Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020

Ακαδημία-Ποταμιά 0-4

Σε ρυθμούς ρελαντί η σαφώς πιο έμπειρη Ποταμιά επικράτησε με 0-4 της αξιόμαχης Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002.

Ο τρίτος και τελευταίος προημιτελικός κυπέλλου της ΕΠΣ Ευρυτανίας διεξήχθη την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 4.

Η Ακαδημία του Δημήτρη Τσιγαρίδα έδωσε το πρώτο μας της ιστορίας της για το κύπελλο και αποτελεί μια ευχάριστη «νότα» του Ευρυτανικού ποδοσφαίρου, συμμετέχοντας με νεαρούς ποδοσφαιριστές. Οι περισσότεροι εκ των οποίων αγωνίστηκαν για πρώτη φορά σε ανδρικό επίπεδο και στάθηκε αρκετά καλά μέσα στο γήπεδο, παίρνοντας πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον.

Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη είχε την ευκαιρία να κάνει μια καλή προπόνηση εν όψει της συνέχειας, φτάνοντας από το πρώτο κιόλας μέρος στην επίτευξη τεσσάρων γκολ κάτω από χαλαρούς ρυθμούς. Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος άνοιξε το σκορ, ο Γιώργος Πλεξίδας διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του, με τον Κώστα Σταμούλη να πετυχαίνει δυο ακόμη γκολ. Οι Μεγαλοχωρίτες αποτελούν το βασικό φαβορί για το πρωτάθλημα και το κύπελλο.

Οι κυπελλούχοι Ευρυτανίας θα αντιμετωπίσουν στα ημιτελικά του θεσμού τον ΑΠΟΚ και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος τον ΠΑΟΚ. Οι νεαροί της Ακαδημίας «κοντράρονται» με τον Αίολο για την 1η αγωνιστική της Α΄ ΕΠΣΕ.

 

Ηλιόλουστη ημέρα

Το παιχνίδι κυπέλλου διεξήχθη κάτω από αρκετά καλές καιρικές συνθήκες.

 

Καθοδήγηση Τσιγαρίδα


 

Το νεανικό συγκρότημα της Ακαδημίας καθοδηγεί φέτος ο εκ των ενωσιακών τεχνικών Δημήτρης Τσιγαρίδας(Φωτογραφία), που κατέκτησε πέρυσι τον τίτλο με το Βελούχι. Ο κ. Τσιγαρίδας έχει υπάρξει κατά το παρελθόν με απόλυτη επιτυχία και προπονητής της Ποταμιάς. Δίπλα στην ανδρική ομάδα φυσικά βρίσκονται και οι άλλοι δυο προπονητές της Δημήτρης Αντωνίου και Χρήστος Καλαμπάκας. Η Ακαδημία είχε τα δυο τελευταία χρόνια αρκετά αξιόλογη παρουσία στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Φθιώτιδας.

 


Πρώτο ματς

Η Ακαδημία αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο κύπελλο Ευρυτανίας, ενώ ετοιμάζεται για την «παρθενική» της συμμετοχή και στην Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας. Έπαιξε με ποδοσφαιριστές κάτω των 17 ετών, εκ των οποίων η πλειοψηφία αποκόμισε της πρώτες ποδοσφαιρικές παραστάσεις του. Μάλιστα ο σύλλογος έπαιξε με νέα στολή.

 

Τρεις επιστροφές


 

Με τη φανέλα των τυπικά γηπεδούχων αγωνίστηκαν ξανά οι: Παναγιώτης Μπίκας(Φωτογραφία αριστερά), Βασίλης Μπίκας(Φωτογραφία κέντρο) και Κώστας Νικοπολίδης(Φωτογραφία δεξιά), οι οποίοι μετακινήθηκαν στην ομάδα από τα Άγραφα.

 

Νεαρός ρέφερι 


 

Θετική παρουσία είχε ο 17χρονος διαιτητής Γιώργος Δροσίνης(Φωτογραφία), ο οποίος έχει υπάρξει ποδοσφαιριστής της Ακαδημίας.

 

Ο επόμενος αντίπαλος

Οι κάτοχοι του τροπαίου των δυο τελευταίων ετών θα αντιμετωπίσουν στον ημιτελικό το Βελούχι, η παρουσία του οποίου είναι αμφίβολη λόγω του γνωστού διοικητικού «αδιεξόδου».

 

Ένα νέο πρόσωπο


 

Με τη φανέλα της Ποταμιάς αγωνίστηκε ο Θωμάς Σταμούλης(Φωτογραφία), αντιμετωπίζοντας την προηγούμενη του ομάδα. Ο 14χρονος άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και αποτέλεσε τη μοναδική μεταγραφή στο αρχικό σχήμα του Γιάννη Φλωράκη. Τραυματίες παραμένουν από την περυσινή σαιζόν οι: Βαγγέλης Αθανασόπουλος και Κώστας Κουτσουπιάς.

 

Ενωμένο Δ.Σ.

Σταθερά δίπλα στην ομάδα παραμένει το συμβούλιο της Ποταμιάς, με τα μέλη του να παρακολουθούν το παιχνίδι. Να τονιστεί πως πρόσφατα τον Νίκο Μαντζίουτα, που συνεχίζει ως μέλος διαδέχτηκε στην Προεδρία ο Δημήτρης Νάσιος.

