Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

Πιστός στο ραντεβού του με το Καρπενήσι ο ΠΑΣ Λαμία

 

Μια ακόμη προετοιμασία στο γειτονικό Καρπενήσι διεξάγει ο ΠΑΣ Λαμία, ο οποίος προπονείται στο αθλητικό κέντρο(10-20 Αυγούστου), διαμένοντας στο Montana. Η ομάδα της Φθιώτιδας θα συμμετάσχει για 4η συνεχόμενη χρονιά στο πρωτάθλημα της Super League 1, μετά και την περυσινή 10η θέση, που τη βρήκε να κερδίζει την παραμονή της χωρίς δυσκολίες. Οι Φθιωτοί έχουν καθιερωθεί στη μεγάλη κατηγορία, με τον μόλις 32 ετών Γιώργο Πετράκη να βρίσκεται στο «τιμόνι» της, αναλαμβάνοντας την ομάδα πριν λίγο διάστημα. Ήδη στο ρόστερ έχουν ενταχτεί οι: Γιώργος Σαραμαντάς και Κωνσταντίνος Προβυδάκης, ενώ διατηρήθηκε σημαντικό μέρος του περυσινού «κορμού».

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας θα υπάρξει φιλικό παιχνίδι με τον Παναιτωλικό.

Ο Π.Α.Σ. Λαμία 1964 αποτελεί αθλητικό σωματείο που δραστηριοποιείται στο άθλημα του ποδοσφαίρου και εδρεύει στην πόλη της Λαμίας του Νομού Φθιώτιδας. Η ομάδα της Λαμίας έχει πολυετή παρουσία στις κατηγορίες της Β΄ και της Γ΄ Εθνικής και είναι η κύρια εκπρόσωπος της Φθιώτιδας γενικότερα στις μεγάλες κατηγορίες.

Από την περίοδο 2014-15 ο σύλλογος μετέχει στις επαγγελματικές κατηγορίες της χώρας, με επίσημη επωνυμία Π.Α.Σ. Λαμία 1964 ΠΑΕ. Οι ποδοσφαιριστές (και όχι μόνο) της ομάδος αποκαλούνται «κυανόλευκοι» λόγω των χρωμάτων του συλλόγου που είναι το μπλε και το λευκό.

Την ποδοσφαιρική περίοδο 2017-18 η ομάδα αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Α΄ Εθνική (Super League). Η καλύτερη επίδοση της ομάδος, μέχρι σήμερα, στην πρώτη εθνική κατηγορία είναι η 7η θέση (2018-19), ενώ στο θεσμό του Κυπέλλου είναι η συμμετοχή της στα ημιτελικά (1971-72 & 2018-19). Μεγαλομέτοχος του συλλόγου είναι ο Πανουργίας Παπαϊωάννου, Πρόεδρος ο Γιώργος Ποντίκας,  ενώ έδρα του το ΔΑΚ Λαμίας, χωρητικότητας 5.500 θέσεων.

 

Η αποστολή

Η αποστολή αποτελείται από τους: Ντεβί Επασί, Κώστα Θεοδωρόπουλο, Νίκο Τρόπουλο, Παναγιώτη Κατσίκα, Γιάννη Σκόνδρα, Κώστα Μπουλούλη,  Ντάνι Μπεχαράνο, Ιμπραχίμα Νιάσε, Ανταμ Τζανετόπουλο, Ντάνιελ Αντέτζο, Γιώργο Σαραμαντά, Κώστα Προβυδάκη, Πατρίκ Μπάχανακ, Λεονάρντο Βιγιάλμπα, Αλέχο Μπλάνκο, Ανδρέα Βασιλόγιαννη, Μιγκέλ Μπιανκόνι, Νίκο Τσούκαλο, Τάσο Καραμάνο, Λάζαρ Ρόμανιτς, Βασίλη Κωστίκα, Νικο Τσώκο,  Χριστόφορο Καραγιάννη, Κώστα Νικολόπουλο, Ανέστη Βλαχομήτρο,Νίκο Κουδουνά, Βασίλη Τρούμπουλο, Θανάση Μαργαρίτη (υπό δοκιμή)

 

Πρόσθεσε δυο  ποδοσφαιριστές

Γιώργος Σαραμαντάς(28χρονος αμυντικός από τον Πανιώνιο) και Κωνσταντίνος Προβυδάκης(26χρονος αμυντικός από τον Εργοτέλη) είναι μέχρι τώρα τα δυο από τα τρία αποκτήματα του ΠΑΣ Λαμία. Επέστρεψε από δανεισμό στην Αταλάντη ο 21χρονος επιθετικός Βασίλη Κωστίκα. Από τα τμήματα υποδομής λαμβάνουν μέρος στην προετοιμασία οι: Νίκος Τρόπουλος(Τερματοφύλακας, 16), Νίκος Τσώκος(Μέσος, 19), Νίκος Κουδουνάς(Αμυντικός, 19) και Βασίλης Τρούμπουλος(Μέσος, 16).

Συμμετέχει και ο Αλέχο Μπλάνκο(21χρονος Ισπανός εξτρέμ από τη Λανούς), η απόκτηση του οποίου δεν έχει ανακοινωθεί, ενώ υπό δοκιμή τελεί ο Θανάσης Μαργαρίτης(23χρονος αμυντικός από την Αταλάντη).

Αποχώρησαν από το περυσινό ρόστερ οι: Μανώλης Σάλιακας(Αμυντικός, 24 ετών), Τιρόνε Ντελ Πίνο(29χρονος Ισπανός μέσος), Νταμίρ Κάχριμαν(36χρονος Σέρβος  τερματοφύλακας), Ισμαήλ Σασί(29χρονος Τυνήσιος επιθετικός), Νίκος Σόμογλου(20χρονος τερματοφύλακας), Ελίνι Δημούτσος(32χρονος μέσος), Βάντερσον Σκαρντοβέλι(35χρονος Βραζιλιάνος αμυντικός), Μάρκ Ασίγκμπα(30χρονος Γκανέζος μέσος), Βασίλης Πλιάτσικας(22χρονος αμυντικός) και Χρήστος Αραβίδης(33χρονος επιθετικός)

 

Ποδοσφαιριστές από το περυσινό ρόστερ

Ποδοσφαιριστής

Ηλικία

Θέση

Χώρα

Κώστας Θεοδωρόπουλος

30

Τερματοφύλακας

Ελλάδα

Παναγιώτης Κατσίκας

21

Τερματοφύλακας

Ελλάδα

Ντεβί Επασί

27

Τερματοφύλακας

Γαλλία

Πατρίκ Μπαχανάκ

23

Αμυντικός

Καμερούν

Λουκάς Βύντρα

39

Αμυντικός

Ελλάδα

Γιάννης Σκόνδρας

30

Αμυντικός

Ελλάδα

Ντάνι Μπεχαράνο

26

Αμυντικός

Βολιβία

Ντάνιελ Αντέτζο

31

Αμυντικός

Νιγήρια

Άνταμ Τζανετόπουλος

25

Αμυντικός

Ελλάδα

Χριστόφορος Καραγιάννης

21

Μέσος

Ελλάδα

Ιμπραχίμα Νιάσε

32

Μέσος

Σενεγάλη

Κωνσταντίνος Μπουλούλης

27

Μέσος

Ελλάδα

Ανδρέας Βασιλόγιαννης

28

Μέσος

Ελλάδα

Λεονάρντο Βιγιάλμπα

26

Μέσος

Αργεντινή

Νίκος Τσούκαλος

28

Επιθετικός

Ελλάδα

Μιγκέλ Μπιανκόνι

28

Επιθετικός

Βραζιλία

Κωνσταντίνος Νικολόπουλος

18

Επιθετικός

Ελλάδα

Ανέστης Βλαχομήτρος

19

Επιθετικός

Ελλάδα

Λάζαρ Ρόμανιτς

22

Επιθετικός

Σερβία

Τάσος Καραμάνος

30

Επιθετικός

Έλλαδα

 

Εμπιστοσύνη σε Πετράκη

O Γιώργος Πετράκης(Φωτογραφία), γιός του επίσης προπονητή Γιάννη Πετράκη καθοδηγεί την ομάδα της Λαμίας από τον Ιούνιο. Ο 32χρονος έγινε ο νεαρότερος τεχνικός ομάδας της Super League. Έχει καθοδηγήσει κατά το παρελθόν τον Α.Ο. Τυμπακίου, τον Ηρόδοτο, στον Ερμή Ζωνιανών, τον ΑΟΧ Κισσαμικός και  τον Καραϊσκάκη Άρτας.

Το τεχνικό επιτελείο συμπληρώνουν οι βοηθοί Λάκης Παπανικολάου και Μανώλης Σκύβαλος, ο αναλυτής Δημήτρης Ξουρής, ο προπονητικής φυσικής κατάστασης Γιώργος Αδάμ και ο προπονητής τερματοφυλάκων Γιάννης Ζαλαώρας, που εργάστηκε πέρυσι στα Τρίκαλα.  Γιάννης Κεραμίδας και Βασίλης Κεραμίδας αποτελούν τους φυσιοθεραπευτές του συλλόγου, ενώ Ταξιάρχης Βλάχος και Γιάννης Δήμας τους μασέρ.   Φροντιστές είναι οι: Στέλιος Βλάχος και Απόστολος Μώρης.

 

 

Ευρυτάνας φροντιστής

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Κεραυνού Κρικέλλου Στέλιος Βλάχος είναι επί σειρά ετών φροντιστής του συλλόγου. Κατάγεται από το Κρίκελλο και έχει υπάρξει επίσης ποδοσφαιριστής της Λαμίας 89΄ και του Α.Ο. Βράχας.  

 

Σταθερή παρουσία

Η Λαμία αναδείχτηκε 10η με 35 βαθμούς στην περυσινή Super League, έχοντας 35 βαθμούς(6 νίκες-17 ισοπαλίες-10 ήττες και τέρματα 23-36), μετά και την παρουσία της στα Play Out. Θα συμμετάσχει για 4η συνεχόμενη χρονιά στη μεγάλη κατηγορία. Πρώτος σκόρερ με 6 τέρματα ήταν ο Ροζέριο Τουράμ, που μετακινήθηκε τον Ιανουάριο στην Τουρκία για «λογαριασμό» της Κόνιασπορ. Η προετοιμασία είχε ξεκινήσει με προπονητή τον Μάκη Χάβο, ενώ στη συνέχεια πέρασαν από τον πάγκο οι: Σωτήρης Αντωνίου, Άκης Μάντζιος και Γιώργος Πετράκης.

 

Στο ΔΑΚ η έναρξη

Στην έδρα του συλλόγου, το ΔΑΚ Λαμίας ξεκίνησε στις 7 Αυγούστου η προετοιμασία των ποδοσφαιριστών του Γιώργου Πετράκη. 

 

 

Φιλικό με Παναιτωλικό

 

Οι Λαμιώτες θα αγωνιστούν στο προπονητικό κέντρο στις 19 Αυγούστου με τον Παναιτωλικό. Μετά το Καρπενήσι εχουν «κλειστεί» φιλικά με ΝΠΣ Βόλος και Λάρισα στη Λαμία και ενδιάμεσα με τον Παναθηναϊκό  στην Αθήνα.

 

Ανακοίνωσε αποχώρηση ο Πανουργιάς 

 

Ο επί σειρά ετών μεγαλομέτοχων της Λαμίας Πανουργιάς Παπαϊωαννου γνωστοποίησε πρόσφατα την απόφαση του για παύση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και τη μεταβίβαση των μετοχών σε οποιονδήποτε σοβαρά ενδιαφερόμενο για αγορά τους. Ο μεγαλομέτοχος της Λαμίας επί ημερών του έχει οδηγήσει τον σύλλογο στην καθιέρωση του στις μεγάλες κατηγορίες.  Στην Προεδρία βρίσκεται ο Γιώργος Ποντικάς, ενώ το υπόλοιπο συμβούλιο αποτελούν οι: Θεοδόσης Τσικνής(Αντιπρόεδρος& Διευθύνων Σύμβουλος), Χρήστος Νίκλας(Αντιπρόεδρος& Οικονομικός Διευθυντής) και Δημήτρης Κυρίτσης(Μέλος)

Γενικός Αρχηγός είναι ο Γιάννης Συρογιάννης και τεχνικός διευθυντής ο Δημήτρης Φαράντος.

 


















Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος