Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

Η τοποθέτηση του Αντώνη Δρακόπουλου για τις εξελίξεις στον ΑΠΟΚ

Ο προπονητής του Βελουχίου Αντώνης Δρακόπουλος μίλησε στη σελίδα μας, κάνοντας τη δική του ενδιαφέρουσα τοποθέτηση για την αποχώρηση του Προέδρου του συλλόγου Παναγιώτη Ρεσίτη για λόγους υγείας, καθώς  και του υπόλοιπου διοικητικού συμβουλίου. Μάλιστα ο έμπειρος τεχνικός συναντήθηκε με τους ποδοσφαιριστές το πρωί της Τρίτης(25/8) στα γραφεία της ομάδας, με τις δυο πλευρές να εκφράζουν τους προβληματισμούς τους και να ανταλλάσουν απόψεις για την επόμενη μέρα του συλλόγου, που μένει «ακέφαλος» διοικητικά.

 Η δήλωση του κ. Δρακόπουλου έχει ως εξής: «Με μεγάλη έκπληξη διάβασα την ανακοίνωση παραίτησης του Προέδρου στο Evrytania Sport και πραγματικά έμεινα στήλη άλατος. Χτες το μεσημέρι με ενημέρωσε τηλεφωνικά ο Πρόεδρος από την Αθήνα που βρίσκεται ότι έχει ένα θέμα υγείας, το οποίο δεν του επιτρέπει να ασχοληθεί περαιτέρω με την ομάδα. Η αλήθεια είναι πως και εγώ εξεπλάγην, ήξερα ότι ο Πρόεδρος από τη συνεργασία που είχαμε αυτές τις δέκα ημέρες ότι είναι αρκετά αγχωτικός, επειδή είναι ένας άνθρωπος που θέλει όλα να λειτουργούν στην εντέλεια και πάντα σύμφωνα με το σκεπτικό του για την καλή λειτουργία της ομάδας. Τον είδα πάρα πολλές φορές να του έχει δημιουργηθεί μια έντονη δυσφορία και μια ψυχική ανισορροπία, διότι 24 ώρες το 24ωρο ασχολούνταν με την ομάδα και το πώς αυτή μπορεί να λειτουργήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ωστόσο δεν περίμενα ποτέ ότι το υπερβολικό άγχος που τον διακατείχε θα μπορούσε να τον φέρει σε τέτοιο σημείο, ώστε από τη μια ημέρα στην άλλη να πάρει μια τέτοια απόφαση και να σταματήσει αυτήν την ωραία προσπάθεια, που ξεκινήσαμε πριν από δέκα ημέρες.»

Για την επόμενη ημέρα του συλλόγου ανέφερε: «Σίγουρα το μέλλον είναι αβέβαιο. Εμείς κάναμε μια κουβέντα, δεν είδα ότι υπάρχει μια εναλλακτική λύση, πράγμα το οποίο και αυτό προβληματίζει τόσο εμένα όσο και τους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στην ομάδα. Θεωρώ ότι σίγουρα θα έπρεπε να υπάρχει μια διάδοχη κατάσταση από την στιγμή που γνώριζε ο Πρόεδρος και το έλεγε και ο ίδιος σε πολλές κατ΄ ιδίαν συζητήσεις μας ότι είναι ιδιαίτερα αγχωτικός και ότι πραγματικά έπαιρνε δύναμη και κουράγιο από την ηρεμία, την οποία είχα ως άνθρωπος και προσπαθούσα να του τη μεταδώσω. Άρα λοιπόν γνωρίζοντας ότι υπάρχει αυτό το πρόβλημα υγείας νόμιζα ότι θα είχε σκεφτεί κάποια εναλλακτική λύση και μια διάδοχη κατάσταση με τη μεθοδικότητα που τον διακατέχει. Ειλικρινά εξεπλάγην με τον χειρότερο τρόπο, δεν το περίμενα ότι μπορεί η ομάδα να κλείσει τόσο σύντομα. Πραγματικά έπεσα από τα σύννεφα. Υπάρχει μεγάλος προβληματισμός, διότι και εγώ πρώτη φορά αντιμετωπίζω μετά από τόσα χρόνια ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο μια τέτοια κατάσταση, να μην υπάρχει δηλαδή μια διάδοχη κατάσταση, πράγμα το οποίο τόσο τους ποδοσφαιριστές τόσο και τους ανθρώπους που δουλεύουν γύρω από την ομάδα τους αφήνει όλους ξεκρέμαστους σε μια περίοδο, στην οποία οι περισσότερες ομάδες προσπαθούν να κλείσουν τα ρόστερ τους, έχουν κλείσει τις περισσότερες υποχρεώσεις και είναι πολύ δύσκολο και για τους ποδοσφαιριστές και για εμάς τους προπονητές να συνεχίσουμε την ενασχόληση μας με αυτό που ξεκινήσαμε, δηλαδή να βρούμε κάποια άλλη ποδοσφαιρική στέγη. Σίγουρα όταν αναλαμβάνεις τέτοια ευθύνη πρέπει να έχει εξ αρχής υπολογίσει τόσο τα έξοδα, να έχεις κάνει τις ενέργειες σου, για να μην βρεθείς σε αυτό το σημείο, το οποίο βέβαια δεν είναι καλό ούτε για τη διοίκηση την ίδια, ούτε για τον Πρόεδρο τον κ. Παναγιώτη Ρεσίτη, ούτε για τον κ. Στέλιο Ρεσίτη, που είχε τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου. Και για αυτούς είναι ένα πλήγμα, ιδίως σε κοινωνίες τέτοιες που είναι μικρές, που ζούνε και έχουν μεγαλώσει εδώ. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Μακάρι να βρεθεί μια εναλλακτική λύση, μια διάδοχη κατάσταση, ώστε να μην πάει το μικρό έργο που προσπαθούσαμε να κάνουμε χαμένο και πάνω απ΄ όλα να συνεχίσει να υπάρχει η ιστορική ομάδα του ΑΠΟΚ στις Εθνικές κατηγορίες. Αυτό είναι το ζητούμενο τώρα. Για εμένα έχει γίνει ένας λανθασμένος σχεδιασμός, ένας λανθασμένος προγραμματισμός και εκπλήσσομαι, γιατί από τις πρώτες συζητήσεις που είχα με τον Πρόεδρο κ. Παναγιώτη Ρεσίτη φάνηκε ότι είναι ένας άνθρωπος μεθοδικός, οργανωτικός, που του αρέσει ο καλός σχεδιασμός, το καλό αποτέλεσμα και πραγματικά έδειξε ζήλο στο να το πετύχει αυτό. Σίγουρα υπάρχει κάποιο λάθος και για να ελαφρύνουμε λίγο και το κλίμα, φίλε Πρόεδρε Παναγιώτη Ρεσίτη, παρότι κατάγεσαι από μια ορεινή περιοχή, όπως είναι το Καρπενήσι μας έφερες σε τρικυμία.»

Τέλος ευχαρίστησε τους ανθρώπους που συνεργάστηκε αυτό το διάστημα: «Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ όσο πιο σύντομα γίνεται να βρεθεί μια λύση για την ομάδα, να ευχαριστήσω από καρδιάς τους ποδοσφαιριστές, με τους οποίους συνεργάστηκα, διότι πραγματικά δείξανε πάρα πολύ μεγάλη θέληση και ζήλο στις προπονήσεις καθημερινά. Πραγματικά τους ευχαριστώ για την καλή συνεργασία που είχαμε. Θέλω να ευχαριστήσω τον συνεργάτη μου, τον Χρήστο Λιάνγκο, που ήταν και αυτός παρών και διευκόλυνε και με τις γνώσεις του και με την εμπειρία του το δύσκολο έργο που είχαμε. Ευχαριστώ επίσης τον ιδιοκτήτη του Avaris Θοδωρή Χονδρό, που με φιλοξένησε στο ξενοδοχείο του όλο αυτό το διάστημα και πραγματικά ήταν δίπλα μου από την πρώτη στιγμή. Είναι ένας πραγματικός φίλος και τον ευχαριστώ από καρδιάς. Ευχαριστώ τέλος τον Νίκο Ρεσίτη και τη σύζυγο του Ισμήνη, που ήταν και αυτοί καθημερινά δίπλα μας.»

Διαβάστε εδώ τη χτεσινή δήλωση αποχώρησης του κ. Ρεσίτη: https://evrytaniasport.blogspot.com/2020/08/blog-post_86.html