Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Έφηβοι: Αναγέννηση Λαμίας-Γ.Σ. Άτλας 49-72

 Απτόητος συνεχίζει στο εφηβικό πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΣΕ ο Άτλας, που πέρασε από τη Λαμία, επικρατώντας με 49-72 της τοπικής Αναγέννησης.

Το ματς έγινε την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στο ΔΑΚ Λαμίας και ξεκίνησε στις 12. Ήταν στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του ΣΤ΄ Ομίλου του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ.

Η Αναγέννηση του Θεόφιλου Μελισσάρη γνώρισε τη δεύτερη της ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια, ύστερα από την πρεμιέρα ενάντια στον Έσπερο. Οι πρώτοι σκόρερ των Φθιωτών στον αγώνα ήταν οι: Χρήστος Οικονόμου και Πάνος Κεραμάρης, οι οποίοι έβαλαν 14 πόντους.

Ο Άτλας του Δημήτρη Λερογιάννη έκανε θετική εμφάνιση και κέρδισε εύκολα έναν αρκετά δύσκολο αντίπαλο, κάνοντας το 2 στα 2, ατενίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία. Όλοι οι αθλητές του πήραν σημαντικό χρόνο συμμετοχής. Με 17 πόντους τελείωσε το παιχνίδι ο Παύλος Ανδρέου.

Στις 10 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί το επόμενο παιχνίδι των δυο ομάδων. Ο Άτλας θα υποδεχτεί τον Έσπερο Λαμίας στο μεγάλο ντέρμπι, ενώ η Αναγέννηση «κοντράρεται» ως τυπικά φιλοξενούμενη με τα Μπούκαλη.

 

Σε Εθνική κατηγορία οι άνδρες

Το ανδρικό τμήμα της Αναγέννησης ανήλθε στη Γ΄ Εθνική, συμμετέχοντας υπό τις οδηγίες του Κώστα Κουμπούρα. Μάλιστα πριν λίγα χρόνια είχε τεθεί αντιμέτωπο με Άτλαντα και Π.Α.Κ. στη Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ.

 

Δυο με 14

Για τους Λαμιώτες οι: Χρήστος Οικονόμου και Πάνος Κεραμάρης σταμάτησαν στους 14 πόντους. 13 είχε ο Γιώργος Μωυσόγλου. Ο πρώτος σκόραρε μια φορά και έξω από τα 6,75.

 

Ιδανική αρχή

Ο Γυμναστικός έφτασε στη 2η του νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια και διεκδικεί επί ίσοις όροις την πρόκριση του και φέτος στην επόμενη φάση του θεσμού.

 

Σε υψηλά επίπεδα


 

Πρώτος σκόρερ των φιλοξενούμενων ήταν ο Παύλος Ανδρέου με 17 πόντους, ενώ τέσσερις λιγότερους σημείωσε ο Μανώλης Κάππας. Διψήφιοι ήταν και οι: Κώστας Σεριανάι και Γεράσιμος Ανδρέου.

 

Ανοιχτό σκορ

Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με 19-25 υπέρ του Άτλαντα, με τις δυο ομάδες να αποδίδουν όμορφο μπάσκετ.


 

 

Σοβαρός ο Άτλας

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι αθλητές του Δημήτρη Λερογιάννη έπαιξαν εξαιρετικά, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι και με ένα επιμέρους 6-17 έφτασαν στο +17(25-42), παίρνοντας μεγάλο προβάδισμα νίκης.

 

Προσπάθεια γηπεδούχων

Το συγκρότημα του Θεόφιλου Μελισσάρη προσπάθησε να «μαζέψει» τη διαφορά και το κατάφερε κατά τέσσερις πόντους, όταν με ένα επιμέρους 16-12 έφερε το ματς στο 41-54.

 

Άνετο «διπλό»

Την ανωτερότητα του επιβεβαίωσε στην τελευταία περίοδο ο Άτλας, φτάνοντας στο τελικό 49-72.

 

Τα δεκάλεπτα

19-25, 25-42, 41-54, 49-72

 

Συνθέσεις Ομάδων

Αναγέννηση Λαμίας (Θεόφιλος Μελισσάρης): Μωυσόγλου 13(1), Κουμπούρας 3, Σταθόπουλος, Οικονόμου 14(1), Λαδάς, Φασούλας 1, Τσουκαράς, Κεραμάρης 14, Στεφανής 2, Θεοδωρόπουλος, Σαΐτης

 

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης): Μπίκας 1, Ανδρέου Γ. 10, Δροσίνης Π., Κάππας 13, Σεριανάι Κ. 12, Κατσαρός 8(1), Ελεζάι 3, Ανδρέου Π. 17, Κρίκας 4, Δροσίνης Γ. 2, Μπουμπουρής 2.

 

Διαιτητές: Γιώργος Ζάχος& Αντώνης Πατάγιας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτές: Νίκος Καλαντζής-Θωμάς Τσιαμούρας-Βαγγέλης Δέδες (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

 













Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος

Φωτογραφίες: Γιάννης Μπουμπουρής