Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Με 10 ομάδες το πρωτάθλημα της Β Εθνικής


Aναβαθμισμένο και με περισσότερες ομάδες, που συνεπάγεται και περισσότερες αγωνιστικές αναμένεται το πρωτάθλημα της Β Εθνικής Futsal για τη σεζόν 2020/21.

Σύμφωνα με ασφαλής πληροφορίες, φέτος θα πρωτο-εμφανιστούν 3 ομάδες με τη Λάρισα να έχει γίνει γνωστή η πρόθεση συμμετοχής της εδώ και καιρό, ενώ στην κλήρωση θα μπουν τόσο ο Εθνικός Παλλήνης όσο και ο Πήγασος Αγ.Παρασκευής, ενώ «επιστρέφει» στη δράση ο ιστορικός Αίαντας Παλλήνης.

Οι τέσσερις αυτοί σύλλογοι θα πλαισιώσουν την περσινή 6αδα που παρέμεινε στην κατηγορία, που αποτελείται από το Καρπενήσι, την Αναγέννηση Θρακομακεδόνων, την ΑΕΚΑ, τον Αδέσποτο, τον Διογένη Ολυμπιακού Χωριού και τη Σάμο.

Δεν αποκλείεται ωστόσο να υπάρξει και η έκπληξη της τελευταίας στιγμής, ωστόσο όπως όλα δείχνουν κάτι τέτοιο δε θα συμβει και το «10» θα είναι το νούμερο που θα κλειδώσει οριστικά όσον αφορά τους συμμετέχοντες.

Ως προς το φορμάτ του νεου πρωταθλήματος, οι 10 ομάδες θα είναι σε έναν όμιλο (υπήρχαν σκέψεις για δύο, αλλά αυτό θα συνέβαινε αν ήταν τουλάχιστον 12 οι ομάδες που θα λάμβαναν μέρος) πράγμα που σημαίνει οτι θα πραγματοποιηθούν 18 αγωνιστικές, έναντι μόλις 14 πέρσι, ενώ θα υπάρξουν και Playoffs για την ανάδειξη του πρωταθλητή και του δευτεραθλητή που θα παλέψει για την άνοδο στη Superleague, σε αγώνα μπαράζ.

Πηγή: www.futsal365.gr