Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Νίκη Αγίας Παρασκευής-Αίολος 2-3

Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η πρόβα-τζεναράλε του Αιόλου, ο οποίος επιβλήθηκε σε δυνατό εκτός έδρας φιλικό με 2-3 της Νίκης Αγίας Παρασκευής.

Το εξ αναβολής φιλικό παιχνίδι διεξήχθη την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στο γήπεδο της Αγίας Παρασκευής και άρχισε στις 5.

Η Νίκη του Ανδρέα Επίσκοπου «τέσταρε» τις δυνάμεις της, καθώς είχε ρεπό στην πρεμιέρα της Α΄ ΕΠΣ Φθιώτιδας, στην οποία αγωνίζεται και φέτος. Παρουσίασε αμυντικά κενά, ενώ είχε ως σκόρερ τον Άλκη Παπαποστόλου και τον Γιώργο Καραπέτσα, θερινά της αποκτήματα.

Ο Αίολος του Χρήστου Γιαννίτσαρη μετά τα δυο φιλικά με την Ποταμιά, στα οποία είχε αφήσει τα πρώτα δείγματα γραφής της δουλειάς που γίνεται ήταν πολύ καλός κόντρα σε μια αρκετά δυνατή ομάδα. Βρήκε τρεις φορές τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα με τον 26χρονο Πάνο Μάρκη να σημειώνει όλα τα νικητήρια γκολ.

Oι δυο ομάδες έχουν επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις το προσεχές διάστημα. Η Αγία Παρασκευή θα αγωνιστεί την Τετάρτη 30/9 με το Νέο Κρίκελλο για το κύπελλο Φθιώτιδας εντός έδρας, ενώ η ομάδα του Προφήτη Ηλία θα παίξει στον προημιτελικό κυπέλλου Ευρυτανίας με τον ΠΑΟΚ το Σαββατοκύριακο 3 και 4/10.

 

Έντονο Ευρυτανικό  στοιχείο 



 

 

 

 

 

 

Ποδοσφαιριστής της Νίκης είναι  ο Ευρυτάνας αμυντικός Κώστας Γενιτσαρόπουλος, με θητεία  σε Μυρίκη και ΑΠΟΚ στη Δ΄ Εθνική. Αγωνίζεται και φέτος στην ομάδα της Αγίας

Παρασκευής, έχοντας προηγουμένως παρουσία και στα Καλύβια. Ξεκίνησαν επίσης οι Ευρυτανικής καταγωγής Χρήστος Σκοτίδας, Δημήτρης Κολόκας και Βασίλης Κολόκας. Τα αδέρφια Κολόκα μετακινήθηκαν στη Νίκη πρόσφατα από Μεξιατικό και Αστέρα Σταυρού αντίστοιχα. Ο τελευταίος υπήρξε μέλος της Μυρίκης και του Αιόλου. Στους Φθιωτούς αγωνίζεται και ο Ντίνος Σκαρλάτος, παλαιός παίχτης του ΑΠΟΚ, που απουσίαζε στο φιλικό.

 

Δέκατη πέρυσι

Η Αγία Παρασκευή ήταν 10η στο περυσινό πρωτάθλημα μεταξύ 13 ομάδων, με το πρωτάθλημα να διακόπτεται επτά αγωνιστικές πριν το τέλος λόγω της πανδημίας του covid-19.

 

Οργανωμένη μετακίνηση

Οι φιλοξενούμενοι ταξίδεψαν στην Αγία Παρασκευή με λεωφορείο, δείγμα της πολύ καλής οργάνωσης του συλλόγου. Την αποστολή συνόδεψε ο παράγοντας του Αιόλου Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος. 


 

 

Ρεπό στην πρεμιέρα

Η Αγία Παρασκευή είχε ρεπό στην πρεμιέρα της Α΄ ΕΠΣ Φθιώτιδας και ξεκινά τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα το ερχόμενο Σάββατο(3/10) κόντρα στα Καλύβια του Δήμου Σπυριδάκη.

 

Με Χ. Ζαραβέλη ο Αίολος



 Στην ομάδα του Αιόλου επιστρέφει από την Ποταμιά ο Χάρης Ζαραβέλης, που έπαιξε στη βασική ενδεκάδα των φιλοξενούμενων, έχοντας ενταχτεί στην προετοιμασία της ομάδας εδώ και λίγες ημέρες.

 

Τετράδα Μυρίκης


 

 

Χάρης Ζαραβέλης, Κώστας Ζαραβέλης, Κώστας Καλύβας και Κώστας Γενιτσαρόπουλος υπήρξαν συμπαίχτες κατά το παρελθόν στις επιτυχίες της Μυρίκης, η οποία είναι πλέον ανενεργή.

 

Εντυπωσιακός Μάρκης


 

Ο μεσοεπιθετικός Πάνος Μάρκης του Αιόλου πέτυχε τρία τέρματα, το τελευταίο μάλιστα με εντυπωσιακό ψαλιδάκι, εκμεταλλευόμενος ισάριθμες ασίστ του πολύ καλού Γιάννη Τσούκα.



 

 

Τα γκολ στην επανάληψη

 

 

 

 

 

 

 

Μετά το ισόπαλο 0-0 του α΄ μέρους οι δυο ομάδες βρήκαν δίχτυα στην επανάληψη. Ο Πάνος Μάρκης που μπήκε ως αλλαγή πέτυχε το 0-1 για την ομάδα του, με τον Άλκη Παπαποστόλου(Φωτογραφία αριστέρα) να ισοφαρίζει με πέναλτι σε 1-1, που προήλθε από χερί του Κώστα Ζαραβέλη. Ο Πάνος Μάρκης με δυο ακόμη τέρματα πέτυχε το 1-3.

Μείωσε σε 2-3 ο Γιώργος Καραπέτσας(Φωτογραφία δεξιά) από ασίστ του Χρήστου Στοφόρου(Αδερφός του Γιώργου, πρώην μέλους της Ευρυτανικής διαιτησίας και του Κεραυνού Κρικέλλου).

 

Συνθέσεις Ομάδων

Νίκη Αγίας Παρασκευής (Ανδρέας Επίσκοπος): Σκοτίδας, Κολόκας Δ., Κολόκας Β., Καραγιάννης, Ιωάννου, Γενιτσαρόπουλος, Στοφόρος, Καρκάνης, Παπαποστόλου, Δεδούσης, Καραπέτσας

 

Αίολος (Χρήστος Γιαννίτσαρης): Φεγγούλης, Φούκας, Πιστιόλης, Τριανταφυλλόπουλος Β., Ζαραβέλης Κ., Ζαραβέλης Χ., Τριανταφυλλόπουλος Α., Μισύρης, Καλύβας, Τσούκας, Κωστορρίζος

Έπαιξαν και οι: Μπακογεώργος, Μάρκης, Σκαρμούτσος, Γιαννιώτης

 

*Το παιχνίδι σφύριξε άνθρωπος των γηπεδούχων.

 

















 

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος, Φωτογραφίες: Κώστας Κεφαλάς, Χρήστος Στοφόρος