Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

ΑΕΚ-Φραγκίστα 2-0

Στο πρώτο επίσημο ματς στην εποχή του κορονωϊου η ΑΕΚ ήταν καλύτερη και προκρίθηκε στους «4» του κυπέλλου κερδίζοντας την Φραγκίστα με 2-0.

Ο προημιτελικός κυπέλλου διεξήχθη το Σάββατο  3 Οκτωβρίου στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι. Έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και υψηλή για την εποχή θερμοκρασία, παρουσία λιγοστών θεατών.

Η ΑΕΚ ήταν αποτελεσματική και καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, παίρνοντας την πρόκριση για την επόμενη φάση του θεσμού. Ο Αλέξανδρος Κεφαλάς ήταν ο πρωταγωνιστής του ματς, σκοράροντας στο 39΄ και στο 83΄. Ο «δικέφαλος» είχε και τρία δοκάρια στο 52΄ με τον Δημήτρη Κολλημένο, στο 83΄ με κεφαλιά του Δημήτρη Κοτσιμπού και στο 88΄ σε προσπάθεια του Αλέξανδρου Κεφαλά. Καθοριστική ήταν η απόκρουση πέναλτι του πορτιέρο Κώστα Ιωάννου στο 60ο λεπτό.

Η Φραγκίστα παρότι είχε την κατοχή της μπάλας για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είχε ουσία και δε μπόρεσε να απειλήσει αισθητά την αντίπαλη εστία. Κρίσιμη στιγμή αποτέλεσε το χαμένο πέναλτι του Θανάση Ντάλλα στο 60΄, όταν το σκορ ήταν 1-0 με τον αντίπαλο τερματοφύλακα να αποκρούει.

Η ΑΕΚ στα ημιτελικά του κυπέλλου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Αίολος-ΠΑΟΚ το Σάββατο 10 Οκτωβρίου. Αντίθετα η Φραγκίστα στρέφει πλέον την προσοχή της στην έναρξη του πρωταθλήματος.

 

Λιγοστοί στις κερκίδες

Ο αγώνας έγινε κεκλεισμένων των θυρών με τον μέγιστο επιτρεπτό αριθμό ατόμων που βρίσκονται στο γήπεδο να είναι στους 80. Στις κερκίδες του Δημοτικού Σταδιού βρέθηκαν λιγότεροι από 20 θεατές. 


 

 

Από 8 Μάρτη

Το τελευταίο επίσημο ποδοσφαιρικό ματς στην Ευρυτανία είχε γίνει στις 8 Μαρτίου για την Γ΄ Εθνική ανάμεσα στην Ποταμιά και τον Οικονόμο Τσαριτσάνης. Πέρασαν 7 μήνες για να γίνει ξανά επίσημο παιχνίδι.

 

Οριακά 11αδα

Και οι δυο ομάδες είχαν απουσίες και δυσκολεύτηκαν να βγάλουν 11αδα.

 

Επέστρεψε και είχε συμβολή


 

Ο μέσος Δημήτρης Κολλημένος (Φωτογραφία) επέστρεψε στην ΑΕΚ, αφού είχε μεταγραφεί στα Άγραφα. Είχε καθοριστική συμβολή στο οργανωτικό κομμάτι του «δικεφάλου» όσο και στο αγωνιστικό, βγάζοντας την ασιστ στο 1-0 στο 39΄ και είχε και δοκάρι στο 52΄, χάνοντας την ευκαιρία να κάνει δυο τα τέρματα της ομάδας του.

 

Σκόρερ ο Κεφαλάς


 

Πρωταγωνιστής του προημιτελικού ήταν ο Αλέξανδρος Κεφαλάς των γηπεδούχων που σκόραρε τα δυο τέρματα του ματς και είχε και δοκάρι για να πετύχει χατ-τρικ.

 

Ενεργοποιήθηκαν οι…παλιοί

Ο πλευράς νικητών ενεργοποιήθηκαν οι παλιοί ποδοσφαιριστές Σπύρος Ευθυμίου και Δημήτρης Κοτσιμπός έχοντας πολύ καλή παρουσία, καθώς και από την Φραγκίστα αγωνίστηκαν οι Κώστας Γούλας και Νίκος Γούλας.

 

Κλειδωμένες οι τουαλέτες

Οι διαιτητές του αγώνα βρήκαν κλειδωμένες με λουκέτο τις τουαλέτες των αποδυτηρίων τους (!)


 

 

Α΄ Μέρος

 

Χωρίς είσοδο…και αποστάσεις

Οι ποδοσφαιριστές των ομάδων εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς την καθιερωμένη είσοδο, όπως ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

 

Αναγνωριστική αρχή

Κακό ματς έγινε στα πρώτα λεπτά με τις δυο ομάδες εμφανώς επηρεασμένες από την πολύμηνη διακοπή και την απουσία προπονήσεων, καθώς δεν έχουν ούτε προπονητή ούτε έκαναν προετοιμασία για το παιχνίδι.

 

Μπροστά ο «δικέφαλος»

Σε κρίσιμο χρονικό σημείο η ΑΕΚ ευτύχησε να προηγηθεί χάρης την εκρηκτικότητα του Αλέξανδρου Κεφαλά, ο οποίος μετά την κάθετη μπαλιά του Δημήτρη Κολλημένου έκανε εντυπωσιακή κούρσα ξεκινώντας πίσω από το κέντρο,  μπήκε μόνος στην αντίπαλη περιοχή και σούταρε εύστοχα, «γράφοντας» το 1-0.






 

 

Οι καλύτερες φάσεις

19΄: Προσπάθεια του Γούλα Τ. και σουτ του ίδιου απέκρουσε σε κόρνερ ο Ιωάννου.

25΄: Ο Οικονόμου έκανε ατομική ενέργεια από δεξιά μπήκε στην περιοχή και σούταρε άουτ από το δεξί δοκάρι της Φραγκίστας.

36΄: Σουτ του Πολύζου απέκρουσε ο γκολκίπερ των γηπεδούχων.

38΄: Ο Γούλας Τ. τροφοδότησε τον Γενιτσαρόπουλο, που σούταρε από καλή θέση και ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ απέκρουσε.

39΄: Ο Κολλημένος έκανε την μπαλιά για τον Κεφαλά, που ξεκίνησε την κούρσα πίσω από το κέντρο μπήκε μόνος στην αντίπαλη περιοχή και με σουτ άνοιξε το σκορ (1-0).

 

 

Β΄ Μέρος

 

Διπλασίασε το προβάδισμα της

Η ΑΕΚ σκόραρε για δεύτερη φορά στο δεύτερο μέρος φτάνοντας στην νίκη-πρόκριση με σκορ 2-0.

 

Δοκάρι για ΑΕΚ

Η ΑΕΚ είχε δοκάρι στο 52΄ σε δυνατό διαγώνιο σουτ του Δημήτρη Κολλημένου μέσα από την περιοχή που προσέκρουσε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Αλέξανδρου Λάμπρου.



 

 

«Όχι» από Ιωάννου



 

 

 

 

 

 

 

Πολύ κοντά στην ισοφάριση έφτασε η Φραγκίστα με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού όταν ο Θανάσης Ντάλλας (Φωτογραφία Δεξιά) κέρδισε πέναλτι από μαρκάρισμα του Αλέκου Οικονόμου. Ο Θανάσης Ντάλλας εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών, όμως ο Κώστας Ιωάννου (Φωτογραφία Αριστερά) έπεσε σωστά και απέκρουσε σωτήρια στην αριστερή του γωνία. 




 

 

«Κλείδωσε» την πρόκριση


 

Η ΑΕΚ διπλασίασε τα τέρματα της στο 83΄ και «κλείδωσε» την νίκη-πρόκριση, ο Βασίλης Ντότσικας εκτέλεσε φάουλ, ο Αλέξανδρος Λάμπρου απέκρουσε ασθενώς, η κεφαλιά του Δημήτρη Κοτσιμπού (Φωτογραφία) από κοντά σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Αλέξανδρος Κεφαλάς εύκολα διαμόρφωσε το τελικό 2-0.




 

 

Κοντά στο χατ-τρικ

Μια «ανάσα» από το χατ-τρικ βρέθηκε ο Αλέξανδρος Κεφαλάς το 88΄ όταν μετά την πάσα του Χρήστου Καλτσή σούταρε στο δεξί δοκάρι και στην επαναφορά ο Δημήτρης Γιαννόπουλος προ κενής εστίας σούταρε άουτ.



 

 

Οι καλύτερες φάσεις

52΄: Διαγώνιο σουτ του Κολλημένου από καλή θέση μέσα στην περιοχή προσέκρουσε στο δεξί δοκάρι του Λάμπρου και έφυγε άουτ.

55΄: Ο Καλτσής βρήκε τον Μοτσιόλα, που πλάσαρε άουτ από το αριστερό δοκάρι των «βυσσινί».

60΄: Ο Ντάλλας Α. ανατράπηκε από τον Οικονόμου μέσα στην περιοχή, κερδίζοντας το πέναλτι. Ο «παθών» ανέλαβε να το εκτελέσει, όμως ο Ιωάννου έπεσε σωστά στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε.

79΄: Ο Γούλας Τ. σέντραρε από αριστερά και η κεφαλιά του Ντάλλα Α. έφυγε πάνω από το τέρμα της ΑΕΚ.

83΄: Ο Ντότσικας εκτέλεσε φάουλ, ο Λάμπρου απέκρουσε ασθενώς, η κεφαλιά του Κοτσιμπού κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Κεφαλάς πήρε το «ριμπάουντ» και σκόραρε το τελικό 2-0.

88΄: Ο Καλτσής έδωσε στον Κεφαλά, που σούταρε από κοντά στο δεξί δοκάρι και στην επαναφορά προ κενής εστίας ο Γιαννόπουλος Δ. σούταρε άουτ.

 

Κίτρινες Κάρτες

Ζιάκας, Μοτσιόλας, Ντότσικας, Κεφαλάς, Μπίκας Α., Γούλας Τ., Γούλας Ν.

 

Δικαριθέντες

ΑΕΚ: Κεφαλάς, Οικονόμου, Ντότσικας, Κολαζάς, Κολλημένος, Καλτσής, Ιωάννου

Φραγκίστα: -

 

 

Συνθέσεις Ομάδων

 

ΑΕΚ (-): Ιωάννου, Ζιάκας(90΄ Χειλάς), Κολαζάς, Καλτσής, Ευθυμίου, Μοτσιόλας, Ντότσικας, Κοτσιμπός, Οικονόμου, Κεφαλάς, Κολλημένος(61΄ Γιαννόπουλος Δ.)

 

Φραγκίστα (-): Λάμπρου, Μπισμπίκης Φ., Καμαρέτσος, Μπίκας, Μάκκας, Ντάλλας Α., Πολύζος(61΄ Σάλτης), Γούλας Κ., Γενιτσαρόπουλος, Γούλας Τ., Γούλας Ν.

 

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

 


























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος