαν συμμετείχαν στο περυσινό πρωτάθλημα του 3ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής.

 

Αντίπαλα τα αδέρφια



 

 

 

 

 

 

 

Αντιμέτωπος με τον κατά 19 χρόνια μεγαλύτερο αδερφό του Γιάννη(Φωτογραφία αριστερά) του ΠΑΟΚ, τέθηκε ο Αργύρης Τσάκνης(Φωτογραφία δεξιά) της Ποταμιάς.

 

Α΄ Μέρος

Μέσα σε δυο λεπτά

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μέσα σε δυο λεπτά στο α΄ μέρος, βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη τους.

 

Μπροστά με αυτογκόλ


 

Η ομάδα της Ποταμιά έφτασε στο 1-0 στο 17ο λεπτό με αυτογκόλ του Κώστα Ρουμελιώτη(Φωτογραφία).

 


Διπλασιασμός των τερμάτων


 

Στο 19΄ ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος(Φωτογραφία) απόφυγε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και πλάσαρε σε κενό τέρμα για το 2-0.

 

«Πρώτη» Γκριμόπουλο


 

Για τον ΠΑΟΚ ο Σπύρος Γκριμόπουλος(Φωτογραφία) πέρασε ως αλλαγή στο πρώτο μέρος. Αποτελεί μεταγραφικό απόκτημα από την ΑΕΚ, έχοντας και παλαιότερη θητεία στην ομάδα. Αντικατέστησε τον Αλέξη Μαστρογιάννη, που υπέστη τραυματισμό.

 

Οι καλύτερες φάσεις

6΄: Ο Γενιτσαρόπουλος δοκίμασε σουτ από κοντά, το οποίο απέκρουσε στη δεξιά του γωνία σε κόρνερ ο Ζανιάς.

7΄: Ο Μαντζιούτας σούταρε από κοντά μόλις άουτ το δεξί δοκάρι του ΠΑΟΚ

17΄: Ο Ρουμελιώτης άθελα του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του(1-0).

19΄: Ο Γενιτσαρόπουλος πέρασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και με πλασέ σε κενό τέρμα σημείωσε το 2-0.

42΄: Σουτ του Γενιτσαρόπουλου εντός περιοχής κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του ΠΑΟΚ.

 

Β΄ Μέρος

Σκόραρε ακόμη δυο

Οι τυπικά γηπεδούχοι πέτυχαν δυο ακόμη τέρματα στην επανάληψη και έφτασαν στο τελικό 4-0 απέναντι στον φιλότιμο ΠΑΟΚ.

 

Με κεφαλιά «Φαρμ»



 

Ο Γιώργος Φαρμάκης(Φωτογραφία) σημείωσε το τρίτο γκολ της Ποταμιάς στο 59ο λεπτό, σκοράροντας με κεφαλιά μετά από χτύπημα κόρνερ του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου.

 



Έξοχο γκολ κόντρα στην «πρώην»


 

Ο νεαρός Γιώργος Γκορόγιας(Φωτογραφία) σκόραρε στο 77ο λεπτό με υπέροχο γκολ το τελικό 4-0, πετυχαίνοντας το πρώτο τέρμα της καριέρας του κόντρα στην πρώην του ομάδα.

 



Ντεμπούταραν με τον ΠΑΟΚ









Την πρώτη τους εμφάνιση με τους φιλοξενούμενους έκαναν ο Αποστόλης Γκορόγιας(Φωτογραφία αριστερά), που αποκτήθηκε από τον Άγιο Προκόπιο και ο 14χρονος Κώστας Διαμαντής(Φωτογραφία δεξιά), που προέρχεται από τις ακαδημίες του συλλόγου και απέκτησε εδώ και λίγες μέρες δικαίωμα συμμετοχής.

 

Οι καλύτερες φάσεις

52΄: Ο Λέρης δοκίμασε σουτ από πλάγια δεξιά, το οποίο έφυγε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.

59΄: Κόρνερ του Γενιτσαρόπουλου από αριστερά, ο Φαρμάκης με κεφαλιά στη δεξιά γωνία του Ζανιά «έγραψε» το 3-0.

72΄: Ο Μπουμπουρής σούταρε από δεξιά, η μπάλα κόντραρε στα σώματα και ο Ξαγάρας από κοντά έστειλε την μπάλα πάνω από το τέρμα του Ζανιά.

77΄: Ο Λέρης επιχείρησε σουτ από τα δξειά, μετά από ασταθές διώξιμο της αντίπαλης άμυνας ο Γκορόγιας Γ. με πανέμορφο σουτ από πλάγια αριστερά πραγματοποίησε το 4-0.

86΄: Σουτ του Λιάπη από πλάγια αριστερά απέκρουσε ο Καλύβας.

 

Διακριθέντες

Ποταμιά: Φαρμάκης, Γενιτσαρόπουλος, Λέρης

ΠΑΟΚ: -

 

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Καλύβας, Μπουμπουρής, Παρασκευόπουλος, Μαντζιούτας, Φαρμάκης, Ξαγάρας(74΄ Γκορόγιας Γ.), Λέρης, Κατσαρής, Σταμούλης Κ.(69΄ Σταμούλης Θ.), Γενιτσαρόπουλος, Πλεξίδας(57΄ Τσάκνης Α.)

 

ΠΑΟΚ (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Ζανιάς, Κελεσίδης Κ., Κωσταρέλος, Τσάκνης Ι., Μουστάκης, Κελεσίδης Γ., Ρουμελιώτης, Μαστρογιάννης(37΄ λ.τρ Γκριμόπουλος, 83΄ λ.τρ Διαμαντής), Μπαλωμένος, Καραντάνας(67΄ Γκορόγιας Α.), Λιάπης

 

Διαιτητής: Γιώργος Δροσίνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)

 






























Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος

 Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας