Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Η ΕΣΚΑΣΕ ανακοίνωσε επίσημα την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων

Η ΕΣΚΑΣΕ συνεδρίασε την Δευτέρα και αποφάσισε και επίσημα την οριστική διακοπή όλων των πρωταθλημάτων μετά τις εξελίξεις με την πανδημία του κορωνοϊού.

Στην ανακοίνωση που μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω, διευκρινίζεται πως σε επόμενη συνεδρίαση θα αποφασιστεί η βαθμολογική κατάταξη αλλά και η αναδιάρθρωση των κατηγοριών.

Επίσης, η ΕΣΚΑΣΕ ζητάει από τα σωματεία να καταθέσουν τις προτάσεις τους στην Ένωση μέχρι τις 20 Μαΐου ενώ υπάρχει ανοικτό παράθυρο για τη συνέχεια των πρωταθλημάτων παίδων-εφήβων-κορασίδων-νεανίδων λόγω του δικαιώματος της εισαγωγής των αθλητών – αθλητριών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, περιμένοντας για αυτό το θέμα τις αποφάσεις της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής και της Ε.Ο.Κ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

”To Δ.Σ της ΕΣΚΑΣΕ στη συνεδρίαση της 11-5-2020 αφού έλαβε υπόψιν:

α. Τις εξελίξεις στο σοβαρό θέμα της Δημόσιας υγείας λόγω της πανδημίας του Covid -19 , σε συνδυασμό με τις αποφάσεις και οδηγίες της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής της Πολιτείας .


β. Την απόφαση της Ε.Ο.Κ περί μη συνέχισης της διεξαγωγής των Εθνικών Πρωταθλημάτων αγωνιστικής περιόδου 2019-20 .

γ. Την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των αθλητών –αθλητριών , προπονητών, διαιτητών, κριτών παραγόντων κ.λ.π., δεδομένου ότι το μπάσκετ είναι άθλημα με πολλές επαφές .

Αποφασίζει την οριστική διακοπή όλων των Πρωταθλημάτων και Τουρνουά της ΄Ενωσής μας για τη τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2019-20 .

Σε νέα συνεδρίαση που θα συγκληθεί τις επόμενες ημέρες, το Δ.Σ θα επιληφθεί του θέματος της βαθμολογικής κατάταξης των ομάδων όλων των πρωταθλημάτων και κατηγοριών, καθώς και για την αναδιάρθρωση αυτών για την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2020-21 με γνώμονα και τις αποφάσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης .

Προκειμένου να ληφθούν οι παραπάνω αποφάσεις θα επιθυμούσαμε να λάβουμε υπόψιν και τις απόψεις – προτάσεις των σωματείων – μελών μας , οι οποίες μπορούν να αποσταλούν με επίσημο έγγραφο ταχυδρομικά ή ηλεκτρονικά στο email info@eskase-basket.gr μέχρι τη Τετάρτη 20 Μαϊου 2020 .

Τέλος σχετικά με τη διεξαγωγή των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Εφήβων – Νεανίδων – Παίδων – Κορασίδων , μετά από εισήγηση του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, αναμένουμε τις αποφάσεις της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής και της Ε.Ο.Κ , λαμβάνοντας υπόψιν του δικαιώματος της εισαγωγής των αθλητών – αθλητριών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση”.

Πηγή:www.stereabasket.gr