Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Ξεκίνημα κεκλεισμένων των θυρών στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ

Αυστηρά τα μέτρα, όπως αναμένονταν άλλωστε στο ξεκίνημα της νέας αγωνιστικής περιόδου, με πολλούς περιορισμούς και με τους αγώνες να διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.

Αναλυτικά, μπορείτε να δείτε παρακάτω τις προϋποθέσεις αλλά και ποιοι δικαιούνται παρουσίας στα πρωταθλήματα που διοργανώνονται από την ΕΣΚΑΣΕ:

Το Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων της Γ.Γ.Α. καθορίζει τις προϋποθέσεις τις οποίες οφείλουν να ακολουθήσουν απαρέγκλιτα όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στους αγώνες των  πρωταθλημάτων  που διοργανώνονται από την ΕΣΚΑΣΕ  καθώς επίσης και των φιλικών αγώνων . Σας επισημαίνουμε ότι όλοι οι αγώνες θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών όπως ορίζεται στο αγωνιστικό πρωτόκολλο καλαθοσφαίρισης.

Για την εύρυθμη διεξαγωγή των συναντήσεων σας παραθέτουμε τον ακριβή και αναλυτικό αριθμών των ατόμων που θα έχουν δικαίωμα να παραβρεθούν στα Κλειστά Γυμναστήρια:

1.Έως 18 άτομα για κάθε ομάδα (12 αθλητές, 2 προπονητές και άλλα 4 άτομα  στα οποία συμπεριλαμβάνονται, φυσιοθεραπευτές, παράγοντες κλπ)

 2.Τρεις  κριτές.

3.  Δύο  διαιτητές

4. Ένας ιατρός ή πτυχιούχος νοσηλευτής του αγώνα

5. Ένας κομισάριος αγώνα (αν έχει οριστεί)

6. Ένα ή δύο άτομα προσωπικό γηπέδου (φύλακες)

7. Ένας παρατηρητής διαιτησίας (εφόσον έχει οριστεί από την ΚΕΔ/ΕΣΚΑΣΕ)

8. Ένας καμεραμάν από κάθε ομάδα (αν υπάρχει)

9. Δύο ή τρία άτομα τηλεοπτικού συνεργείου, εφόσον γίνεται απευθείας     μετάδοση του αγώνα (live streaming) μετά από γραπτή έγκριση της    ΕΣΚΑΣΕ

10. Μέχρι τέσσερις   δημοσιογράφοι  ή φωτογράφοι, επιδεικνύοντας την     επαγγελματική τους ταυτότητα.

11. Τέσσερις παράγοντες από κάθε ομάδα, οι οποίοι θα κάθονται στην    εξέδρα, έχοντας απόσταση δύο μέτρων μεταξύ τους.

12. Τα μέλη του Δ.Σ   της ΕΣΚΑΣΕ και της  ΚΕΔ/ ΕΣΚΑΣΕ.

Εντός του αγωνιστικού χώρου θα έχουν δικαίωμα να παρευρίσκονται μόνο οι αναφερόμενοι στις παραγράφους 1, 2, 3, 4, 5 & 6. Όλοι οι υπόλοιποι, υποχρεωτικά,  θα παρακολουθούν τους αγώνες από την εξέδρα του γηπέδου, τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις.   

Κατά την διάρκεια του αγώνα, εξαιρουμένων μόνο των αθλητών που αγωνίζονται, των δύο προπονητών και των διαιτητών, όλοι οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι θα πρέπει υποχρεωτικά να φορούν μάσκα.

Η είσοδος όλων των παρευρισκόμενων ατόμων θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά από μόνο μία θύρα.

Όλοι οι προαναφερόμενοι θα πρέπει κατά την είσοδο τους στο γήπεδο να υπογράφουν την κατάσταση του πρωτοκόλλου αγώνων (κατάσταση Εισερχομένων – Εξερχομένων) που προβλέπεται από την Γ.Γ.Α (όπου θα αναφέρεται  το ονοματεπώνυμο, τα στοιχεία επικοινωνίας, η ώρα εισόδου, η ύπαρξη τυχόν συμπτωμάτων).   Οι καταστάσεις θα διατηρούνται από το γηπεδούχο σωματείο για δεκαπέντε (15) ημέρες από την διεξαγωγή του αγώνα, και μετά θα καταστρέφονται.

Συστήνεται οι καταστάσεις των αποστολών των ομάδων (έως 18 άτομα )να είναι έτοιμες εκ των προτέρων προς αποφυγή συνωστισμού 

Σας επισυνάπτεται και το link που αφορά το πεδίο «Αθλητισμός και Covid 19» της Υγειονομικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α  https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports  και το αντίστοιχο αγωνιστικό πρωτόκολλο καλαθοσφαίρισης καθώς και οι πρόσφατες οδηγίες της Υγειονομικής Επιτροπής ΓΓΑ εν όψει της επανέναρξης  της  προπονητικής  και  αγωνιστικής  δραστηριότητας.  

 Η τήρηση όλων των παραπάνω υγειονομικών υποχρεώσεων των εισερχομένων στο γήπεδο θα γίνεται με την ευθύνη του εκάστοτε γηπεδούχου σωματείου”.

 

Πηγή: stereabasket.gr