Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

Με πλάνο καθιέρωσης στη Γ΄ Εθνική μπήκε στο γήπεδο ο ΑΠΟΚ

Την προετοιμασία του εν όψει του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής, που εκκινεί στις 20 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε το Βελούχι. Αναλυτικότερα οι πρωταθλητές Ευρυτανίας άρχισαν προπονήσεις τη Δευτέρα 17 Αυγούστου και ώρα 6 στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, που θα αποτελεί την έδρα της ομάδας. Οι παίχτες του ΑΠΟΚ είχαν την πρώτη τους γνωριμία με το νέο τους προπονητή Αντώνη Δρακόπουλο και στη συνέχεια έπιασαν δουλειά, ακολουθώντας το πρόγραμμα εκγύμνασης του Χρήστου Λιάνγκου.  Ο Πρόεδρος Παναγιώτης Ρεσίτης έστειλε ενωτικό μήνυμα σε όλη την κοινωνία της Ευρυτανίας, θέτοντας ως στόχο όχι μόνο την παραμονή, αλλά και την καθιέρωση στην κατηγορία.  Συμμετείχαν και τα μέχρι τώρα οκτώ αποκτήματα των «κυανόλεκων».

Οι 18 ποδοσφαιριστές(Οι 8 ήταν και στο περυσινό ρόστερ) που συμμετείχαν ήταν οι ακόλουθοι: Σάκης Τσιλίκας, Άλεξ Μπακαλίδης, Πέτρος Δάβαρης, Γιώργος Βούρτσας, Δημήτρης Ίβρος, Δημήτρης Τσιλιμέκης, Χάρης Ζαραβέλης, Νίκος Σκοπέτος, Μάριος Πατρώνης, Σπύρος Κουτσούμπας, Γιώργος Χαλλής, Νίκος Λάππας, Παναγιώτης Κόλλιας, Αλέξανδρος Παπαδήμος, Γιώργος Μπότης, Φώτης Ηλιού, Αλέξανδρος Γεωργίου και Δημήτρης Τράκο. Οι προπονήσεις θα είναι καθημερινές, ώστε η ομάδα να παρουσιαστεί έτοιμη στο νέο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, έχοντας ως στόχο την παραμονή της. Το ρόστερ είναι κατά τα 3/4 συμπληρωμένο και θα επακολουθήσουν και νέες μεταγραφικές κινήσεις.  Να τονιστεί πως ο ΑΠΟΚ θα συμμετάσχει για δεύτερη σαιζόν στην ιστορία του στην εν λόγω κατηγορία, μετά και την περίοδο 2017-2018.

 

Η πρώτη γνωριμία επιτελείου-παιχτών

Οι ποδοσφαιριστές του Βελουχίου είχαν την πρώτη τους γνωριμία με το νέο τους προπονητή Αντώνη Δρακόπουλο. Άμεσος συνεργάτης του και γυμναστής είναι ο Χρήστος Λιάνγκος, που ανανέωσε τη συνεργασία του με τον σύλλογο.



 

 

Σταθερή διοικητική παρουσία

Τη διοίκηση εκπροσώπησε ο Πρόεδρος Παναγιώτης Ρεσίτης και ο Αντιπρόεδρος Παναγιώτης Παπαρούπας. Παρόντες ήταν επίσης ο διευθύνων σύμβουλος της ομάδας Στέλιος Ρεσίτης,  φίλοι και παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του συλλόγου, μεταξύ αυτών οι: Βασίλης Θεοδωρόπουλος, Νίκος Ρεσίτης, Βασίλης Πάζιος και Δημήτρης Σερπάνος. Η διοίκηση του συλλόγου βρίσκεται σταθερά κοντά στην ομάδα από την ανάληψη των καθηκόντων της το καλοκαίρι του 2019.

 

 

Τα οκτώ αποκτήματα

 

Στην πρώτη προπόνηση συμμετείχαν και τα οκτώ νέα αποκτήματα του ΑΠΟΚ και συγκεκριμένα οι: Σπύρος Κουτσούμπας(Αταλάντη), Παναγιώτης Κόλλιας(Ένωση ΑΣΑ/Αντίκυρα), Νίκος Λάππας(Νέο Κρίκελλο), Φώτης Ηλιού(Αρματηλάτης), Γιώργος Χαλλής(Αναγέννηση Δυτικής Φθιώτιδας), Αλέξανδρος Παπαδήμος(Μαντινειακός), Γιώργος Μπότης(Απόλλων Μακρυχωρίου) και Χάρης Ζαραβέλης(Ποταμιά).

Λάππας, Χαλλής, Ζαραβέλης και Κόλλιας είχαν αγωνιστεί με το Βελούχι στη Γ΄ Εθνική και την περίοδο 2017-2018.







 

 

Συμμετείχαν Τρέκο& Γεωργίου


 

Από την περυσινή ομάδα προπονήθηκαν οι: Άλεξ Μπακαλίδης, Δημήτρης Ίβρος, Νίκος Σκοπέτος, Δημήτρης Τσιλιμέκης, Σάκης Τσιλίκας, Γιώργος Βούρτσας, Μάριος Πατρώνης και Πέτρος Δάβαρης.

Στην πρώτη προπόνηση του Βελουχίου συμμετείχαν επίσης οι: Δημήτρης Τρέκο και Αλέξανδρος Γεωργίου. Ο πρώτος είναι 25 ετών, μέσος και έχει αγωνιστεί στον Πανιώνιο(Κ20),στο Καλαμάκι, στον  Αστέρα Χαϊδαρίου, στον Α.Ο. Παλαιόχωρας και τη Γερμανική Beckumer SV. Τελευταία του ομάδα ήταν η Δόξα Λιθακιάς (Α΄ ΕΠΣ Ζακύνθου). Ο δεύτερος είναι 24 ετών, αγωνίστηκε πρόσφατα στον Α.Ο. Φράγκου(Β΄ ΕΠΣ Καρδίτσας) και ήταν παίχτης του ΑΠΟΚ την περίοδο 2017-2018 στη Γ΄ Εθνική, έχοντας θητεία και στους νέους της Αναγέννησης Καρδίτσας.

 

«Χάλασε» του Χάμου

Στο Καρπενήσι βρέθηκε ο Λαρισαίος τερματοφύλακας Κώστας Χάμος, ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε στη Γ΄ Εθνική με την Άνω Μερά Μυκόνου Η συνεργασία των δυο πλευρών δεν ευδοκίμησε, καθώς οι απαιτήσεις του 23χρονου κρίθηκαν παράλογες από τη διοίκηση του Βελουχίου.

 

Μαθαίνει τον όμιλο

Την Τετάρτη 19 Αυγούστου θα γνωρίζει τους αντιπάλους του στο νέο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής(2020-2021) ο ΑΠΟΚ, καθώς εκείνη την ημέρα η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ αναμένεται να πραγματοποιήσει τον καταρτισμό των ομίλων.  Το πρωτάθλημα εκκινεί στις 20 Σεπτεμβρίου.

 

Απαιτούνται δυο «μικροί»

Σύμφωνα με την προκήρυξη της Γ΄ Εθνικής σε όλη τη διάρκεια των αναμετρήσεων θα συμμετάσχουν υποχρεωτικά δυο ποδοσφαιριστές κάτω των 20 ετών, γεννημένοι από την 1/1/2000 και ύστερα.

 

Δηλώσεις

Αντώνης Δρακόπουλος (Προπονητής): «Καταρχάς να ευχηθώ να έχουμε καλή σαιζόν, με υγεία πάνω από όλα, με όλα αυτά που συμβαίνουν. Είναι πάρα πολύ νωρίς, για να καθορίσουμε τους στόχους της ομάδας και εγώ την ομάδα δεν τη ξέρω ακόμη, είναι η πρώτη μέρα γνωριμίας με τα παιδιά. Πρέπει να δούμε τι υλικό υπάρχει, τι προσθήκες χρειάζεται  να κάνουμε και σιγά-σιγά να οριοθετήσουμε και τους στόχους. Σίγουρα αυτό που κοιτάμε εμείς και ως φιλοσοφία και ως σκεπτικό είναι να κάνουμε μια καλή και δυνατή ομάδα, που να παλεύει όλα τα παιχνίδια, να κοιτάζει όσο πιο ψηλά γίνεται, αλλά από εκεί και πέρα θα τα δούμε στην πορεία, βλέποντας τι ακριβώς τι χρειαζόμαστε. Είχα μια κουβέντα με τον Πρόεδρο, τον κύριο Ρεσίτη, συναντηθήκαμε στην Αθήνα, οι απόψεις μας ήταν σχεδόν κοντά, τα βρήκαμε και έτσι αποφάσισα να έρθω στο Καρπενήσι και την ομάδα του ΑΠΟΚ, να κάνουμε ό,τι καλύτερο για την ομάδα. Είναι μια ομάδα, η οποία τώρα ανέβηκε στην κατηγορία, αλλά έχει μια πολύ βαθιά ιστορία και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό.»

 

Παναγιώτης Ρεσίτης (Πρόεδρος): «Ο καιρός σήμερα μας τα χάλασε, δεν ξεκινήσαμε όπως θα θέλαμε, αλλά εμείς θα πάμε και κόντρα στις καιρικές συνθήκες να υλοποιήσουμε ένα όνειρο όλων μας, να κάνουμε τον ΑΠΟΚ πάλι μεγάλο, να μείνει μόνιμα στη Γ΄ Εθνική. Τα εμπόδια είναι πολλά, δυστυχώς και μέσα από την πόλη μας, αλλά ελπίζουμε να τα ξεπεράσουμε. Πάντα στις πόλεις υπάρχει αντιπαλότητα, εγώ τους καλώ όλους να συνυπάρξουμε μαζί ως συνοδοιπόροι. Δεν έχω τίποτε με κανέναν, τους θέλω όλους κοντά μου. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί, ο ένας να στηριχτεί στον άλλον, γιατί κανείς δεν μπορεί να καταφέρει κάτι μόνος του, ούτε εγώ, ούτε το διοικητικό συμβούλιο.  Είναι και μια δύσκολη σαιζόν λόγω ιού, ευτυχώς το Καρπενήσι είναι ανέπαφο, όπως και όλος ο νομός. Είναι και αυτός ένας ακόμη παράγοντας , για να μας επιλέξουν οι ποδοσφαιριστές, καθώς η υγεία προέχει, την οποία πρέπει πάνω από όλα να προσέχουμε. Εισιτήρια δεν θα έχουμε, κόσμο το ίδιο, δεν καταφέραμε να κάνουμε ούτε τη συναυλία που είχαμε ετοιμάσει, ούτε τον χορό και τα έξοδα μας είναι από τις τσέπες των παραγόντων. Στόχος μας είναι να έχουμε μια ομάδα μόνιμα στη Γ΄ Εθνική, να καθιερωθούμε στην κατηγορία και να βλέπουμε σιγά-σιγά και προς τα πάνω, αυτό είπα από την πρώτη ημέρα, ελπίζουμε να τα καταφέρουμε με τη βοήθεια όλης της κοινωνίας της Ευρυτανίας. Τους θέλουμε όλους δίπλα μας. Είναι άδικο ο νομός Ευρυτανίας να μην έχει μόνιμα ομάδα στη Γ΄ Εθνική, αυτός ο ευλογημένος τόπος και πρέπει να έχει προοπτική να πηγαίνει πάντα προς τα πάνω. Είναι το μόνο που λείπει από τον νομό Ευρυτανίας, το ποδόσφαιρο. Το ρόστερ συμπληρώνεται ακόμη, ψάχνουμε να βρούμε τις καλύτερες λύσεις. Κατά τα 3/4 είμαστε έτοιμοι, ψάχνουμε όμως να συμπληρώσουμε το παζλ με ό,τι καλύτερο υπάρχει και με τις οικονομικές δυνατότητες πάντοτε τις δικές μας,, οι οποίες δυστυχώς είναι πάρα πολύ μικρές. Χρειάζονται και χρήματα, δεν γίνεται με λόγια, ώστε να οικοδομήσουμε αυτήν την ομάδα και να συμπηρώσουμε το παζλ μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος.»

 

Χάρης Ζαραβέλης (Ποδοσφαιριστής): «Μαζευτήκαμε σήμερα στην πρώτη προπόνηση, υπάρχει ενθουσιασμός από τα παιδιά. Ως Καρπενησιώτης να καλωσορίσω τους μη Ευρυτάνες ποδοσφαιριστές, αν και εγώ επέστρεψα τώρα στην ομάδα. Πάμε να κάνουμε μια διαφορετική προσπάθεια φέτος, να μπορέσουμε να πετύχουμε τον στόχο της παραμονής επιτέλους, να είναι όλη η πόλη ενωμένη , να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι καλό και ξεχωριστό από τα προηγούμενα χρόνια, να μας βοηθήσει ο κόσμος, να μαζευτούν όσα περισσότερα παιδιά γίνεται, γιατί γίνεται μια πάρα πολύ καλή προσπάθεια από τη διοίκηση της ομάδας. Θεωρώ ότι η διοίκηση όπως ήταν πέρυσι κοντά στην ομάδα, έτσι θα είναι και φέτος. Από εκεί και πέρα να έχουμε μια καλή χρονιά, με υγεία πάνω από όλα και σιγά-σιγά να φτιάξουμε την ομάδα, για να καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας.

 

Πέτρος Δάβαρης (Ποδοσφαιριστής): «Ήμουν από πέρυσι στην ομάδα, καταφέραμε τον στόχο μας και ανεβήκαμε. Φέτος με πολλή δουλειά και λίγα λόγια πάμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, να πετύχουμε την παραμονή μας και όσο πιο πάνω γίνεται, τόσο το καλύτερο. Γίνεται πολύ καλή προσπάθεια και από τη διοίκηση και από τον Πρόεδρο και το τεχνικό επιτελείο, φαίνεται κιόλας με τις κινήσεις που έχουν γίνει. Από εκεί και πέρα δουλειά-δουλειά-δουλειά, γιατί από τα λόγια έχουμε χορτάσει. Να έχουμε καλή επιτυχία, υγεία με όλα αυτά που γίνεται και όλα θα πάνε καλά. Ευχόμαστε να είμαστε αντάξιοι των προσδοκιών του κόσμου.»

 




























Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος, Γιάννης Βονόρτας