Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

Με «αέρα» Super League 2 στο Καρπενήσι ο Ολυμπιακός Βόλου

 

Ο Ολυμπιακός Βόλου πραγματοποιεί την προετοιμασία του στο Καρπενήσι(18-26 Αυγούστου). Διαμένει στον Άγιο Νικόλαο και στο Casa Di Neve, ενώ οι προπονήσεις του διεξάγονται στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου. Με τον Περικλή Αμανατίδη να επιστρέφει στην τεχνική ηγεσία οι γνώριμοι μας Βολιώτες προπονούνται εν όψει της παρουσίας του στο πρωτάθλημα της Super League 2, κερδίζοντας το «εισιτήριο» της ανόδου μετά την απόφαση για αύξηση των ομάδων της εν λόγω κατηγορίας σε 18. Στο περυσινό πρωτάθλημα της Football League τερμάτισαν στην 8η θέση. Δεν θα υπάρξει κάποιο φιλικό ματς κατά την παραμονή τους στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας.

Το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού Βόλου 1937 εδρεύει στο Βόλο, συγκεκριμένα στην περιοχή της Νέας Δημητριάδας και διεξάγει τους αγώνες της στο Γήπεδο της Νεάπολης, χωρητικότητας 3.000 θεατών. Την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Super League 2. Κορυφαία θέση στην ιστορία του είναι η 5η στη μεγάλη κατηγορία την περίοδο 2010-2011 με τεχνικό τον Σάκη Τσιώλη, συμμετέχοντας την επόμενη σαιζόν στην Ευρώπη.

Πρόεδρος του είναι ο Σωτήρης Μαυρονάσιος και μεγαλομέτοχος ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος.

 

Οι παίχτες της αποστολής

Στην αποστολή συμμετέχουν οι ακόλουθοι ποδοσφαιριστές: Αγρόδημος, Βασιλούδης, Γιαννίτσης, Γιαννιτσάνης, Ζιάκας, Κέρι, Κόλα, Κουτσιανικούλης, Κωνσταντίνου, Λαδάς, Ξενοδόχοφ, Μαρούδας, Μαστακούλης, Παπαδημητρίου, Παπακώστας, Ριζογιάννης, Τσελεπίδης, Κάβουρας, Σκοπελίτης, Μπουτζίκος, Ρόκας, Γραικός και Ντα Κάμπο. Δημήτρης Τσελεπίδης και Κώστας Κάβουρας προέρχονται από την ομάδα νέων.

 

Αισθάνεται οικεία

Σαν το «σπίτι» τους αισθάνονται τα μέλη της αποστολής των «ερυθρολεύκων», καθώς οι άνθρωποι του Casa Di Neve φρόντισαν για τις καλύτερες δυνατές και φιλόξενες συνθήκες. 

 

 

Οι μεταγραφικές κινήσεις & οι αποχωρήσεις

Στο ρόστερ των Βολιωτών εντάχτηκαν οι: Νίκος Γιαννιτσάνης(26χρονος επιθετικός από τον Απόλλωνα Σμύρνης), Αχιλλέας Κωνσταντίνου(20χρονος τερματοφύλακας από την Bolton County), Ανέστης Μαστακούλης(24χρονος επιθετικός από τον Σαρακηνό Βόλου), Ερνάν Ντα Κάμπο(26χρονος Αργεντινός μεσοεπιθετικός από την Τσακαρίτα), Δημήτρης Ζιάκας(20χρονος μεσοεπιθετικός από τον Διαγόρα Στεφανοβικείου), Ιάσων Παπαδημητρίου(26χρονος επιθετικός από την Τρίγλια), Γιώργος Παπακώστας(21χρονος αμυντικός από τον Αλμυρό), Γιώργος Λαδάς(21χρονος τερματοφύλακας από τον ΠΑΟ Βάρδας), Χρήστος Αγρόδημος(25χρονος μέσος από τον Απόλλωνα Σμύρνης), Μιχάλης Γιαννίτσης(28χρονος αμυντικός από τα Τρίκαλα) και Παντελής Ριζογιάννης(32χρονος μέσος από τα Τρίκαλα).

Παρελθόν αποτέλεσαν οι: Ηλίας Μακρυωνίτης(31χρονος τερματοφύλακας), Νίκος Γιδόπουλος(25χρονος τερματοφύλακας), Γιάννης Ζάχος(17χρονος τερματοφύλακας), Ίμπαν Ράντι(33χρονος μέσος από τη Γουινέα), Χούλιαν Ναβαλόν(24χρονος Αργεντινός μεσοεπιθετικός), Γκοτιέ Κλεμέντε(22χρονος Γάλλος επιθετικός), Αντερσόνιο Ενγκομπά(26χρονος Καμερουνέζος μέσος),  Παύλος Μητρόπουλος(30χρονος μέσος), Αντώνης Τσιάρας(26χρονος μέσος), Μανώλης Φαζός(25χρονος αμυντικός), Δημήτρης Βοσνακίδης(26χρονος αμυντικός), Θωμάς Τσίτας(29χρονος επιθετικός), Σεραφείμ Παπαϊωάννου(23χρονος αμυντικός), Αλέξανδρος Μπακουλάτι(20χρονος αμυντικός), Κωνσταντίνος Φουτσίνι(21χρονος Καμερουνέζος αμυντικός) και Μανώλης Πάσχος(25χρονος επιθετικός).

 

 

Ποδοσφαιριστές από το περυσινό ρόστερ

Παιχτης

Ηλικία

Θέση

Γεννάδιος Ξενοδόχοφ

32

Τερματοφύλακας

Νίκος Μπουτζίκος

30

Αμυντικός

Θωμάς Γραικός

29

Αμυντικός

Κλεβί Κόλα

27

Μέσος

Φίλιππος Σκοπελίτης

25

Μέσος

Στάθης Ρόκας

35

Μέσος

Βασίλης Κουτσιανικούλης

32

Μέσος

Στάθης Βασιλούδης

24

Μέσος

Λόρι Κέρι

29

Μέσος

Τάσος Μαρούδας

23

Επιθετικός

 

Επιστροφή Περικλή Αμανατίδη

Στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού επέστρεψε μετά από έναν χρόνο ο Περικλής Αμανατίδης, τεχνικός των πρωταθλητών του Α.Ο. Τρίκαλα την περυσινή σαιζόν. Ο 50χρονος έχει καθοδηγήσει επίσης τους Αμπελοκήπους, την Κρύα Βρύση, τον Ποσειδώνα Νέων Πόρων, τη Βέροια, την Κοζάνη, τον Αγροτικό Αστέρα, τον ΠΑΣ Γιάννινα, την Καλλιθέα, τον Μακεδονικό, την Αναγέννηση Καρδίτσας, τη Νίκη Βόλου, τον ΠΑΣ Λαμία, τον Αιγινιακό και τον Πανσερραικό. Έχει δέκα κατακτήσεις πρωταθλημάτων στο ενεργητικό του.

Το επιτελείο συμπληρώνουν οι:  Μπάμπης Μπακαρός (Προπονητής Τερματοφυλάκων) και Φάνης Τζατζάκης (Γυμναστής). Το πόστο του Τεχνικού Διευθυντή έχει ο 42χρονος παλαιός φορ του Αιγάλεω Θωμάς Μακρής, Γενικός Αρχηγός είναι ο  Λευτέρης Τασιόπουλος, υπεύθυνος ποδοσφαιρικού τμήματος ο Σπύρος Παπακωνσταντίνου, διευθυντής των γραφείων ο Μίλτος Μαργαρός, οδηγοί της ομάδας οι Απόστολος Έξαρχος και Σπύρος Σουφλάρης, ενώ η Αλίκη Φωτιάδου είναι η υπεύθυνη του γραφείου τύπου. Συνεχίζει ο φυσιοθεραπευτής  Στέφανος Κούγκουλος. 

 

 

Ανέβηκε ως 8ος

Ο Ολυμπιακός Βόλου πανηγυρίζει εδώ και λίγες ημέρες την άνοδο του στη Super League 2, μετά την απόφαση για προβιβασμό των 8 πρώτων ομάδων της περυσινής Football League. Τρεις αγωνιστικές πριν την οριστική διακοπή λόγω της πανδημίας του Covid-19 οι «ερυθρόλευκοι» ήταν 8οι με 31 βαθμούς(8 νίκες-7 ισοπαλίες-8 ήττες και τέρματα 28-32). Λόρι Κέρι(Αποκτήθηκε τον Ιανουάριο από τον Διαγόρα) και Θωμάς Τσίτας σκόραραν από  6 γκολ.  Από τον πάγκο της ομάδας πέρασαν οι: Θωμάς Γράφας, Σούλης Παπαδόπουλος και Λεωνίδας Βόκολος. 


 

 

«Πρώτη» στο ΕΑΚ

Η προετοιμασία των «ερυθρολεύκων» ξεκίνησε τη Δευτέρα 17 Αυγούστου ΕΑΚ Βόλου και συνδυάστηκε με τον καθιερωμένο αγιασμό. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για το σύγχρονο προπονητικό κέντρο του συλλόγου στον Άγιο Γεώργιο.

 

 

Χωρίς φιλικό

 

Δεν θα υπάρξει κάποιο φιλικό ματς κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας στο Καρπενήσι. Το πρώτο θα δοθεί στις 29/8 με τον Διαγόρα Στεφανοβικείου εκτός έδρας.

 

Αντίπαλος του Βελουχίου

Ο Ολυμπιακός Βόλου βρέθηκε στον «δρόμο» του ΑΠΟΚ στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, περιόδου 2017-2018. Μάλιστα ηττήθηκε με 1-0 στην πρεμιέρα του Καρπενησίου, ενώ στη ρεβάνς του Βόλου κέρδισε με 2-0.

 

Ο μεγαλομέτοχος και ο Πρόεδρος 

 

O Ευριπίδης Τσιμπανάκος είναι ο διοικητικός «ηγέτης» του Ολυμπιακού, ενώ στην Προεδρία βρίσκεται ο Σωτήρης Μαυρονάσιος, που έχει και τον ρόλο του διευθύνοντα συμβούλου. Αντιπρόεδρος είναι ο Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης και μέλος ο Νίκος Σπυριδάκης. Οι κ.κ. Τσιμπανάκος και Μαυρονάσιος βρέθηκαν μάλιστα στο Καρπενήσι, όπως και ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Νίκος Τσεκούρας και μέλη του Δ.Σ. 

 

 


















Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος, goalpost.gr, magnesiasports.gr