Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το επετειακό Τουρνουά Σκάκι στο Μικρό Χωριό Ευρυτανίας


Ο Σκακιστικός Όμιλος Καρπενησίου, το For-Mat και η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας, διοργάνωσαν το «10th Open Chess Tournament- Καρπενήσι 2020», το τουρνουά σκάκι που ξεκίνησε το 2011 και φέτος συμπλήρωσε μια δεκαετία «ζωής», εξελισσόμενο σε θεσμό κάθε χρόνο τέτοια εποχή.
Οι αγώνες έγιναν το τετραήμερο Πέμπτη 27-Κυριακή 30 Αυγούστου και φιλοξενήθηκαν στο ξενοδοχείο Country Club Hotel & Suites, στο Μικρό  Χωριό Ευρυτανίας, με αυστηρή τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου που έχει εκδώσει η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία. Συμμετείχαν εξήντα (60) αθλητές/τριες, μεταξύ των οποίων και μερικοί από τους καλύτερους Έλληνες σκακιστές.
Όλοι οι αθλητές αγωνίζονταν φορώντας μάσκες, ενώ δεν επιτρέπονταν η καθιερωµένη χειραψία µμεταξύ των αντιπάλων πριν και µετά το τέλος της παρτίδας. Επίσης, όλος ο χρησιµοποιούµενος εξοπλισµός (τραπεζοκαθίσµατα, σκακιέρες, ρολόγια κ.α.) απολυμαίνονταν ύστερα από κάθε αγώνα, ενώ στις αίθουσες δεν επιτρέπονταν η παρουσία οποιουδήποτε πλην αγωνιζόμενων και διαιτητών.

Όπως κάθε φορά, στο περιθώριο του τουρνουά, πραγματοποιήθηκαν κοντινές εξορμήσεις γνωριμίας με την ευρυτανική φύση, αν και λόγω των μέτρων για την πανδημία, τα γκρουπ ήταν ολιγομελή.      

 Φωτογραφια & Kείμενο: www.evrytanika.gr