Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

Γ.Σ. Άτλας-Π.Α.Κ. 73-36

Κυριάρχησε στο παιχνίδι μεταξύ των δυο ομάδων καλαθοσφαίρισης του Καρπενησίου ο Άτλας, ο οποίος επικράτησε της Πανευρυτανικής Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης με 73-36.
Η συνάντηση  διεξήχθη το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου στο κλειστό γυμναστήριο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 5. Ήταν στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ.
Ο Άτλας του Δημήτρη Λερογιάννη με πρωταγωνιστές αρκετούς αθλητές της εφηβικής ομάδας έφτασε εύκολα στην επικράτηση και τη διαφορά 37 πόντων ,κατακτώντας ένα ακόμη τοπικό ντέρμπι. Ο Γυμναστικός πέτυχε την  3η συνεχόμενη νίκη του και βρίσκεται στην κορυφή, κάνοντας βήμα πρόκρισης για την επόμενη φάση. Ο Παύλος Ανδρέου με 17 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της συνάντησης.
Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο παρκέ, έχοντας δυο επικρατήσεις στα χαρτιά. Έμεινε από νωρίς πίσω στο σκορ και δυσκολεύτηκε αρκετά να βρει τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι. Με 11 πόντους και 2 3ποντα έκλεισε το ματς ο νεοαποκτηθείς Σταύρος Σκλιάς.
Για την επόμενη(5η) αγωνιστική ο Άτλας θα αντιμετωπίσει στην Άμφισσα τη Δωρίδα στις 15 Φεβρουαρίου, ενώ την ίδια ημέρα η Πανευρυτανική θα υποδεχτεί στο Καρπενήσι τον ΑΠΣ Λαμία.

Με τύμπανο στην κερκίδα
Αρκετός κόσμος βρέθηκε στο κλειστό. Μάλιστα οι φίλοι του Άτλαντα ενθάρρυναν τους παίχτες τη ομάδας τους, χρησιμοποιώντας και τύμπανο. Το παιχνίδι που έγινε σε αθλητικά πλαίσια παρακολούθησαν αθλητές των ακαδημιών και των δυο σωματείων. 


Ανοδική πορεία
Οι περυσινοί πρωταθλητές της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ σημείωσαν την 3η συνεχόμενη νίκη τους, έχοντας ηττηθεί μόνο στην πρεμιέρα από τον ΑΠΣ Λαμία.

Εντυπωσιάζει ο Ανδρέου


Ο Παύλος Ανδρέου(Φωτογραφία), αθλητής της εφηβικής ομάδας με 17 πόντους ήταν ο κορυφαίος του Άτλαντα. Σαν το παλιό καλό κρασί ο Δημήτρης Σταλίκας ακολούθησε με 15 πόντους και 3 εύστοχα 3ποντα. 


Απόλυτο νικών
Ο Άτλας διεύρυνε το σερί νικών απέναντι στην Π.Α.Κ., έχοντας σε επίπεδο ανδρών το 11 στα 11. Οι δυο ομάδες τέθηκαν για πρώτη φορά αντιμέτωπες την περίοδο 2014-2015.

Πρώτο στο παρκέ
Οι παίχτες της Π.Α.Κ. έδωσαν το πρώτο τους ματς στο παρκέ, καθώς είχαν κερδίσει στα χαρτιά τη Δωρίδα και τη Μούτα Δομοκού, ενώ στην πρεμιέρα έκαναν ρεπό.

Νέα εμφάνιση
Η Πανευρυτανική αγωνίστηκε με την καινούργια της εμφάνιση. 


Διψήφιος στο ντεμπούτο του


Ο πρώην αθλητής των Οινοφύτων Σταύρος Σκλιάς(Φωτογραφία) πέτυχε 11 πόντους με δυο εύστοχα 3ποντα για την Π.Α.Κ. στην πρώτη του παρουσία με τους ηττημένους. Με 6 ακολούθησαν οι: Αποστόλης Πιπέρας και Πάνος Κρουστάλλης. Ο Σκλιάς είχε αντιμετωπίσει τον Άτλαντα και το 2015 στον τελικό της ΕΣΚΑΣΕ, που έγινε στον Άγιο Κωνσταντίνο.

Οι καινούργιοι της Πανευρυτανικής
Νέα πρόσωπα στο ρόστερ των ηττημένων πλην του Σταύρου Σκλιά είναι επίσης οι: Ανδρέας Παρασκευόπουλος και Δημήτρης Κολλημένος, ενώ επέστρεψε στην ομάδα ο Κώστας Νιαβής. Αντίθετα ο Άτλας δεν έχει φέτος κάποιον καινούργιο αθλητή.

«Νταμπλ» ξεκίνημα
Οι τυπικά γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο των αντιπάλων τους με 16-8.

Σαφές προβάδισμα
Με πολύ καλή άμυνα και επίθεση ο Άτλας έκλεισε το ημίχρονο με διαφορά 22 πόντων και συγκεκριμένα με 37-15. Έκανε ένα επιμέρους 21-7 τη 2η περίοδο. 


Κυρίαρχος ο Άτλας
Η ομάδα του Δημήτρη Λερογιάννη με ένα επιμέρους 28-12 έφτασε στο 65-27 με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου.

Διαδικαστικό φινάλε


Η Π.Α.Κ. μείωσε κατά έναν τη διαφορά για το τελικό 73-36, έχοντας ένα επιμέρους 8-9 στην 4η περίοδο. Ο Κώστας Νιαβής(Φωτογραφία) αποβλήθηκε με 5 φάουλ.

Τα δεκάλεπτα
16-8, 37-15, 65-27, 73-36

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης): Σταλίκας 15(3), Σεριανάι 7, Μπουμπουρής, Κάππας 10(1), Λέρης, Μουστάκης, Ανδρέου 17, Χονδρός 14(1), Σαμαντάς, Κακαβάς 5, Δροσίνης 1, Λερογιάννης 4

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Λάνης 2, Γραμματίκας 3(1), Πιπέρας 6, Σβερώνης, Χαντζόπουλος, Παρασκευόπουλος, Μαυραγάνης 2, Νιαβής 2, Καγκαράς 4, Κρουστάλλης 6, Κολλημένος, Σκλιάς 11(2)

Διαιτητές: Αλέξανδρος Κοτσιμπός& Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος-Γιάννης Χαντζόπουλος-Δημήτρης Γλωσσόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος