Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Έφηβοι: Μάκαρος Άμφισσας-Γ.Σ. Άτλας 77-61

Στον Μάκαρο Άμφισσας κατέληξε το τελευταίο «εισιτήριο» για τα ημιτελικά, με τους γηπεδούχους να επικρατούν με 77-61 του Άτλαντα.
H αναμέτρηση ολοκλήρωσε τον 2ο Όμιλο της 2ης φάσης του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ. Διεξήχθη την Κυριακή 8 Μαρτίου στο κλειστό γυμναστήριο Άμφισσας «Χριστολιάς Καμπεράκης», ξεκινώντας στις 3.
Ο Μάκαρος του Αγαπητού Γίδα ήταν το φαβορί του αγώνα και το επιβεβαίωσε και στο παρκέ, φτάνοντας στην τελική επικράτηση . Ο Θύμιος Παπαδήμας ήταν με 25 πόντους και μια τρίποντη «βόμβα» ο πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού. Οι νικητές προκρίθηκαν ως δεύτεροι με 5 νίκες και 1 ήττα.
Ο Άτλας του Δημήτρη Λερογιάννη γνώριζε ότι έχει δύσκολο έργο, καθώς ξεκινούσε με «ντεσαβαντάζ» δέκα πόντων. Οι Καρπενησιώτες προσπάθησαν κόντρα σε έναν ισχυρό αντίπαλο στο τελευταίο τους φετινό ματς. Με 16 πόντους και δυο εύστοχα 3ποντα τελείωσε τον αγώνα ο Παύλος Ανδρέου. Η Ευρυτανική ομάδα τερμάτισε 4η, έχοντας τρεις νίκες και ισάριθμες ήττες.
Οι νικητές θα αγωνιστούν στους ημιτελικούς του θεσμού απέναντι στον Κάδμο Θήβας. Οι Ευρυτάνες ολοκλήρωσαν την παρουσία τους και ανανέωσαν το «ραντεβού» τους για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ίδια δυαδα
Οι δυο ρέφερι Γιώργος Ζάχος και Αντώνης Πατάγιας σφύριξαν όλα τα ματς των Ευρυτανικών ομάδων το διήμερο 7 και 8 Μαρτίου.

Δύσκολο έργο
Οι Ευρυτάνες ήθελαν νίκη με διαφορά 10 πόντων, ώστε να προκριθούν σε τριπλή ισοβαθμία με Μάκαρο και Σύλλα.  Η ομάδα της Άμφισσας θα προκρίνοταν ακόμη και με ήττα έως 9 πόντους.

Δυνατή 3αδα
Για τους γηπεδούχους ξεχώρισαν επιθετικά οι: Θύμιος Παπαδήμας(25 πόντοι, 1 3ποντο), Γιώργος Δρίβας(22 πόντοι, 4 3ποντα) και Κλεομένης Ξαγάρας(19 πόντοι), που αποτελούν και μέλη της ανδρικής ομάδας, που συμμετέχει στην Α΄ ΕΣΚΑΣΕ.

Επιτυχημένη πορεία
Ο Άτλας συμμετέχοντας με αθλητές γεννημένους το 2003 είχε πολύ καλή πορεία στην πρώτη του παρουσία στην κατηγορία των εφήβων. Ο συνολικός του απολογισμός στις δυο φάσεις ήταν 6 νίκες και ισάριθμες ήττες.

Επανάληψη πρωτιάς


Ο Παύλος Ανδρέου(Φωτογραφία) έβαλε 16 πόντους για τον Άτλαντα και τον ακολούθησε με δυο λιγότερους ο Μανώλης Κάππας. Πέτυχαν από δυο και ένα εύστοχα 3ποντα αντίστοιχα. Ο Ανδρέου ήταν πρώτος σκόρερ μια ημέρα νωρίτερα και στη νίκη των ανδρών επί του ΑΠΣ Λαμία για τη Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ.

Αντίπαλος ο Κάδμος
Ο πρώτος του Α΄ Ομίλου Κάδμος Θήβας θα είναι ο αντίπαλος της ομάδας της Φωκίδας στα ημιτελικά. Το άλλο ζευγάρι αποτελείται από Έσπερο Λαμίας και XBA.

Στον πόντο
Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με 17-16 υπέρ των γηπεδούχων, ύστερα από ένα αρκετά ενδιαφέρον ματς.

Αποσπάστηκε ο Μάκαρος
Ο Μάκαρος στη δεύτερη περίοδο με ένα εππιμέρους 22-14 προηγήθηκε με +9(39-30).

Ανέβασε στους 10
Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με 58-48 για τους γηπεδούχους, οι οποίοι έκαναν ένα επιομέρους 19-18.

Διαδικαστικό φινάλε
Στο τελικό 77-61 έφτασε το συγκρότημα του Αγαπητού Γίδα, το οποίο έκανε ένα επιμέρους 19-13 στην τελευταία περίοδο.

Τα δεκάλεπτα
17-16, 39-30, 58-48, 77-61

Συνθεσεις Ομάδων

Μάκαρος (Αγαπητός Γίδας): Τσικνής 1, Κοντογιώργος, Τσέπα, Ξαγάρας 19, Μαμαρέλης, Μπιλέρης 2, Δρίβας 22(4), Ξηρός 6, Καρανάσος 7(1), Αντωνίου, Παπαδήμας 25(1)

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης):  Μπίκας 4(1), Κατσαρός, Μπούργος, Κάππας 14(1), Σεριανάι 11(1), Ανδρέου Γ. 6, Μήτσιος 2, Ελεζάι, Ανδρέου Π. 16(2), Κρίκας, Δροσίνης 8, Μπουμπουρής

Διαιτητές: Γιώργος Ζάχος& Αντώνης Πατάγιας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτές: Κουλός-Παπαδήμου-Δρίβα (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)




















Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος, Φωτογραφίες: Γιάννης Μπουμπουρής