Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Αίολος-Ακαδημία 4-1

Φιλικό προπονητικό «τεστ» έδωσαν Αίολος και Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002, με τον πρώτο να επικρατεί με 4-1.

Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, ξεκινώντας στις 3 και 30.

Ο Αίολος του Χρήστου Γιαννίτσαρη με νεανικό ρόστερ είχε μόλις δυο ποδοσφαιριστές άνω των 20, κατεβαίνοντας με αποστολή 11 ατόμων. Το συγκρότημα του Προφήτη Ηλία έφτασε στο τελικό σκορ με δυο γκολ του Γιάννη Τσούκα, ένα του Βασίλη Τριανταφυλλόπουλου και ένα του Νάσου Τριανταφυλλόπουλου με πέναλτι.

Η Ακαδημία του Δημήτρη Τσιγαρίδα συμμετείχε με παιδιά 12-17 ετών, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις. Η ομάδα θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στο Α΄ τοπικό και θα είναι μια από τις ευχάριστες «νότες» της κατηγορίας. Ο Κώστας Νικοπολίδης ήταν ο σκόρερ της ομάδας, μειώνοντας σε 4-1.

Οι δυο ομάδες που θα βρεθούν αντιμέτωπες στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας θα δώσουν το επόμενο διάστημα και νέα φιλικά παιχνίδια.

 

Έπαιξαν 50΄

Το φιλικό παιχνίδι είχε προπονητικό χαρακτήρα. Σφύριξαν  από ένα ημίχρονο οι δυο προπονητές της Ακαδημίας Χρήστος Καλαμπάκας και Δημήτρης Αντωνίου.

 

Τρεις της Ακαδημίας

Με τα χρώματα του Αιόλου έπαιξαν οι: Θοδωρής Αθανασόπουλος(Φωτογραφία), Κώστας Γυφτομήτρος και Θανάσης Καρφής. Ο πρώτος είναι ο γιός του παλαιού Προέδρου του συλλόγου Γιάννη. Και οι τρεις ανήκουν ακόμη στην Ακαδημία.

 

Με Σκοπέτο& Τσούκα


 

Με τον Αίολο προπονούνται οι: Νίκος Σκοπέτος(Φωτογραφία) και Γιάννης Τσούκας, ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΚ.

 

Α΄ Μέρος

 

Προβάδισμα με 1-0


 

Ο Γιάννης Τσούκας(Φωτογραφία) στο 16ο λεπτό με ωραία «λόμπα» έκανε το 1-0 για τον Αίολο, ενώ ο ίδιος είχε και δοκάρι στο 23΄. 


 

 

Νωρίς εκτός


 

Μόλις στο 5ο λεπτό ο Γιώργος Παπανικολάου αποχώρησε λόγω τραυματισμού από την ενδεκάδα της Ακαδημίας. Ο νεαρός αγωνίστηκε πέρυσι στην ΑΕΚ. Δεν έπαιξε επίσης ο τραυματίας Άγγελος Ρεσίτης.

 

Οι καλύτερες φάσεις

16΄: Ο Τσούκας με ψηλοκρεμαστό πλασέ εκτός περιοχής διαμόρφωσε το 1-0.

23΄: Κεφαλιά του Τσούκα έδιωξε προ της γραμμής ο Γραβιάς, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Νικοπολίδη και έφυγε άουτ.

24΄: Ο Κωστορρίζος επιχείρησε σουτ, το οποίο μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Ακαδημίας.

 

Β΄ Μέρος

 

Ακυρωθέν γκολ


 

Η Ακαδημία σκόραρε στο 29ο λεπτό με τον Βασίλη Μπίκα(Φωτογραφία), ύστερα από την ασίστ του Παναγιώτη Μπίκα, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

 

Άλλα τρία για Αίολο

 

 





 

 

 

  Με σουτ των: Βασίλη Τριανταφυλλόπουλου(Φωτογραφία αριστερά), Γιάννη Τσούκα(2ο προσωπικό γκολ), καθώς και με πέναλτι του Νάσου Τριανταφυλλόπουλου(Φωτογραφία δεξιά) ο Αίολος έφτασε στο 4-0.

 

«Γκολάρα» Νικοπολίδη


 

Με υπέροχο τέρμα στο φινάλε ο Κώστας Νικοπολίδης διαμόρφωσε το 4-1. Ο νεαρός είχε αρχίσει κάτω από την εστία στο πρώτο μέρος.

 

Έπαιξαν οι 12χρονοι

Στην επανάληψη ο τεχνικός της Ακαδημίας Δημήτρης Τσιγαρίδας έδωσε χρόνο σε παιδιά που έχουν γεννηθεί ακόμη και το 2008, κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Μάλιστα ο ταλαντούχος Βασίλης Μπακαλίδης έχασε δυο καλές ευκαιρίες για γκολ.

 

Οι καλύτερες φάσεις

27΄: Ψηλοκρεμαστό πλασέ του Μπίκα Π. κατέληξε πάνω από το τέρμα του Αιόλου.

35΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος Β. με διαγώνιο πλασέ από κοντά έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της Ακαδημίας(2-0).

45΄: Ο Κωστορρίζος έκανε όμορφη προσπάθεια, πάσαρε στον Τσούκα, ο οποίος με πλασέ στην κίνηση σημάδεψε τη δεξιά γωνία του Μπουμπουρή(3-0).

47΄: Με χτύπημα πέναλτι ο Τριανταφυλλόπουλος Α. διαμόρφωσε το 4-0.

48΄: Ψηλοκρεμαστό πλασέ του Μπακαλίδη κατέληξε πάνω από το τέρμα του Φεγγούλη.

52΄: Ο Νικοπολίδης με πανέμορφο σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» του Αιόλου(4-1).

53΄: Πλασέ του Μπακαλίδη προ του αντίπαλου τερματοφύλακα κατέληξε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Φεγγούλη.

 

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Χρήστος Γιαννίτσαρης): Φεγγούλης, Καρφής, Πιστιόλης, Τριανταφυλλόπουλος Β.,  Τσούκας, Γυφτομήτρος, Κωστορρίζος, Σκοπέτος, Τριανταφυλλόπουλος Α., Αθανασόπουλος, Γιαννιώτης

 

Ακαδημία (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Νικοπολίδης, Υφαντής, Γραβιάς, Μπίκας Π., Δροσίνης, Τσιάρας, Καραγιάννης, Μαντέκας, Μουρτογιάννης, Μπίκας Β., Παπανικολάου

Έπαιξαν και οι: Μπουμπουρής, Σεριανάι, Τσάκνης, Μπομποτσιάρης, Μπακαλίδης, Χρυσαφόπουλος, Παπαροιδάμης, Καλύβας, Τσιγαρίδας

 

Διαιτητές: Χρήστος Καλαμπάκας (Α΄ Μέρος), Δημήτρης Αντωνίου (Β΄ Μέρος)

 




























Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος