Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΠΟ: Κανονικά οι εκλογές την Παρασκευή 9/10


Με ψήφους 16-1 η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε να γίνουν κανονικά 9/10.

Στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, αποφασίστηκε με ψήφους 16-1 (καταψήφισε ο Τάκης Αγραφιώτης) να γίνουν οι εκλογές όπως είχε αποφασιστεί τον περασμένο Ιούλιο, δηλαδή στις 9 Οκτωβρίου.

Παρά το γεγονός πως έχει περάσει τροπολογία για εκλογές σε όλες τις αθλητικές Ομοσπονδίες το τελευταίο δίμηνο του έτους και παρά το ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης ζήτησε από τον Βαγγέλη Γραμμένο στη συνάντησή τους να διεξαχθούν οι εκλογές Νοέμβριο ή Δεκέμβριο, εντούτοις η ΕΠΟ αποφάσισε διαφορετικά.

Θυμίζουμε ότι με πρόσφατη επιστολή τους οι διεθνείς συνομοσπονδίες είχαν ζητήσει από την ΕΠΟ να συζητήσει και να λύσει το ζήτημα της ημερομηνίας των εκλογών, καθώς ελλοχεύει πάντα και ο κίνδυνος του Grexit. Όπως και να 'χει, η Ομοσπονδία δεν είναι διατεθειμένη να κάνει πίσω.

Παράλληλα, οι εκλογές θα γίνουν με το ισχύον σύστημα της ψήφου των Ποδοσφαιρικών Ενώσεων και όχι με διευρυμένο εκλογικό σώμα, όπως είναι και η βούληση του υφυπουργείου αθλητισμού.

Ένα από τα βασικά επιχειρήματα είναι πως η ολιστική μελέτη από FIFA-UEFA θα έρθει στην Ελλάδα στο τέλος Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 9 Οκτωβρίου δεν θα έχει προλάβει να νομοθετήσει η κυβέρνηση, ούτε να έχει εναρμονίσει η ΕΠΟ το καταστατικό της με τις "επιταγές" των διεθνών συνομοσπονδιών.

Στον αντίποδα βέβαια, ένα από τα επιχειρήματα της ΕΠΟ είναι πως η απόφαση για εκλογές στις 9 Οκτωβρίου είχε παρθεί πριν την περιβόητη τροπολογία για εκλογές των Ομοσπονδιών το τελευταίο δίμηνο του 2020 και πως κινήθηκε βάσει του καταστατικού της. Όπως και να 'χει, το σίριαλ θα έχει και άλλα επεισόδια...

 

Πηγή: sport24