 


Α΄ Μέρος

Εύκολη επικράτηση

Οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Φλωράκη έφτασαν στο ρελαντί στην τελική επικράτηση, σκοράροντας όλα τους τα τέρματα στο πρώτο μέρος, κάνοντας το 0-4 επί των φιλότιμων νεαρών της Ακαδημίας.

 

Πρώτο με «Πελέ»


 

Με ψηλοκρεμαστό πλασέ του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου(Φωτογραφία) προ του Κώστα Νικοπολίδη «γράφτηκε» στο 7ο λεπτό το 0-1.

 



Με…σπάνιο τρόπο


 

Το δεύτερο τέρμα της Ποταμιάς ήρθε στο 15ο λεπτό με απευθείας χτύπημα κόρνερ του Γιώργου Πλεξίδα(Φωτογραφία) από αριστερά.

 



Δυο Κώστα Σταμούλη


 

Ο φορ Κώστας Σταμούλης(Φωτογραφία) ανέλαβε «δράση» και σαν σε προπόνηση πέτυχε το 0-3 στο 17΄ και το 0-4 στο 32΄ από ισάριθμες ασίστ του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου, με τον τελευταίο να έχει συμμετοχή σε όλα τα γκολ.

 





Οι καλύτερες φάσεις

7΄: Ο Λέρης εκτέλεσε φάουλ από μακριά, ο Γενιτσαρόπουλος με ψηλοκρεμαστό πλασέ προ του αντίπαλου τερματοφύλακα έκανε το 0-1.

14΄: Ο Πλεξίδας πάσαρε στον Λέρη, χαμηλό σουτ του δεύτερου κατέληξε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Νικοπολίδη.

15΄: Ο Γενιτσαρόπουλος πλάσαρε σε θέση τετ α τετ και ο Νικοπολίδης απέκρουσε σε κόρνερ. Ο Πλεξίδας εκτέλεσε απευθείας από αριστερά, η μπάλα κατέληξε στο αριστερό «παραθυράκι» της Ακαδημία παρά την προσπάθεια αμυνομένου πάνω στην γραμμή(0-2).

17΄: Ο Λέρης έβγαλε μπαλιά στον Γενιτσαρόπουλο, που πλάσαρε προ του Νικοπολίδη και ο Σταμούλης Κ. έσπρωξε την μπάλα σε κενό τέρμα για το 0-3.

22΄: Ο Λέρης δοκίμασε σουτ, το οποίο απέκρουσε στη δεξιά του γωνία ο πορτιέρο της Ακαδημίας.

32΄: Σέντρα του Γενιτσαρόπουλου από αριστερά, ο Σταμούλης Κ. με πλασέ στην αριστερή γωνία του Νικοπολίδη διαμόρφωσε το 0-4.

40΄: Ο Σταμούλης Θ. επιχείρησε σουτ από δεξιά, το οποίο απέκρουσε όμορφα ο τερματοφύλακας της Ακαδημίας.

 

Β΄ Μέρος

Στάθηκε καλά

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τις τελικές ευκαιρίες να είναι ελάχιστες. Η Ακαδημία στάθηκε καλά σε αυτό το διάστημα, έχοντας μάλιστα και την πρώτη της αξιόλογη φάση με τον νεοεισελθόντα Παύλο Κουτούμπα.

 

«Ντεμπούταραν» με την Ποταμιά


 

 

 

 

 

 

 

Την πρώτη τους παρουσία με τους Μεγαλοχωρίτες έκαναν οι: Λάμπρος Κατσαρός(Φωτογραφία αριστερά) και Γιώργος Γκορόγιας(Φωτογραφία δεξιά), αποκτήματα από Άγραφα και ΠΑΟΚ αντίστοιχα.

 

Επανεμφάνιση Τσάκνη


 

Στην ενεργό δράση επέστρεψε ο Αργύρης Τσάκνης(Φωτογραφία) της Ποταμιάς, που έπαιξε σε ολόκληρη την επανάληψη.

 

Οι καλύτερες φάσεις

76΄: Ο Τσάκνης τροφοδότησε τον Γκορόγια, ωραίο σουτ του δεύτερου από δεξιά απέκρουσε σε κόρνερ ο Νικοπολίδης.

83΄: Πλασέ του Κουτούμπα από θέση δεξιά πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καλύβα.

 

Κίτρινες Κάρτες

-

 

Διακριθέντες

Ακαδημία: Τσιάρας, Μπίκας Β.

Ποταμιά: Λέρης, Σταμούλης Κ., Σταμούλης Θ., Γενιτσαρόπουλος

 

Συνθέσεις Ομάδων

Ακαδημία (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Νικοπολίδης, Σταμούλης Δ., Τσιάρας, Ρεσίτης(43΄ λ.τρ Μαντέκας), Μπίκας Π., Δροσίνης, Καρδαμπίκης(64΄ Μπομποτσιάρης), Μπίκας Β., Παρούτσας(71΄ Κουτούμπας), Γραβιάς, Μουρτογιάννης

 

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Καλύβας, Μπουμπουρής(46΄ Κατσαρός), Παρασκευόπουλος, Ξαγάρας, Φαρμάκης, Κατσαρής, Λέρης, Σταμούλης Θ., Σταμούλης Κ.(46΄ Γκορόγιας), Γενιτσαρόπουλος(46΄ Τσάκνης), Πλεξίδας

 

Διαιτητής: Γιώργος Δροσίνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Γιάννης Σέλελης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)

 





































Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος

Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος