Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

«Λαβωμένη» ταξιδεύει στο Δίον η Ποταμιά

Το πρώτο από τα δυο συνεχόμενα εκτός έδρας της ματς δίνει η Ποταμιά, η οποία αντιμετωπίζει τον Δία Δίου, έχοντας πληθώρα απουσιών.
Η αναμέτρηση είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου και ώρα 3 στο Δημοτικό Στάδιο Δίου, 15 χιλιόμετρα νότια της Κατερίνης. Είναι στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής. Το παιχνίδι του πρώτου γύρου στο Καρπενήσι είχε λήξει ισόπαλο με 2-2, με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν στο 97΄ και να στερούν από τους Ευρυτάνες την πρώτη τους νίκη.
Ο Δίας Δίου του Παναγιώτη Παρασίδη δίνει μεγάλη «μάχη» για την παραμονή του στην κατηγορία, στηριζόμενος στη δύναμη της έδρας. Είναι σε απόσταση μόλις ενός πόντου από τον 8ο Αλμυρό και προέρχεται από νικηφόρο αποτέλεσμα στο πρωτάθλημα απέναντι στα Σέλλανα.
Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη πραγματοποίησε μια από τις χειρότερες της εμφανίσεις ενάντια στον Αλμυρό, γνωρίζοντας την πιο βαριά εντός έδρας ήττα της και κάνοντας πολλά ατομικά λάθη. Οι Μεγαλοχωρίτες μετρούν 12 συνεχόμενες ήττες και θα επιχειρήσουν να διακόψουν αυτό το αρνητικό σερί. Θα αγωνιστούν ωστόσο στην Πιερία με αρκετές ελλείψεις λόγω τιμωριών και τραυματισμών.
Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε ο Λουκάς Ρηγόπουλος από την Ημαθία, έχοντας βοηθούς τον Θανάση Νησελίτη και τον Κωνσταντίνο Μπέκα από τον ίδιο νομό.

Γεμάτο το απουσιολόγιο
Με αρκετές απουσίες θα συμμετάσχει στο εκτός έδρας παιχνίδι η Ποταμιά. Θα απουσιάσουν σίγουρα λόγω τιμωρίας οι: Χρήστος Λέρης, Σπύρος Ξαγάρας(2 αγωνιστικές) και Κώστας Γιαννακόπουλος(1 αγωνιστική) και οι τραυματίες Κώστας Κουτσουπιάς και Βαγγέλης Αθανασόπουλος, με τον τελευταίο να χάνει όλη τη σαιζόν.Στα ευχάριστα συγκαταλέγεται η επιστροφή του Μιχάλη Νούλα.
Η προετοιμασία των ποδοσφαιριστών του Γιάννη Φλωράκη ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής(7/2) στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου.

Ο Δίας Δίου
Έναν βαθμό κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού βρίσκεται ο Δίας Δίου, ο οποίος έχει συγκεντρώσει 22 βαθμούς(7 νίκες-1 ισοπαλία-10 ήττες και τέρματα 17-29). Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Παναγιώτη Παρασίδη, ο οποίος αντικατέστησε τον Τάσο Ιωαννίδη κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου είναι ο Ανέστης Παναγιωτίδης με 6 γκολ.
Ο Δίας κέρδισε με 2-0 τα Σέλλανα στο τελευταίο του ματς στο πρωτάθλημα με σκόρερ τους: Ηλία Μανίκα και Ανέστη Παναγιωτίδη. Αγωνίστηκαν οι: Ζωγράφος, Λαζαρίδης (73’ Παναγιωτίδης Γ.), Δερμίσης, Νίκου, Λιόλιος, Καραθάνος, Παγωνίδης, Παπαστεργίου (46’ Μαυρίδης), Ευαγγελόπουλος, Παναγιωτίδης Α. (85’ Παπαγιαννόπουλος), Μανίκας (90’ Τσουρέκας).
Μεσοβδόμαδα όμως ηττήθηκε με 4-2 από τον Εθνικό Νέου Κεραμιδείου για το κύπελλο της ΕΠΣ Πιερίας, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό. Και τα δυο γκολ των ηττημένων πέτυχε ο Γιώργος Ευαγγελόπουλος. Έπαιξαν οι: Ζωγράφος, Λαζαρίδης(69΄ Παναγιωτίδης Γ.), Δερμίσης, Νίκου, Λιόλιος, Μαυρίδης(89΄ Καραμήτρος), Παγωνίδης(68΄ Παπαγιαννόπουλος), Νάκας(68΄Μανίκας), Καλουσίδης, Παναγιωτίδης Α. και Ευαγγελόπουλος.
Ο Δίας απέκτησε τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο τους: Χρήστο Μπαμπαίτη(Αχιλλέας Νεοκαισάρειας), Στέργιο Παπαγιαννόπουλο(Α.Ε. Περίστασης) και Κώστα Παγωνίδη(Πιερικός). Αντίθετα σημαντική ήταν η απώλεια του Σάββα Τοπαλίδη, ο οποίος μετακίνηθηκε στον Πιερικό.
Τη 2η και τελευταία αγωνιστική της τιμωρίας του θα εκτίσει ο Παναγιώτης Καλουσίδης, ενώ τη μια εκτίει ο Γιώργος Παναγιωτίδης. 


Ο αγώνας του πρώτου γύρου
Ποταμιά-Δίας Δίου 2-2
Σκόρερ: 41΄ Γενιτσαρόπουλος, 57΄ Λέρης-8΄ Καλαμπάκας, 97΄ Νάκας

Συνθέσεις Ομάδων
Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Ανδρούτσος, Αθανασόπουλος, Γιαννακόπουλος, Ξαγάρας, Φαρμάκης, Κατσαρής, Νούλας(66΄ Ζαλοκώστας Δ.), Λέρης, Ρόμαν(84΄ Μπόνιας), Γενιτσαρόπουλος(88΄ Σταμούλης), Χρυσικός(79΄ Μπουμπουρής)

Δίας Δίου(Τάσος Ιωαννίδης): Ουσταμπασίδης, Παναγιωτίδης Γ.(74΄ Νάκας), Δερμίσης, Νίκου, Λιόλιος, Καραθάνος, Καλαμπάκας, Τοπαλίδης, Καλουσίδης, Παναγιωτίδης Α., Λαζαρίδης(46΄ Μανίκας)

Διαιτητής: Αθανάσιος Νικόπουλος (ΣΔΠ Θεσσαλίας)
1ος Βοηθός: Αλέξανδρος Αναστασίου (ΣΔΠ Θεσσαλίας)
2ος Βοηθός: Δημήτριος Σακκάς (ΣΔΠ Θεσσαλίας)


Αποτελέσματα Κυπέλλου
ΕΠΣ Θεσσαλίας: Ακρόπολη Σέσκλου-Θησέας Αγριάς 0-1(Βλάχος)
ΕΠΣ Καρδίτσας: Απόλλων Μακρυχωρίου-Ατρόμητος Παλαμά 1-1(Ξέρρας-Μίχος)
ΕΠΣ Πιερίας: Εθνικός Νέου Κεραμιδίου-Δίας Δίου 4-2(Κόλα, Γιαζιτζόγλου, Κυπαρίσσης 2-Ευαγγελόπουλος 2)

Οι τιμωρημένοι της 19ης αγωνιστικής
Πέτρος Αγασιώτης(Αλμυρός), Πέτρος Στογιαννίδης(Αλμυρός), Κώστας Βαγγελάκος(Ατρόμητος Παλαμά), Γιώργος Οικονόμου(Ατρόμητος Παλαμά), Βασίλης Λάιος(Διαγόρας Στεφανοβικείου/2 αγωνιστικές), Αποστόλης Γούτσιος(Διγενής Νεοχωρίου), Ασημάκης Λαγκαδινός(Διγενής Νεοχωρίου), Παναγιώτης Μανώλης(Διγενής Νεοχωρίου), Άρης Μακρής(Διγενής Νεοχωρίου/2 αγωνιστικές), Παναγιώτης Καλουσίδης(Δίας Δίου), Γιώργος Παναγιωτίδης(Δίας Δίου), Γιάννης Κυρίτσης(Θησέας Αγριάς/2 αγωνιστικές), Νίκος Κοτζαθανάσης(Θησέας Αγριάς), Αλέξανδρος Σιώμος(Θησέας Αγριάς), Βασίλης Τσιαντούλας(Μετέωρα), Χρήστος Λέρης(Ποταμιά/2 αγωνιστικές), Σπύρος Ξαγάρας(Ποταμιά/2 αγωνιστικές), Κώστας Γιαννακόπουλος(Ποταμιά), Λευτέρης Μπάμης(Οικονόμος Τσαριτσάνης). Με 300 ευρώ πρόστιμο τιμωρήθηκε ο Διγενής Νεοχωρίου.

*Ο Χρήστος Εκίζογλου του Ατρόμητου Παλαμά εξέτισε τη 2η αγωνιστική του στο ματς κυπέλλου.
**Τιμωρημένος είναι ο εκπρόσωπος του Ηρακλή Λάρισας Κώστας Τσακανίκας.

Τα υπόλοιπα παιχνίδια
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου θα διεξαχθούν τα ματς Μετέωρα-Θησέας Αγριάς, Οικονόμος Τσαριτσάνης-Ατρόμητος Παλαμά, Ηρακλής Λάρισας-Διγενής Νεοχωρίου, Πιερικός-Καρίτσα, Αλμυρός-Αταλάντη και Σέλλανα-Διαγόρας Στεφανοβικείου.

Το αναλυτικό πρόγραμμα και οι διαιτησίες:
Γ΄ Εθνική(3ος Όμιλος)
19η αγωνιστική(9-2-2020, 15:00)
Μετέωρα-Θησέας Αγριάς Δημοτικό Στάδιο Καλαμπάκας
Διαιτητής: Κωνσταντίνος Τσέτσιλας(Γρεβενών)
1ος Βοηθός: Αλέξανδρος Δρουδάκης(Γρεβενών)
2ος Βοηθός: Στέφανος-Μιχαήλ Τέγος(Γρεβενών)
Παρατηρητής Διαιτησίας: Αντώνιος Βαλιώτης(Λάρισας)

Οικονόμος Τσαριτσάνης-Ατρόμητος Παλαμά Δημοτικό Στάδιο Τσαριτσάνης
Διαιτητής: Κωνσταντίνος Πανυτσίδης(Γρεβενών)
1ος Βοηθός: Αλέξανδρος Μπαλιάκας(Κοζάνης)
2ος Βοηθός: Κωνσταντίνος Πραχάλης(Κοζάνης)
Παρατηρητής Διαιτησίας: Νικόλαος Τεβεκέλης(Μακεδονίας)

Ηρακλής Λάρισας-Διγενής Νεοχωρίου Α ΄ ΔΑΚ Νεάπολης Λάρισας
Διαιτητής: Ευστράτιος Σουλίδης(Κοζάνης)
1ος Βοηθός: Θωμάς Βογδόπουλος(Κοζάνης)
2ος Βοηθός: Μιχαήλ Σάκκος(Κοζάνης)
Παρατηρητής Διαιτησίας: Ιωάννης Αγγελακόπουλος(Καρδίτσας)

Πιερικός-Καρίτσα Α΄ ΔΑΚ Κατερίνης
Διαιτητής: Δημήτριος Κεφαλάς(Σερρών)
1ος Βοηθός: Θεόδωρος Χαραλαμπόπουλος(Κιλκίς)
2ος Βοηθός: Λάζαρος Μαυρίδης(Κιλκίς)
Παρατηρητής Διαιτησίας: Ευστάθιος Φυρινίδης(Πιερίας)

Αλμυρός-Αταλάντη Δημοτικό Στάδιο Αλμυρού
Διαιτητής: Χρήστος Αγγελούλης(Λάρισας)
1ος Βοηθός: Κωνσταντίνος Στάικος(Λάρισας)
2ος Βοηθός: Δημήτριος Παραφέστας(Λάρισας)
Παρατηρητής Διαιτησίας: Αλέξανδρος Κόκκαλης(Τρικάλων)

Σέλλανα-Διαγόρας Στεφανοβικείου Δημοτικό Στάδιο Προαστίου
Διαιτητής: Βασίλειος Τσιγαρίδας(Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Χρήστος Δόσκορης(Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Γεώργιος Λιτοσελίτης(Φθιώτιδας)
Παρατηρητής Διαιτησίας: Αντώνιος Ζήλος(Λάρισας)

Δίας Δίου-Ποταμιά Δημοτικό Στάδιο Δίου
Διαιτητής: Λουκάς Ρηγόπουλος(Ημαθίας)
1ος Βοηθός: Αθανάσιος Νησελίτης(Ημαθίας)
2ος Βοηθός: Κωνσταντίνος Μπέκας(Ημαθίας)
Παρατηρητής Διαιτησίας: Γεώργιος Μπάρας(Μακεδονίας)