Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

«Παρών» και φέτος στο Καρπενήσι ο στίβος







Δυο νεαρές ταλαντούχες αθλήτριες προπονούνται στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου από την Τρίτη 14 Ιουλίου. Πρόκειται για την 14χρονη Γλυκερία Σκάρκου, πρωταθλήτρια των 5 και 10 χιλιομέτρων, η οποία ανήκει στον Α.Ο. Παλαιού Φαλήρου και έχει τη στήριξη της Zakcret Sports και την 15χρονια Ηλιάνα Χατζηπαναγιώτη, πρωταθλήτρια των 3 και των 5 χιλιομέτρων, που ανήκει στον ίδιο σύλλογο. Τα δυο κορίτσια έχουν ήδη καταφέρει πολλά και αποτελούν το μέλλον του Ελληνικού στίβου και αθλητισμού. Προπονητής των δυο κοριτσιών είναι ο Παναγιώτης Χαραμής, ενώ οι αθλήτριες διαμένουν στο Casa Di Neve στον Άγιο Νικόλαο.

Στο Καρπενήσι με διαμονή στο ίδιο κατάλυμα προετοιμάστηκαν ήδη οι καταγόμενοι από την Ευρυτανία πρωταθλητές Μάρκος Γκούρλιας(25 ετών, Α.Ο. Μυκόνου, 3 και 5 χιλιόμετρα με προπονητή τον Δημήτρη Θεοδωρίδη) και Θοδωρής Αρωνιάδας(21 ετών, Τρίτων Χαλκίδας, 1.500 μέτρα και 5 χιλιόμετρα, προπονητής του είναι ο Δημήτρης Θεοδωρίδης), καθώς και ο Λάμπρος Μαλτέζος(26 ετών, Τρίτων Χαλκίδας,  3 χιλιόμετρα στίπλ, 5 χιλιόμετρα, 10 χιλιόμετρα και μαραθώνιος, αθλητής του Δημήτρη Θεοδωρίδη), ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα μεγάλα ονόματα το επόμενο διάστημα. Φυσικά στην πόλη μας προπονήθηκε και ο 22χρονος Ευρυτάνας πρωταθλητής των μεσαίων αποστάσεων του Παλαιού Φαλήρου Γιώργος Σταμούλης, που διέμενε σε ιδιωτική κατοικία, για τον οποίο έχουμε αναφερθεί σε παλαιότερο ρεπορτάζ.

Χάλκινος ο Μαλτέζος

Το Καρπενήσι έφερε γούρι στον Λάμπρο Μαλτέζο, ο οποίος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10 χιλιομέτρων στο Άργος Ορεστικό την Τετάρτη 15 Ιουλίου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 10 χιλιόμετρα με χρόνο 31:31. Πρωταθλητής στους άνδρες ήταν ο Λαμιώτης Μάριος Αναγνώστου και στις γυναίκες η Γκλόρια Πριβιλέτζιο, που προπονήθηκαν πέρυσι στην πόλη μας, όπως και ο δεύτερος Πανελληνιονίκης Κώστας Σταμούλης της Γ.Ε. Αγρινίου.