Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Ο Οικονόμος Τσαριτσάνης αντίπαλος της Ποταμιάς την ερχόμενη Κυριακή

Προς το τέλος οδεύει η πρώτη παρουσία της Ποταμιάς στο πρωτάθλημα της 3ης Κατηγορίας. Οι Ευρυτάνες υποδέχονται τον Οικονόμο Τσαριτσάνης, που είναι αυτός που έχει βαθμολογικό κίνητρο.
Η συνάντηση θα διεξαχθεί την Κυριακή 8 Μαρτίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 3. Είναι στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής και το παιχνίδι του α΄ γύρου είχε λήξει με 2-0 υπέρ των γηπεδούχων.
Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη παρουσιάστηκε αρκετά μαχητική στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ατρόμητο Παλαμά, μη καταφέρνοντας ωστόσο να αποφύγει την ήττα με 2-0, που ήταν η  16η συνεχόμενη. Οι Μεγαλοχωρίτες έχουν σκοράρει μόλις ένα τέρμα στον δεύτερο γύρο και θα επιχειρήσουν να σταματήσουν τα δυο αυτά αρνητικά σερί στο Κυριακάτικο ματς, στο οποίο μόνο αδιάφοροι δεν θα παρουσιαστούν.
Ο Οικονόμος του Νίκου Φώλλα πέτυχε μεγάλη νίκη-πρόκριση στο κύπελλο της ΕΠΣ Λάρισας απέναντι στον Ηρακλή και έχει ανεβασμένη ψυχολογία. Η υπόθεση-παραμονή του στην κατηγορία ωστόσο είναι αρκετά δύσκολη, καθώς έχει 23 πόντους και βρίσκεται στο -6 από τη ζώνη του υποβιβασμού. Οι Τσαριτσανιώτες στοχεύουν να εξαντλήσουν όλες τις μαθηματικές ελπίδες για τη σωτηρία τους.
Την αναμέτρηση θα σφυρίξει ο Λεωνίδας Σταύρου(Φθιώτιδας), με α΄ βοηθό τον Γιώργο Λιτοσελίτη από τον ίδιο σύνδεσμο και δεύτερο τον Δημήτρη-Εφραίμ Ζανιά από τη Φωκίδα.

Προσπάθεια για βαθμούς
Η Ποταμιά θα κοιτάξει στα εναπομείναντα ματς να φτάσει στην επίτευξη βαθμού ή βαθμών και να «ξεκολλήσει» από τους 2, στου οποίους βρίσκεται από την 6η αγωνιστική. Ο Γιάννης Φλωράκης ολοκλήρωσε την προετοιμασία των ποδοσφαιριστών το απόγευμα της Παρασκευής(6/3) στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Δεν υπάρχει κάποιος τιμωρημένος ποδοσφαιριστής παρά μόνον τα γνωστά προβλήματα τραυματισμών.

Ο αγώνας του α΄ γύρου
Οικονόμος Τσαριτσάνης-Ποταμιά 2-0
Σκόρερ: 58΄ Μουλτσιάς, 94΄ Τόλιος
Αποβολή: 92΄ Φαρμάκης

Συνθέσεις Ομάδων
Οικονόμος Τσαριτσάνης (Γιάννης Τσακμακίδης): Νούσιας, Μάρκου, Γαλάνης, Καρλιάμπας, Φλώρος, Μπάμης, Γκαμπέτας, Καραλούλης(82΄ Τόλιος), Μουλτσιάς, Μπαλογιάννης(91΄ λ.τρ Αργύρης), Δραχαλίβας(82΄ Χρυσοστόμου)

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Ανδρούτσος, Αθανασόπουλος, Παρασκευόπουλος(62΄ Κουτσουπιάς), Ζαραβέλης, Φαρμάκης, Κατσαρής, Νούλας(84΄ Γιαννακόπουλος), Λέρης, Σταμούλης, Ρόμαν, Χρυσικός(72΄ Μπουμπουρής)

Διαιτητής: Γεώργιος Παπαδόπουλος(Μακεδονίας)
1ος Βοηθός: Ηλίας Παπαδόπουλος(Μακεδονίας)
2ος Βοηθός: Στέφανος-Μιχαήλ Τέγος(Γρεβενών)


Ο Οικονόμος
Έξι βαθμούς κάτω από την γραμμή του υποβιβασμού βρίσκεται η ομάδα του Νίκου Φώλλα(Αντικατέστησε τον Γιάννη Τσακμακίδη) τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος. Ο Οικονόμος έχει 23 πόντους και είναι 12ος, μετρώντας 5 νίκες, 8 ισοπαλίες και 9 ήττες(Τέρματα 18-26).
Στο τελευταίο της παιχνίδι η Τσαριτσάνη αναδείχτηκε ισόπαλη 0-0 απέναντι στα Σέλλανα. Συμμετείχαν οι: Νούσιας, Μάρκο (75' Mουλτσιάς), Δραχαλίβας (16' λ.τρ. Δραγατσίκης), Γαλάνης, Καρλιάμπας, Μπάμης, Γκαμπέτας, Κοντοθανάσης, Μπαλογιάννης, Τόλιος και Καραλούλης (83' Ντούφας).
Δεν θα αγωνιστούν οι τιμωρημένοι Δημήτρης Τόλιος(4 κάρτες) και Πολύκαρπος Δραγατσίκης(10 κάρτες). Ο πρώτος έχει χριστεί σκόρερ 5 φορές στο πρωτάθλημα.


Σημαντική πρόκριση
Ο Οικονόμος απέκλεισε χτές Πέμπτη(5/3) τον Ηρακλή Λάρισας για το κύπελλο της ΕΠΣ Λάρισας και προκρίθηκε στους «4». Ο Ηρακλής προηγήθηκε με τον Μανιώτη, όμως οι Τσαριτσανιώτες με γκολ των: Μπάμη και Τόλιου στο τελευταίο δεκάλεπτο επιβλήθηκαν με 1-2. Αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις ο Ψωμολιάς των γηπεδούχων. Η σύνθεση της Τσαριτσάνης ήταν η ακόλουθη:  Νούσιας, Μάρκο, Καραλούλης (66' Μουλτσιάς), Ντούφας (80΄Δραχαλίβας), Δραγατσίκης, Γαλάνης, Μπάμης, Γκαμπέτας, Κοντοθανάσης, Μπαλογιάννης, Τόλιος (92΄ Τσούντσουρας).
Επόμενος αντίπαλος των νικητών θα είναι στα ημιτελικά ο Αετός Μακρυχωρίου.

Οι τιμωρημένοι της 23ης αγωνιστικής
2 αγωνιστικές: Γιώργος Κακαβίτσης(Ηρακλής Λάρισας), Πολύκαρπος Δραγατσίκης(Οικονόμος Τσαριτσάνης), Κώστας Μπακρατσάς(Σέλλανα)
1 αγωνιστική: Φίλιππος Καραμπούζης(Διαγόρας Στεφανοβικείου), Ανέστης Παναγιωτίδης, Γιώργος Ευαγγελόπουλος, Βασίλης Λιόλιος(Δίας Δίου), Δημήτρης Τόλιος(Οικονόμος Τσαριτσάνης), Κώστας Μηλιώτης(Πιερικός)

Ανατροπή Παλαμά
Την ανατροπή με 3-2 από 0-2 κόντρα στον Απόλλωνα Μακρυχωρίου έκανε ο Ατρόμητος Παλαμά και προκρίθηκε στον τελικό κυπέλλου της ΕΠΣ Καρδίτσας. Σκόραραν οι: Αλεξόπουλος, Κατσιγιάννης Α. και Κόκκινος.  Στον τελικό θα αντιμετωπίσει την Αναγέννηση Καρδίτσας.

Στους «4» Νεοχώρι& Μετέωρα
Στα ημιτελικά του κυπέλλου ΕΠΣ Τρικάλων κληρώθηκαν Διγενής Νεοχωρίου και Μετέωρα σε έναν πρόωρο τελικό. Οι Καλαμπακιώτες κέρδισαν στον προημτελικό με 0-2 τον Άρη Αγίας Μονής με γκολ των Τσιαντούλα και Μπέτσα, ενώ το Νεοχώρι κατέβαλλε με 1-0 τη Φήκη με σκόρερ τον Θέμη Αλεξίου.

Αλλαγή έδρας
Η Καρίτσα θα δώσει τα τελευταία της εντός έδρας ματς στο γήπεδο του Λιτοχώρου και όχι σε αυτό του Βατανιακού.

Η «μάχη» της παραμονής
Στο πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής περιλαμβάνονται επίσης οι συναντήσεις Μετέωρα-Αλμυρός, Σέλλανα-Πιερικός, Δίας Δίου-Ηρακλής Λάρισας, Διαγόρας Στεφανοβικείου-Θησέας Αγριάς, Αταλάντη-Ατρόμητος Παλαμά και Καρίτσα-Διγενής Νεοχωρίου.

Το αναλυτικό πρόγραμμα και οι διαιτησίες
Γ΄ Εθνική(3ος Όμιλος)
23η αγωνιστική(8-3-2020, 15:00)
Μετέωρα-Αλμυρός Δημοτικό Στάδιο Καλαμπάκας
Διαιτητής: Ευάγγελος Λαθύρης(Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Χρήστος Δόσκορης(Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Νικογιάννης Τσιπούρας(Φωκίδας)
Παρατηρητής Διαιτησίας: Ιωάννης Αγγελακόπουλος(Καρδίτσας)

Σέλλανα-Πιερικός Δημοτικό Στάδιο Προαστίου
Διαιτητής: Στυλιανός Λεωνίδας(Τρικάλων)
1ος Βοηθός: Κωνσταντίνος Λεωνίδας(Τρικάλων)
2ος Βοηθός: Κωνσταντίνος Σταφυλάς(Τρικάλων)
Παρατηρητής Διαιτησίας: Πλάτων Μποζατζίδης(Μακεδονίας)

Δίας Δίου-Ηρακλής Λάρισας Δημοτικό Στάδιο Δίου
Διαιτητής: Γεώργιος Τασιόπουλος(Θεσσαλίας)
1ος Βοηθός: Αλέξανδρος Αναστασίου(Θεσσαλίας)
2ος Βοηθός: Σταύρος Σαμαράς(Θεσσαλίας)
Παρατηρητής Διαιτησίας: Βασίλειος Σταμούλης(Μακεδονίας)

Ποταμιά-Οικονόμος Τσαριτσάνης Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου
Διαιτητής: Λεωνίδας Σταύρου(Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Γεώργιος Λιτοσελίτης(Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Δημήτριος-Εφραίμ Ζανιάς(Φωκίδας)
Παρατηρητής Διαιτησίας: Παναγιώτης Καψάλης(Αιτωλαοκαρνανίας)

Διαγόρας Στεφανοβικείου-Θησέας Αγριάς Δημοτικό Στάδιο Στεφανοβικείου
Διαιτητής: Λάμπρος Μπεκιάρης(Καρδίτσας)
1ος Βοηθός: Ελευθέριος Βογιατζής(Καρδίτσας)
2ος Βοηθός: Γεώργιος Παπαλίτσας(Καρδίτσας)
Παρατηρητής Διαιτησίας: Σπυρίδων Πουγκακιώτης(Φθιώτιδας)


Αταλάντη-Ατρόμητος Παλαμά Δημοτικό Στάδιο Αταλάντης
Διαιτητής: Βασίλειος Στάμος(Αθηνών)
1ος Βοηθός: Λυκούργος Τσολακίδης(Αθηνών)
2ος Βοηθός: Αλέξανδρος Ισσά(Αθηνών)
Παρατηρητής Διαιτησίας: Βασιλική Γκούσαρη(Φωκίδας)

Καρίτσα-Διγενής Νεοχωρίου Δημοτικό Στάδιο Λιτοχώρου
Διαιτητής: Λουκάς Ρηγόπουλος(Ημαθίας)
1ος Βοηθός: Απόστολος Μπογιατζόγλου(Ημαθίας
)2ος Βοηθός: Κωνσταντίνος Μπέκας(Ημαθίας)
Παρατηρητής Διαιτησίας: Νικόλαος Τεβεκέλης(Μακεδονίας)