Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

Πέντε αλλαγές και 20αδα τη νέα ποδοσφαιρική σαιζόν

Με την επανέναρξη των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων προ των πυλών, έγινε γνωστό πως στο Ερασιτεχνικό αλλά και στο Επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα υπάρξουν αλλαγές με σκοπό την καλύτερη διαχείρηση των ρόστερ από τους προπονητές, καθώς οι περισσότερες ομάδες στην Ελλάδα θα επιστρέψουν στα γήπεδα μετά από μια αγωνιστική απραξία 6 μηνών.

Στην αγωνιστική περίοδο 2020-2021, κατ’ εξαίρεση σε όλα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, ερασιτεχνικά πρωταθλήματα (ΕΠΣ + Γ’ Εθνική) και κύπελλα επιτρέπονται μέχρι πέντε (5) αλλαγές και δήλωση 20αδας, αντί 18αδας, με εννέα (9) αναπληρωματικούς παίκτες στον πάγκο.

Σε περίπτωση που αγώνας οδηγηθεί στην παράταση, οι ομάδες θα έχουν δικαίωμα μίας επιπλέον αλλαγής ποδοσφαιριστή (έκτης), πέραν των πέντε (5) αλλαγών, που προβλέπονται κατά τη διάρκεια του αγώνα. Κάθε ομάδα θα μπορεί να κάνει χρήση μια πρόσθετης αλλαγής και θα έχει πρόσθετη ευκαιρία για αλλαγή ανεξάρτητα από το εάν έχει κάνει χρήση του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού αλλαγών.

Θα μπορεί, επιπρόσθετα, να προβεί σε αλλαγές κατά το διάστημα πριν από την έναρξη της παράτασης και στη διάρκεια του ημιχρόνου της παράτασης. Εφόσον μία ομάδα δεν κάνει χρήση του μέγιστου [38] αριθμού αλλαγών ή ευκαιριών για αλλαγή, επιτρέπεται η χρήση των αλλαγών και των ευκαιριών που δεν χρησιμοποιήθηκαν, κατά τη διάρκεια της παράτασης. Εφόσον και οι δύο ομάδες προβούν σε αλλαγή ταυτόχρονα, αυτή θα υπολογίζεται ως μία χρησιμοποιούμενη ευκαιρία για αλλαγή για κάθε ομάδα.

Πηγή: Kavalapoint.gr