Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

Προς Πολωνία ο Παναθηναϊκός

Αν και η αγωνιστική περίοδος ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί και οι Πράσινοι δεν έχουν καν μπει στη διαδικασία των πλέι οφ, οι υπεύθυνοι του Τριφυλλιού έχουν ήδη αρχίσει τον προγραμματισμό τους για τη νέα σεζόν και έχουν κάνει ένα βασικό πλάνο για την καλοκαιρινή προετοιμασία.

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού επεξεργάστηκαν διάφορα σενάρια και το πιθανότερο είναι να επιλέξουν το εξωτερικό για το “χτίσιμο” της ομάδας. Όλα αυτά βέβαια… κορωνοϊού επιτρέποντος!

Αυτή τη στιγμή, η Πολωνία και το Κίελτσε έχουν το προβάδισμα για την καλοκαιρινή προετοιμασία του Παναθηναϊκού, η οποία αναμένεται να γίνει στο δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου, εφόσον βέβαια δεν υπάρξουν ανατροπές και εξελίξεις στο θέμα της πανδημίας, αλλά και του πρωταθλήματος. Το προπονητικό κέντρο στο οποίο έχει προετοιμαστεί και στο παρελθόν η ΑΕΚ αρέσει στους Πράσινους και είναι το επικρατέστερο για να φιλοξενήσει το καλοκαίρι την ομάδα του Παναθηναϊκού, ενώ μια εξαιρετικά, αλλά ιδιαίτερα ακριβή, πρόταση υπάρχει και για την Αυστρία.

Η Πολωνία προκρίνεται λόγω χαμηλότερου κόστους, αρκετών επιλογών για φιλικά παιχνίδια. Επίσης και για τον παράγοντα ασφάλεια. Η περίπτωση της Αυστρίας αρέσει πολύ στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, ωστόσο το κόστος είναι αρκετά μεγαλύτερο, ενώ και οι εγγυήσεις των διοργανωτών δεν έχουν καλύψει πλήρως τους Πράσινους. Όλα συντείνουν ότι το προπονητικό κέντρο στην Πολωνία είναι αρτιότερο.

Η επιλογή προετοιμασίας στο εξωτερικό θα γίνει μονάχα στην περίπτωση που δεν προκύψει νέο πρόβλημα με την πανδημία, ενώ το εναλλακτικό σενάριο (εφόσον υπάρξει έξαρση του κορωνοϊού), αφορά την προετοιμασία στην Ελλάδα και τη διεξαγωγή φιλικών αγώνων εντός συνόρων ή στην καλύτερη περίπτωση σε κοντινές – και… ακίνδυνες από τον κορωνοϊό – χώρες.

Πηγή: www.trifilara.gr