Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Οριστική διακοπή στα πρωταθλήματα μπάσκετ για φέτος!


Με ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι η Ομοσπονδία, κάνει γνωστό πως διακόπτονται όλα τα πρωταθλήματα της ΕΟΚ για την αγωνιστική περίοδο 2019-20 λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Αυτό σημαίνει αυτόματα, πως αντίστοιχο δρόμο θα ακολουθήσει και η ΕΣΚΑΣΕ που περίμενε όλο αυτό το χρονικό διάστημα την κατευθυντήρια γραμμή της ΕΟΚ.
Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας θα επιληφθεί του θέματος της βαθμολογικής κατάταξης των ομάδων (άνοδος-υποβιβασμός) λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τις προτάσεις των ομάδων.
Ήδη, οι ομάδες της Α2 έκαναν την πρόταση τους σήμερα, που μεταξύ άλλων αναφέρει να ανέβει ο πρώτος (Χαρίλαος Τρικούπης) στην Α1, για τα playoffs που επρόκειτο να γίνουν για την άνοδο να προκύψει απόφαση μεταξύ σωματείων και Ομοσπονδίας και στην ουρά να μην υποβιβαστεί κανένας τη στιγμή που ούτε playout θα διεξαχθούν ενώ οι βαθμολογικές αποστάσεις των ομάδων είναι κοντινές. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ίδιο μήκος κύματος αναμένεται να κινηθούν και οι υπόλοιπες κατηγορίες, δηλαδή σε ένα πλαίσιο αναδιάρθρωσης ώστε να μην υποβιβαστεί κανένας και σε σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με την τωρινή βαθμολογική θέση των ομάδων, για την άνοδο σε υψηλότερες κατηγορίες.
Επίσης, για τις τελικές φάσεις των Πανελληνίων πρωταθλημάτων (εφήβων-νεανίδων κατά κύριο λόγο εξαιτίας της μοριοδότησης) θα ζητηθεί η θέση της αρμόδιας Υγειονομικής επιτροπής.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Οι  εξελίξεις στο σοβαρό θέμα της δημόσιας Υγείας σε συνδυασμό με  τις διαρκώς αυξανόμενες αποφάσεις τοπικών φορέων για κλείσιμο Εθνικών και Δημοτικών γυμναστηρίων, που δημιουργούν σύγχυση σχετικά με την δυνατότητα προπονήσεων αλλά και τέλεσης αγώνων, οδηγούν την ΕΟΚ στην απόφαση να αναστείλει την διεξαγωγή όλων των Εθνικών πρωταθλημάτων που τελούν υπό την αιγίδα της, δηλαδή πλην της Basket League που διεξάγεται από τον ΕΣΑΚΕ, μέχρι νεωτέρας. 
Η κατάσταση θα εκτιμάται καθημερινά, σε επαφή και με όλους τους αρμόδιους φορείς και θα υπάρξουν καινούργιες ανακοινώσεις”.

Πηγή:www.stereabasket.gr