Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

Ήρθε ως πρωταθλητής της Football League στο Καρπενήσι ο Α.Ο. Τρίκαλα

Το Καρπενήσι επέλεξε και φέτος για την προετοιμασία του ο Α.Ο. Τρίκαλα, ο οποίος διαμένει στο Avaris(17-26 Αυγούστου) και προπονείται στις εγκαταστάσεις του συγκεκριμένου ξενοδοχείου. Oι πρωταθλητές της Football League μετά την εξαιρετική τους περυσινή σαιζόν θα συμμετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα 18 ομάδων της Super League 2 υπό τις οδηγίες του νέου τους προπονητή Απόστολου Χαραλαμπίδη, o οποίος αντικατέστησε τον Περικλή Αμανατίδη. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας των Τρικάλων στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας έχει «κλειστεί» φιλικό ματς απέναντι στον Παναιτωλικό την Κυριακή 23/8.  Οι Τρικαλινοί έχουν βρεθεί κατά το παρελθόν στον δρόμο του Βελουχίου και της Μυρίκης στη Δ΄ Εθνική, ενώ επιλέγουν συχνά την πόλη μας για το καλοκαιρινό τους «χτίσιμο».

Ο Αθλητικός Όμιλος Τρίκαλα (με διακριτικό Α.Ο. Τρίκαλα ή απλά Τρίκαλα και με το ακρωνύμιο Α.Ο.Τ.) είναι ποδοσφαιρικός σύλλογος που ιδρύθηκε το 1963 στα Τρίκαλα από τη συγχώνευση του Α.Ο. Τρικάλων «Ο Αχιλλεύς» με την Α.Ε. Τρικάλων. Έδρα του αποτελεί το Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων το οποίο έχει χωρητικότητα 15.000 θέσεις.  Πρόεδρος και ιδιοκτήτης είναι ο Ηλίας Αϊβάζογλου. Τελευταία συμμετοχή του στην Α΄ Εθνική ήταν την περίοδο 1999-2000, ενώ κορυφαία του θέση σε αυτήν την κατηγορία η 11η τη σαιζόν 1965-1966.

 

Οι ποδοσφαιριστές της αποστολής

Στο Καρπενήσι βρίσκονται οι ακόλουθοι ποδοσφαιριστές: Γιακουμής, Γκάρας, Ψωμιάδης, Αρμάντο, Νιάρος, Διαμαντόπουλος, Σουλιώτης, Ντιαλόσι, Κατσαντώνης, Ντάνας, Χατζηκωνσταντίνου, Παπαγεωργίου, Σκόνδρας, Πιαστόπουλος, Πέλκας , Λαζαρίδης, Ευθυμίου, Λαμπίρης, Ελευθεριάδης, Ποζατζίδης, Στεφανίδης, Λίτσιος, Σταματής και Νικλητσιώτης, ενώ συμπεριλαμβάνονται και επιπλέον παίχτες που περνούν από το «μικροσκόπιο» του κ. Χαραλαμπίδη.

 

 

Μεταγραφές& αποχωρήσεις

Στο ρόστερ των Τρικάλων εντάχτηκαν οι: Δημήτρης Γκάρας(19χρονος τερματοφύλακας από την Ανατολή Ιωαννίνων), Νίκος Σκόνδρας(27χρονος μέσος από τον Ο.Φ. Ιεράπετρας), Νίκος Λαζαρίδης(23χρονος μέσος από τον Εθνικό Πειραιώς), Βαγγέλης Λίτσιος(22χρονος επιθετικός από τη Νίκη Βόλου), Δημήτρης Σουλιώτης(25χρονος αμυντικός από τον Απόλλωνα Λάρισας), Μάρκος Διαμαντόπουλος(20χρονος μέσος από τον Θησέα Αγριάς), Κώστας Λαμπίρης(21χρονος μεσοεπιθετικός από τη Νίκη Αγκαθιάς), Βασίλης Ευθυμίου(21χρονος αμυντικός από τον Θεσπρωτό) και Ζαχαρίας Στεφανίδης(19χρονος επιθετικός από την Αναγέννηση Γιαννιτσών).

Επέστρεψαν από τον δανεισμό στον Διγενή Νεοχωρίου ο 19χρονος τερματοφύλακας Χρήστος Ψωμιάδης, ο 20χρονος επιθετικός Χρήστος Κατσαντώνης και 19χρονος μέσος Απόστολος Νικλητσιώτης από τα Μετέωρα.

Στις προπονήσεις συμμετέχουν επίσης οι: Χατζηκωνσταντίνου(23χρονος αμυντικός από τον Απόλλωνα Πόντου), Ντάνας(Δεξί μπακ) και Αρμάντο(Αλβανός τερματοφύλακας).

Αντίθετα παρελθόν αποτέλεσαν οι: Μιχάλης Ζαρόπουλος(29χρονος τερματοφύλακας), Χρήστος Μπουρούσης(18χρονος τερματοφύλακας), Άγγελος Βέρτζος(37χρονος αμυντικός), Μιχάλης Γιαννίτσης(28χρονος αμυντικός), Ορέστης Γρηγορόπουλος(20χρονος αμυντικός), Δημήτρης Σανδραβέλης(30χρονος αμυντικός), Γιάννης Ντόσης(27χρονος αμυντικός), Παντελής Ριζογιάννης(32χρονος μέσος), Κώστας Τεγούσης(29χρονος μέσος), Άρης Λώττας(31χρονος μέσος), Ντιέγκο Πελάεθ(31χρονος μέσος), Χαράλαμπος Οικονομόπουλος(29χρονος μέσος), Ανδρέας Τσίπρας(26χρονος επιθετικός), Μάρκος Ντούνης(28χρονος επιθετικός), Μπόγιαν Άλεξιτς(29χρονος επιθετικός). Νωρίτερα αποχώρησαν οι: Αντώνης Καμπλιώνης(29χρονος μέσος στον Αλμωπό Αριδαίας), Γιώργος Νικλητσιώτης(29χρονος μέσος στον Αστέρα Βλαχιώτη) και Ηλίας Αϊβάζογλου(25χρονος αμυντικός στον Φοίνικα Πολίχνης), Δανεικός αναμένεται να παραχωρηθεί ο 19χρονος μέσος Αναστάσης Αλεξανδρής.

Γρηγορόπουλος και Τσίπρας έχουν καταγωγή από την Ευρυτανία και συγκεκριμένα από Σκοπιά και Βούλπη αντίστοιχα, με τον πρώτο να μεταγράφεται στη Λάρισα.  Οι δυο τους έκαναν πολύ καλό πρωτάθλημα, βοηθώντας τον Α.Ο.Τ. να πετύχει τον στόχο της ανόδου.

 

 

Ποδοσφαιριστές του περυσινού ρόστερ που βρίσκονται στο Καρπενήσι

Ποδοσφαιριστής

Ηλικία

Θέση

Αστέριος Γιακουμής

32

Τερματοφύλακας

Ζογκ Ντιαλόσι

21

Αμυντικός

Χρήστος Νιάρος

30

Αμυντικός

Κώστας Παπαγεωργίου

25

Μέσος

Βασίλης Πέλκας

20

Μέσος

Λάζαρος Ελευθεριάδης

22

Μέσος

Αλέξανδρος Πιαστόπουλος

24

Μέσος

Ανδρέας Σταματής

27

Επιθετικός

Χάρης Ποζατζίδης

21

Επιθετικός

 

Με νέο προπονητή τον Χαραλαμπίδη

Στην τεχνική ηγεσία του Α.Ο.Τ. βρίσκεται ο Απόστολος Χαραλαμπίδης. Ο 52χρονος ανέλαβε την ομάδα εν όψει του πρωταθλήματος της Super League 2. Κατά το παρελθόν έχει καθοδηγήσει τις ακόλουθες ομάδες: Ο.Φ. Ιεράπετρας, Α.Ε. Πολυκάστρου, Φωκικός, Εορδαϊκός, Βέροια, Νίκη Βόλου, Καλλιθέα, Δόξα Δράμας, Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου, Καβάλα, Τύρναβος, Ολυμπιακός Βόλου, Καραϊσκάκης Άρτας, Αστέρας Τρίπολης, Πανσερραϊκός, Αιγινιακός, Αήττητος Σπάτων, με τον Ιωνικό να είναι η τελευταία από αυτές.

Υπήρξε προπονητής των Τρικάλων ξανά την περίοδο 2009-2010. Ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε σε: Καστοριά, Παναργειακό Άργους Ορεστικού και Αναγέννηση Νεάπολης Θεσσαλονίκης.

Το υπόλοιπο επιτελείο συμπληρώνουν οι: Βασίλης Καλογιάννης(Βοηθός), Κώστας Παγανιάς(Προπονητής τερματοφυλάκων, αντικατέστησε τον Γιάννη Ζαλαώρα που συνεχίζει στη Λαμία), Θεόδωρος Παπαβασιλείου(Γυμναστής), Κώστας Σακελλάρης(Φυσιοθεραπευτής). Φροντιστής είναι ο Φίλιππος Παυλής.

Το πόστο του Τεχνικού Διευθυντή έχει ο Νίκος Σαμολαδάς και του Γενικού Αρχηγού ο Ζήσης Κατσαντώνης.

Στο Καρπενήσι βρίσκονται επίσης ο φροντιστής κ. Γκάλης, ο εκπρόσωπος τύπου Νίκος Πούλιος(Αντικατέστησε σε αυτό το πόστο τον γνώριμο μας από τη θητεία του στο Καρπενήσι Γρηγόρη Καραμπούλα) και ο οδηγός του λεωφορείου κ. Τσελεκίδης. 

 

 

Απόλυτη ικανοποίηση

Οι άνθρωποι των Τρικάλων εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίηση τους από την κατάσταση του χόρτου των εγκαταστάσεων του Avaris.

 

«Πρώτη» στην Πηγή

Η προετοιμασία των Τρικάλων ξεκίνησε από το γήπεδο της Πηγής την Παρασκευή 7 Αυγούστου, με την προπόνηση να ματαιώνεται μια ημέρα πριν λόγω καταιγίδας. 

 

 

Πρωταθλητής της Football League

Πρωταθλήτρια της Football League αναδείχτηκε η Θεσσαλική ομάδα, συγκεντρώνοντας 46 βαθμούς (13 νίκες-7 ισοπαλίες-3 ήττες), έχοντας στον πάγκο της τον Περικλή Αμανατίδη. Σταματής και Ριζογιάννης ήταν οι πρώτοι σκόρερ των Τρικάλων με 6 γκολ. Ακολούθησε στη βαθμολογία με 40 ο Ιωνικός.  Το πρωτάθλημα διακόπηκε τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος τον Μάρτιο του 2020 λόγω της πανδημίας του νέου κορονοιού και ματαιώθηκε οριστικά τον Ιούνιο με επικύρωση της παρούσας βαθμολογίας. Tον «δρόμο» της ανόδου πήρε και ο δεύτερος Ιωνικός, ενώ μετά την απόφαση για αύξηση των ομάδων της Super League 2 σε 18 την άνοδο κερδίζουν και οι: Διαγορας Ρόδου, Νικη Βόλου, Ο.Φ. Ιεράπετρας, Α.Ο. Καβάλα, Βέροια και Ολυμπιακός Βόλου. 

 

 

 

Φιλικό με Παναιτωλικό

 

Την Κυριακή 23 Αυγούστου ο Α.Ο.Τ. θα αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Καρπενήσι σε φιλικό ματς τον Παναιτωλικό. Το επόμενο ματς θα δοθεί στις 26/8 με τη Λάρισα στην Καλαμπάκα.

 

«Αφεντικό» ο Αϊβάζογλου

Aπό τον Δεκέμβριο του 2018 ο Ηλίας Αϊβάζογλου (Φωτογραφία) είναι το «αφεντικό» του Α.Ο. Τρίκαλα, έχοντας τον ρόλο του Προέδρου και του μεγαλομετόχου, παίρνοντας τα ηνία από τον Δημήτρη Μπαταγιάννη. Τη διοίκηση συμπληρώνουν οι: Νίκος Νίκογλου(Α΄ Αντιπρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος), Χαράλαμπος Σταμουλής(Β΄ Αντιπρόεδρος), Κωνσταντίνος Παρδάλης, Γεώργιος Χαριζόπουλος, Πολυξένη Σκορδά και Εμμανουήλ Κατσαβαβάκης(Μέλη).

 























 

Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος