Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Ακαδημία-Ποταμιά 0-3

Συνέχισε νικηφόρα η Ποταμιά που με «σβηστές μηχανές» κέρδισε τους «πιτσιρικάδες» της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002 με 3-0.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (24/10) στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 4 το μεσημέρι. Ήταν στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας και έγινε κάτω από ηλιοφάνεια, υψηλή θερμοκρασία για την εποχή και παρουσία περίπου 50 θεατών.

Η Ακαδημία παρατάχτηκε υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Αντωνίου, καθώς ο Δημήτρης Τσιγαρίδας απουσίαζε και έπαιξε με νεαρούς παίκτες και με μέσο όρο ηλικίας κάτω από τα 16 έτη. Οι πιτσιρικάδες έδειξαν αγωνιστική βελτίωση για ακόμη ένα ματς κέρδισαν τις εντυπώσεις.

Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη δεν πιέστηκε και χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης έκανε το 2 στα 2 και πλέον στρέφει την προσοχή της για τον αγώνα Κυπέλλου την Τετάρτη με την Αναγέννηση Άρτας. Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος σκόραρε στο 20΄ και στο 67΄,  με τον Γιώργο Φαρμάκη να έχει ανοίξει το σκορ στο 9΄. Οι Μεγαλοχωρίτες είχαν και τρία δοκάρια με τους: Κώστα Μαντζιούτα, Κώστα Σταμούλη και Χρήστο Λέρη.

Την επόμενη (3η) αγωνιστική η Ακαδημία αγωνίζεται στις (31/10) με την Φραγκίστα, ενώ η Ποταμιά παίζει την Κυριακή (1/11) με τον Αίολο.

 

Ευνόησε ο καιρός

Η αναμέτρηση έγινε με πολύ καλές καιρικές συνθήκες για την εποχή, ηλιοφάνεια και παρουσία περίπου 30 θεατών.

 


Αλλαγή ώρας

Ο αγώνας ήταν αρχικά προγραμματισμένος να ξεκινήσει στις 3, ωστόσο μετά από αίτημα της Ποταμιάς άρχισε μια ώρα αργότερα.

 

Με Αντωνίου στο «τιμόνι»

Ο προπονητής της Ακαδημίας Δημήτρης Τσιγαρίδας απουσίαζε και την ομάδα «κοούτσαρε» ο Δημήτρης Αντωνίου.

 


Τετάρτη στην Άρτα

Η Ποταμιά δίνει σημαντικό παιχνίδι για τον θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος την προσεχή Τετάρτη (28/10), καθώς θα παίξει στην Άρτα κόντρα στην τοπική Αναγέννηση.

 

Ντεμπούτο Υφαντή


 

Θετική πρεμιέρα για τον δεξιό «οπισθοφύλακα» της Ακαδημίας Γιάννη Υφαντή, που έβγαλε πριν λίγες ημέρες το πρώτο του δελτίο στην ομάδα.

 

Χωρίς «μεγάλο»

Με εξαιρετικά χαμηλό μέσο όρο ηλικίας παρατάχτηκε η Ακαδημία, αφού δεν είχε ποδοσφαιριστή άνω των 16 ετών, καταγράφοντας σίγουρα ρεκόρ χαμηλότερου μέσου όρου ηλικίας στην κατηγορία.

 

Αντίπαλοι μετά το κύπελλο

Οι δυο ομάδες είχαν αναμετρηθεί λίγες εβδομάδες νωρίτερα για τον θεσμό του κυπέλλου Ευρυτανίας και την προημιτελική φάση, όπου και τότε η Ποταμιά είχε κερδίσει με σκορ 0-4.

 

Α΄ Μέρος

 

«Ποταμιώτικη» κυριαρχία

Οι Μεγαλοχωρίτες κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος και χωρίς να δυσκολευτούν προηγήθηκαν νωρίς με 0-2.

 

Με «Φαρμ» μπροστά


 

Οι «πορτοκαλί» άνοιξαν το σκορ στο 9΄ όταν μετά το κόρνερ του Γιώργου Πλεξίδα από αριστερά, ο αμαρκάριστος Γιώργος Φαρμάκης (Φωτογραφία) στο δεύτερο δοκάρι από κοντά εύκολα με προβολή έγραψε το 0-1. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής σκόραρε για 2ο σερί ματς.

 



Διπλασίασε ο «Γεν»


 

Η Ποταμιά ζευγάρωσε τα τέρματα της στο 20΄ όταν μετά την ασιστ του Χρήστου Λέρη, ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία) πλάσαρε και μετά την ασταθή απόκρουση του αντίπαλου τερματοφύλακα διαμόρφωσε το 0-2.

 



Οι καλύτερες φάσεις

9΄: Ο Πλεξίδας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο Φαρμάκης αμαρκάριστος εξ επαφής στο δεύτερο δοκάρι με προβολή έκανε το 0-1.

15΄: Σέντρα-σουτ του Πλεξίδα από δεξιά μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Νικοπολίδης.

20΄: Ο Λέρης έκανε την μπαλιά για τον Γενιτσαρόπουλος, που σούταρε από κοντά και μετά την ασταθή απόκρουση του αντίπαλου τερματοφύλακα πέτυχε το 0-2.

23΄: Ο Λέρης εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και την κεφαλιά του Πλεξίδα απέκρουσε ο Νικοπολίδης.

32΄: Ο Γενιτσαρόπουλος σέντραρε από αριστερά και η προβολή του Πλεξίδα έφυγε πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.

33΄: Σουτ του Λέρη από καλή θέση έφυγε ελάχιστα άουτ.

 

Β΄ Μέρος

 

Ίδιο σκηνικό

Οι παίκτες του Γιάννη Φλωράκη και στο δεύτερο μέρος έκαναν παιχνίδι κατοχής δημιουργώντας ευκαιρίες και σκοράροντας ακόμη μια φορά για το τελικό 0-4.

 

Δοκάρι Μαντζιούτα


 

Στο 58΄ ο Κώστας Μαντζιούτας έκανε ατομική προσπάθεια σούταρε στο αριστερό δοκάρι του Κώστα Νικοπολίδη και στην επαναφορά πλάσαρε άουτ προ κενής εστίας.

 


Δεύτερο προσωπικό-Προηγήθηκε δοκάρι «Σταμ»


 

Πανέμορφο τέρμα πέτυχαν οι παίκτες της Ποταμιάς στο 67΄ όταν το δυνατό αριστερό σουτ του Κώστα Σταμούλη (Φωτογραφία) εκτός περιοχής προσέκρουσε στην συμβολή δεξιού κάθετου και οριζόντιου δοκαριού,  με τον Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο να παίρνει το «ριμπάουντ» και να σκοράρει στην επαναφορά (0-3). Ο «Πελέ», έχοντας σκοράρει και κόντρα στον ΠΑΟΚ έφτασε τα τρία γκολ και τέθηκε επικεφαλής στον πίνακα των σκόρερ.

 



3 δοκάρια…όσα και τα γκολ


 

Η Ποταμιά είχε και τρίτο δοκάρι στο ματς όσα και τα τέρματα που πέτυχε, αφού στο 77΄ το δυνατό σουτ του Χρήστου Λέρη (Φωτογραφία) βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια έσκασε στο έδαφος.

 


Οι καλύτερες φάσεις

58΄: Ο Μαντζιούτας έκανε ατομική προσπάθεια, πλάσαρε στο αριστερό δοκάρι και στην επαναφορά προ κενής εστίας σούταρε άουτ.

63΄: Ο Πλεξίδας σέντραρε από δεξιά και η κεφαλιά του Σταμούλη Κ. έφυγε άουτ από την δεξιά γωνία της Ακαδημίας.

65΄: Ο Σταμούλης Κ.  σέντραρε από δεξιά και το δυνατό σουτ του Γενιτσαρόπουλου έφυγε άουτ.

67΄: Καταπληκτικό ξαφνικό μονοκόματο σουτ του Σταμούλη εκτός περιοχής σταμάτησε στην συμβολή δεξιού κάθετου και οριζόντιου δοκαριού και στην επαναφορά ο Γενιτσαρόπουλος με σουτ πέτυχε το τελικό 0-3.

77΄: Δυνατό σουτ του Λέρη χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της Ακαδημίας έσκασε στο έδαφος στην συνέχεια με τον Γενιτσαρόπουλο να κάνει αδύναμη κεφαλιά στην επαναφορά.

87΄: Σουτ του Κουτούμπα πέρασε πάνω από την εστία της Ποταμιάς.

 

Κίτρινες Κάρτες

-

 

Δικαριθέντες

Ακαδημία: Δροσίνης, Υφαντής, Κοτρώνης

Ποταμιά: Γενιτσαρόπουλος, Φαρμάκης, Λέρης, Πλεξίδας

 

Συνθέσεις Ομάδων

 

Ακαδημία (Δημήτρης Αντωνίου): Νικοπολίδης, Υφαντής, Μουρτογιάννης, Μπίκας Π., Δροσίνης, Μπίκας Β., Καρδαμπίκης, Ρεσίτης(73΄ λ.τρ. Μαντέκας), Παρούτσας(78΄ Κουτούμπας), Κοτρώνης(79΄ Τσιγαρίδας), Τσιάρας

 

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Καλύβας, Μπουμπουρής(46΄ Τσάκνης), Παρασκευόπουλος, Μαντζιούτας, Φαρμάκης, Κατσαρής, Λέρης, Σταμούλης Θ.(54΄ Γκορόγιας), Σταμούλης Κ., Γενιτσαρόπουλος, Πλεξίδας

 

Διαιτητής: Γιώργος Δροσίνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

 

































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος