Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

Στο θερινό «σπίτι» του προπονείται ο Παναιτωλικός

Αναμφίβολα η ομάδα που έχει πραγματοποιήσει τις περισσότερες προετοιμασίες στο Καρπενήσι είναι ο Παναιτωλικός. Το συγκρότημα της Αιτωλοακαρνανίας επέλεξε και φέτος την Ευρυτανική πρωτεύουσα, διαμένοντας από τις 17 εώς τις 28 Αυγούστου στο Montana. Το συγκρότημα του Μάκη Χάβου θα δώσει μάλιστα δυο φιλικά «τεστ» κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην πόλη μας με τη Λαμία και τα Τρίκαλα. Μετά την περυσινή 12η θέση οι Αγρινιώτες προπονούνται στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου για μια ακόμη σαιζόν στη μεγάλη κατηγορία της χώρας, στην οποία έχουν καθιερωθεί. Πρόκειται για την 3η κατά σειρά ομάδα της Super League που «χτίζεται» στην πόλη μας, μετά τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον ΠΑΣ Λαμία.

Η ΠΑΕ Παναιτωλικός Γ.Φ.Σ. με τον διακριτικό τίτλο ΠΑΕ Παναιτωλικός επαγγελματικό ποδοσφαιρικό σωματείο με έδρα το Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας. Έχει επίσημο έτος ίδρυσης το 1926 και αποτελεί τμήμα του αθλητικού σωματείου «Παναιτωλικός Γυμναστικός Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος». Θα αγωνιστεί για 8η συνεχόμενη σαιζόν στη Super League 1, έχοντας κορυφαία θέση την 7η(2014-2015).

Η ομάδα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ και διεξάγει τους εντός έδρας αγώνες της στο ιδιόκτητο γήπεδο του συλλόγου, χωρητικότητας 6.200 θεατών. Ιδιοκτήτης του συλλόγου είναι ο Φώτης Κωστούλας και Πρόεδρος ο Γεράσιμος Μπελεβώνης.

 

Η αποστολή του Καρπενησίου

Στην αποστολή συμμετέχουν οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές: Άλβαρες, Αριγίμπι, Βέργος, Καββαδίας, Κνετ, Κωνσταντόπουλος, Λιάβας, Μάζουρεκ, Μαλής, Ματσόλα, Μεντόσα, Μπελεβώνης Χ., Ντάλσιο, Ντίας, Ντουάρτε, Παρράς, Περέιρα, Ταχάρ, Τζανακάκης, Τσιγγάρας. Συμμετέχουν επίσης πέντε ποδοσφαιριστές που προέρχονται από την Κ19 και συγκεκριμένα οι: Χρήστος Καλαντζής(20χρονος τερματοφύλακας), Βαγγέλης Κοντογιάννης(18χρονος τερματοφύλακας), Μιχάλης Παρδαλός(19χρονος τερματοφύλακας), Βασίλης Σκιαδάς(18χρονος αμυντικός) και Σπύρος Σκόνδρας(19χρονος επιθετικός). Στο Αγρίνιο παραμένουν και θα προπονούνται στο Emileon τέσσερις επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και συγκεκριμένα οι: Δημήτρης Θεοδωρόπουλος(22χρονος τερματοφύλακας), Γεράσιμος Μπακαδήμας(20χρονος αμυντικός), Στάθης Μπελεβώνης(22χρονος μέσος), Δημήτρης Φυτόπουλος(20χρονος μέσος), οι οποίοι κρίθηκε σκόπιμο να δοθούν δανεικοί.

Από την προετοιμασία απουσιάζουν οι: Νίκος Γιαννακόπουλος(27χρονος τερματοφύλακας), Αντμίρ Μπαΐροβιτς(25χρονος Σουηδός επιθετικός), Αντονί Μουνιέ(32χρονος Γάλλος επιθετικός) και Ράσμους Σίεστεντ(28χρονος Σουηδός μέσος).

Οι νέες μεταγραφές και οι αποχωρήσεις

Ο Παναιτωλικός έχει αποκτήσει τους: Ελίας Περέιρα(21χρονος Αργεντινός αμυντικός από τη Σαν Λορέντζο), Φράνκο Μάζουρεκ(27χρονος Αργεντινός μέσος από τη Λέφσκι Σόφιας), Νικολάς Ματσόλα(30χρονος Αργεντινός επιθετικός από την Ατλέτικο Ουνιόν) και Νίκος Βέργος(24χρονος επιθετικός από τον Παναθηναικό). Επαγγελματίες έγιναν ο 17χρονος Χρήστος Μπελεβώνης και ο 18χρονος Απόστολος Κωνσταντόπουλος.

Aντίθετα αποχώρησαν οι: Χεσούς Φερντάντεθ(32χρονος Ισπανός τερματοφύλακας), Δημήτρης Κυριακίδης(33χρονος τερματοφύλακας), Ζοάν Μαρσιάλ(29χρονος Γάλλος αμυντικός), Ιγκόρ Γιοβάνοβιτς(31χρονος Κροάτης αμυντικός), Κέβιν Γκαρσία(31χρονος Ισπανός αμυντικός), Αντριάν Λουσέρο(36χρονος Αργεντινός μέσος), Φάρλει Βιέρα Ρόσα(26χρονος Βραζιλιάνος μέσος), Μιμίτο(23χρονος Πορτογάλος μέσος) και Αμπιόλα Ντάουντα(32χρονος Νιγηριανός επιθετικός). Συνεχίζουν ως δανεικοί στην Α.Ε. Καραϊσκάκης  οι: Δημήτρης Νταλακούρας(21χρονος μέσος) και Ηλίας Γιαννιώτης(21χρονος αμυντικός). 

 

 

Ποδοσφαιριστές από το περυσινό ρόστερ που βρίσκονται στο Καρπενήσι  

Ποδοσφαιριστής

Ηλικία

Θέση

Χώρα

Κρίστοφερ Κνετ

30

Τερματοφύλακας

Αυστρία

Αλέξανδρος Μαλής

23

Αμυντικός

Ελλάδα

Αλέξανδρος Πάρρας

22

Αμυντικός

Ελλάδα

Γιώργος Λιάβας

19

Αμυντικός

Ελλάδα

Μανώλης Τζανακάκης

28

Αμυντικός

Ελλάδα

Άγγελος Τσιγγάρας

21

Μέσος

Ελλάδα

Αιμέν Ταχάρ

32

Μέσος

Αλγερία

Γκρέγκορι Αριγίμπι

25

Μέσος

Νιγηρία

Φρεντερίκο Ντουάρτε

21

Μέσος

Πορτογαλία

Ντάλσιο

24

Μέσος

Πορτογαλία

Χόρχε Ντίας

31

Μέσος

Ουρουγουάη

Χουάν Ιγκνάσιο Άλβαρες

23

Μέσος

Αργεντινή

Χαβιέρ Μεντόσα

28

Μέσος

Αργεντινή

Αλέξανδρος Καββαδίας

20

Επιθετικός

Ελλάδα

 

Στο «τιμόνι» ο Χάβος

 

Ο Μάκης Χάβος παραμένει στην τεχνική ηγεσία των Αγρινιωτών με βοηθό προπονητή τον Μπάμπη Μιχαηλίδη. Γυμναστής είναι ο Άγγελος Παπανικολάου και προπονητής τερματοφυλάκων ο Βασίλης Κλιάφας. Ο 50χρονος τεχνικός κάνει την 3η του θητεία στον σύλλογο,  έχοντας προηγηθεί το διάστημα 2013-2015 και 2017-2018. Έχει επίσης προπονήσεις τον Αγροτικό Αστέρα, τον ΠΑΟΚ, τη Βέροια, την ΑΕΛ Λεμεσού, τον Αστέρα Τρίπολης και τη Λαμία.

Το ιατρικό επιτελείο αποτελούν οι: Γρηγόρης Ζήσης (Γιατρός), Δημήτρης Ιωάννου, Χρήστος Ρούσσης και Αλεξάνδρος Ελ Μπάνα (Φυσιοθεραπευτές).

Φροντιστής είναι ο Νίκος Μπαρμπάκης και υπεύθυνος επικοινωνίας ο Χρήστος Στούμπος.

 

Μάκης Μπελεβώνης& Χρήστος Κουτσοσπύρος


Το πόστο του Τεχνικού Διευθυντή έχει ο 44χρονος άλλοτε αρχηγός και «σημαία»  του Παναιτωλικού Μάκης Μπελεβώνης, ενώ ο 38χρονος παλαίμαχος επιθετικός Χρήστος Κουτσοσπύρος είναι ο Γενικός Αρχηγός.

 

Δυο κρούσματα

Δύο κρούσματα κορονοϊού υπήρξαν στην ομάδα του Παναιτωλικού, όπως ανακοινώθηκε πριν από περίπου δέκα ημέρες.

 

Δύσκολη παραμονή

Η ομάδα του Αγρινίου δυσκολέυτηκε αρκετά στο πρωτάθλημα, καταφέρνοντας να κερδίσει την παραμονή της στα Play Out. Ήταν 12η με 30 βαθμούς(9 νίκες-9 ισοπαλίες-15 ήττες και τέρματα 30-48). Η σαιζόν ξεκίνησε με προπονητή τον Πορτογάλο Λουίς Κάστρο και συνεχίστηκε τον Οκτώβριο με τον τωρινό τεχνικό Μάκη Χάβο.

 

 

Δυο φιλικά

 

Οι Αγρινιώτες θα αγωνιστούν στις 19 Αυγούστου με τη Λαμία και στις 23 Αυγούστου με τα Τρίκαλα, δίνοντας δυο «τεστ» στο Καρπενήσι.

 

«Έπιασαν» δουλειά στο Αγρίνιο

Την Πέμπτη 6/8 άρχισε η προετοιμασία της ομάδας στο Emileon υπό τις οδηγίες του Μάκη Χάβου. 

 

 

«Ηγέτης» ο Κωστούλας

 

Ο «αναμορφωτής» του Παναιτωλικού Φώτης Κωστούλας(Φωτογραφία) αποτελεί τον μεγαλομέτοχο του Παναιτωλικού εδώ και 15 χρόνια.  Ο κ. Κωστούλας έχει ανακοινώσει ότθ θα αποχωρήσει σύντομα από το «τιμόνι» της ομάδας. Το πόστο του Προέδρου κατέχει ο  Γεράσιμος Μπελεβώνης. Το συμβούλιο συμπληρώνουν οι: Θωμάς Σπύρου(Αντιπρόεδρος), Κώστας Τάκος, Γιώργος Σωτηρόπουλος, Παναγιώτης Καψάλης(Μέλη) και Παναγιώτης Στεργίου(Εκπρόσωπος ερασιτέχνη).

 

 

Ευχαριστημένοι με το χόρτο

Ο Αντιδήμαρχος αθλητισμού Δήμου Καρπενησίου Γιάννης Σβερώνης καλωσόρισε στο γήπεδο την αποστολή του Παναιτωλικού. Μάλιστα ο προπονητής Μάκης Χάβος και ο Γενικός Αρχηγός Χρήστος Κουτσοσπύρος εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την κατάσταση του χόρτου στο βοηθητικό γήπεδο. 

 

 





















Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος