Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Σε πολύ καλό κλίμα η ετήσια Γ.Σ. της ΕΠΣ Ευρυτανίας

Την Παρασκευή 26 Ιουνίου διεξήχθη η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των σωματείων-μελών της ΕΠΣ Ευρυτανίας στις 5 το απόγευμα στα γραφεία της Ενώσεως.  Την ΕΠΣ Ευρυτανίας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Γιώργος Παπαντζίμας και οι: Νίκος Δροσίνης, Δημήτρης Αθανασόπουλος και Ηλίας Γκαλιμάνης.

Παρόντες ήταν από πλευράς σωματείων οι:  Δημήτρης Νάσιος, Γιώργος Γκορόγιας(Ποταμιά), Παναγιώτης Ρεσίτης, Στέλιος Ρεσίτης(ΑΠΟΚ Βελούχι), Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος(Αίολος), Θύμιος Γραμματίκας(Ραπτόπουλο), Μάκης Ζήκας(Φραγκίστα), Δημήτρης Κολλημένος(ΑΕΚ), Παύλος Σβερώνης(Κεράσοβο), Παναγιώτης Ζωχάκης, Λάμπρος Σβερώνης(Άγραφα), Γιώργος Χρυσαφόπουλος(ΠΑΟΚ), Δημήτρης Αντωνίου(Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002), Γιώργος Λιάγκας(Μυρίκη), ενώ παρών ήταν ο εκ των ενωσιακών προπονητών Δημήτρης Τσιγαρίδας.

Ο οικονομικός απολογισμός(1-1-2019 έως 31-12-2019), ο οικονομικός προϋπολογισμός έτους 2021 και ο διοικητικός απολογισμός(1-1-2019 έως 31-12-2019) εγκρίθηκαν ομόφωνα.

Στον διοικητικό απολογισμό ο Πρόεδρος Γιώργος Παπαντζίμας αναφέρθηκε στα τρία τουρνουά ακαδημιών που έχουν διεξαχθεί από την Ένωση και στη μεγάλη βοήθεια της Αντιπεριφέρειας. Στάθηκε επίσης στα σεμινάρια και τις αγωνιστικές δοκιμασίες ΚΕΔ/ΕΠΟ που έχουν διεξαχθεί στο Καρπενήσι και τη διεξαγωγή αρκετών καμπ προεπιλογής Εθνικών Ομάδων. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στη συμμετοχή της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002 στα πρωταθλήματα ακαδημιών της ΕΠΣ Φθιώτιδας.

Ο κ. Παπαντζίμας συνεχάρη τον Αίολο για τη νέα του προσπάθεια σε επίπεδο ακαδημιών, ενώ ευχήθηκε καλή επιτυχία στο Βελούχι εν όψει της Γ΄ Εθνικής, δίνοντας για μια ακόμη φορά ενωτικό μήνυμα για τον εκπρόσωπο του νομού εκτός ορίων του.

Αρκετή συζήτηση υπήρξε για το θέμα των «μικρών», καθώς υπάρχει σκέψη για χρησιμοποίηση ενός ποδοσφαιριστή κάτω των 16 ετών και ενός κάτω των 20 ετών, ώστε να δοθούν κίνητρα στα νέα παιδιά να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρος.  

Τις δικές τους απόψεις εξέθεσαν οι ενωσιακοί προπονητές Δημήτρης Αντωνίου και Δημήτρης Τσιγαρίδας, οι οποίοι είναι «υπέρμαχοι»  των νέων ποδοσφαιριστών. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο προπονητής του ΠΑΟΚ Καρπενησίου Γιώργος Χρυσαφόπουλος και ο Πρόεδρος του Βελουχίου Παναγιώτης Ρεσίτης, με τον τελευταίο να τάσσεται υπέρ των πολλών μικρών. Οι προπονητές και ειδικότεροι όσοι ασχολούνται με τις ακαδημίες και τις ενωσιακές ομάδες δίνουν τον δικό τους «αγώνα», ώστε να κρατήσουν και να φέρουν τα νέα παιδιά στα γήπεδα, προσφέροντας τους  όσο το δυνατόν περισσότερα «ερεθίσματα». Λέχθηκε  πως στα έτη 2004-2006 υπάρχουν μόλις 13-14 παιδιά γεννημένα που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, ενώ γενικότερα είναι αρκετά μεγάλο το δημογραφικό πρόβλημα. Ο εκπρόσωπος της Μυρίκης Γιώργος Λιάγκας στάθηκε στον υψηλό μέσο όρο ηλικίας το νομού Ευρυτανίας και στο επίπεδο του Ευρυτανικού ποδοσφαίρου,  προτείνοντας τη συμμετοχή των ομάδων της Ενώσεως σε γειτονικό νομό.

Η απόφαση για τα ηλικιακά όρια θα παρθεί από το συμβούλιο της ΕΠΣ Ευρυτανίας σε επόμενη συνεδρίαση του. Ο κ. Τσιγαρίδας πρότεινε επίσης μεταξύ άλλων τη διεξαγωγή τουρνουά Δημοτικών Σχολείων.

Η κλήρωση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου περιόδου 2020-2021 θα διεξαχθεί στις 24 Αυγούστου, ενώ στις 31 Ιουλίου θα ολοκληρωθούν οι δηλώσεις συμμετοχής. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Προέδρου Γιώργου Παπαντζίμα έχουν εκδηλώσει πρόθεση συμμετοχής επτά ομάδες, οι υπάρχουσες συν τα Άγραφα και το Ραπτόπουλο. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με την υπάρχουσα του «μορφή» όσον αφορά τα Play Off των τεσσάρων πρώτων, τα οποία δεν θα γίνουν μόνο εφόσον ο πρώτος της βαθμολογίας της κανονικής διάρκειας ολοκληρώσει με διαφορά +6 από τον δεύτερο του πίνακα, όπως συνέβη και φέτος.

Πρόθεση της Ένωσης είναι να διεξαχθεί ένα τουρνουά ακαδημιών στο τέλος του Αυγούστου, ώστε να ενισχυθούν οικονομικά μέσω της Αντιπεριφέρειας για ακόμη μια χρονιά τα σωματεία του τοπικού της Ευρυτανίας(Κάλυψη ορισμένων διαιτησιών), καθώς και ο εκπρόσωπος της Γ΄ Εθνικής. Η ενίσχυση θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από αυτό το τουρνουά.

Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ έκανε επίσης λόγο για την πρόοδο της διαιτησίας και την παρουσία παιδιών του δυναμικού της Ενώσεως σε πίνακες Εθνικών κατηγοριών. Εξέφρασε επίσης την πρόθεση για διεξαγωγή σχολής προπονητών UEFA C στο Καρπενήσι και την ελπίδα του για άμεση λύση στο γηπεδικό πρόβλημα της Δυτικής Ευρυτανίας, που δεν διαθέτει κανένα γήπεδο με χλοοτάπητα. Με την έλευση μηχανικού στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου Αγράφων υπάρχει η πεποίθηση για άμεση δημοπράτηση του γηπέδου της Δυτικής Φραγκίστας. Έγινε επίσης λόγος και για την προεγγραφή των σωματείων στο μητρώο της ΓΓΑ. Τέλος προειδοποίησε τα σωματεία για την πληρωμή χρεών τους από παλαιότερα έτη.  Γραμματέας της Γενικής Συνέλευσης ήταν ο Γιώργος Χρυσαφόπουλος.