Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Δεν παίρνουν τα 800 ευρώ τα ερασιτεχνικά σωματεία


Παρά τις υποσχέσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τις παραινέσεις της ΕΠΣΗΠ, η οποία μάλιστα είχε εκδώσει και σχετική ανακοίνωση με οδηγίες, τελικά οι ερασιτεχνικές ομάδες δεν θα πάρουν το έκτακτο βοήθημα των 800 ευρώ καθώς έμειναν εκτός της Κοινής Υπουργικής Απόφασης και δεν συμπεριλήφθηκαν στην αποζημίωση ειδικού σκοπού που δίνει η πολιτεία.
Συγκεκριμένα, μπορεί τα ερασιτεχνικά σωματεία να ανήκουν στον ΚΑΔ 9312 (Υπηρεσίες Αθλητικών Σωματείων) και έχουν αναστολή λειτουργίας με κρατική απόφαση, αλλά θεωρούνται νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και θα μπορούσαν να λάβουν τα 800 ευρώ μόνο αν απασχολούσαν προσωπικό ή αν είχαν ενοίκιο.
Όπως είχε αναφέρει και ο κ. Αυγενάκης: «Έχουν ενταχθεί οι επαγγελματίες και είναι η πρώτη φορά που η αθλητική οικογένεια της χώρας μας τυγχάνει των μέτρων στήριξης της πολιτείας, έμμεσων και άμεσων. Στα μέτρα στήριξης δεν μπορούμε να βάλουμε όμως τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές. Όποιοι δεν έχουν επαγγελματική σχέση, είτε αυτοί είναι παίκτες, είτε γιατροί, είτε οτιδήποτε, δεν μπορούμε ν’ ανοίξουμε την κάνουλα γιατί δεν ελέγχεται και κυρίως δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Θα θέλαμε πάρα πολύ, αλλά δεν υπάρχει η δυνατότητα. 

Πηγή:www.passports.gr