Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Π.Α.Κ.-ΑΠΣ Λαμία 70-86

Σε ένα αρκετά καλό ματς στο οποίο και οι δυο ομάδες απέδωσαν όμορφο μπάσκετ ο ΑΠΣ Λαμία πέρασε από το Καρπενήσι, επικρατώντας με 70-86 της Π.Α.Κ.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου στο κλειστό γυμναστήριο Καρπενησίου, ξεκινώντας στις 2. Ήταν στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ, παρουσία περίπου 50 θεατών.
Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου παρουσιάστηκε αρκετά βελτιωμένη από το προηγούμενο της ματς και είχε αρκετά ανταγωνιστική παρουσία, ιδιαίτερα στο επιθετικό κομμάτι. Ωστόσο δεν κατάφερε να διεκδικήσε κάτι παραπάνω.  Ξεχώρισε με 22 πόντους και 4 εύστοχα σουτ έξω από τα 6,75 ο Αποστόλης Νούλας.  Οι Καρπενησιώτες μετρούν  δυο νίκες και δυο ήττες.
Ο ΑΠΣ Λαμία του Γιάννη Σοφογιάννη πήρε από την αρχή τα ηνία του παιχνιδιού και κατάφερε να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα δίκαια. Οι Λαμιώτες αγωνίστηκαν με μόλις 6 αθλητές, ωστόσο αυτός δεν τους επηρέασε να αποδώσουν καλό μπάσκετ. Ο Μάνθος Σοφογιάννης με 29 πόντους και 5 εύστοχα 3ποντα ήταν ο πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού. Ο νεοσύστατος σύλλογος έχει πλέον δυο νίκες και μια ήττα.
Για την επόμενη(6η) αγωνιστική η Πανευρυτανική θα παίξει την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στο ΔΑΚ Λαμίας με τα Μπούκαλη, ενώ την ίδια μέρα ο ΑΠΣ θα υποδεχτεί τη Δωρίδα.

Νέος πίνακας
Μετά από χρόνια το κλειστό Καρπενησίυο απέκτησε νέο ηλεκτρονικό πίνακα, ο οποίος «εγκαινιάστηκε» στο παιχνίδι της Π.Α.Κ. με τον ΑΠΣ Λαμία.


Όπως τελείωσε πέρυσι


Ο περυσινός πρώτος σκόρερ της Πανευρυτανικής Αποστόλης Νούλας(Φωτογραφία) ξεχώρισε επιθετικά με 22 πόντους και 4 εύστοχα 3ποντα. Έπαιξε για πρώτη φορά φέτος με την ομάδα του, καθώς σπουδάζει στη Θεσσαλόνικη.

Ποιοτικό ντεμπούτο 


Τον Αποστόλη Νούλα ακολούθησε για τους Ευρυτάνες στο σκοράρισμα με 15 πόντους και μια τρίποντη «βόμβα» ο Μιχάλης Γεωργουλάκος(Φωτογραφία), που ήταν εξαιρετικός στο ντεμπούτο του. 


Ευκαιρίες σε μικρούς
Οι τεχνικοί της Π.Α.Κ. Κατερίνα Μπαλωμένου και Φώντας Ζαχαρόπουλος έδωσαν χρόνο συμμετοχής σε αρκετά παιδιά του παιδικού τμήματος.

Ξεχώρισαν Σοφογιάννης & Ζερντίτσκι

 












Καθοριστική ήταν η παρουσία του Μάνθου Σοφογιάννη(Φωτογραφία αριστερά), με τον άλλοτε αθλητή της Α1΄ να πετυχαίνει 29 πόντους με 5 τρίποντες «βόμβες». Ο ψηλός Αλέξανδρος Ζερντίτσκι(Φωτογραφία δεξιά) ακολούθησε με 23. 



Ο προπονητής του Έσπερου
Την ομάδα της Λαμίας καθοδηγεί ο ικανότατος τεχνικός του Έσπερου Λαμίας Γιάννης Σοφογιάννης. Ο Έσπερος αγωνίζεται στη Β΄ Εθνική. 


Βοηθός ο Μπεσλεμές
Μέλος των νικητών είναι ο Κρικελλιώτης Μπάμπης Μπεσλεμές, πρώην αθλητής του Έσπερου Λαμίας, που είχε τον ρόλο του βοηθού προπονητή σε αυτό το ματς και θα «ντεμπουτάρει» το επόμενο διάστημα. Με 5 πόντους και 1 εύστοχο 3ποντο έκλεισε το ματς ο «πενταδάτος» Παναγιώτης Λάιος. 

Με 6αδα ο ΑΠΣ
Ο νεοσύστατος ΑΠΣ Λαμία είχε αποστολή μόλις 6 διαθέσιμων αθλητών. Δεν αγωνίστηκε ο τραυματίας Μάρκ Κιαφγοβάντα, που έμεινε στον πάγκο.

Ενός λεπτού σιγή

Πριν την έναρξη του παιχνιδιού κρατήθηκε από τους διαιτητές ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Θανάση Χαρέμη, πρωην διαιτητή και Προέδρου του ΣΔΚΑΣΕ.



Ανοιχτό παιχνίδι
Την πρώτη περίοδο οι Λαμιώτες προηγήθηκαν με 17-22 της Π.Α.Κ. ,ύστερα από ένα αρκετά ανοιχτό και όμορφο ματς.


Διψήφια διαφορά
Το συγκρότημα του Γιάννη Σοφογιάννη ολοκλήρωσε το ημίχρονο με διψήφια διαφορά και συγκεκριμένα με +12(33-45). Είχε ένα επιμέρους 16-23, με τον Μάνθο Σοφογιάννη να είναι ασταμάτητος. Με τεχνική ποινή τιμωρήθηκε ο Αποστόλης Νούλας των γηπεδούχων.

Κρίθηκε στο 3ο
Ο ΑΠΣ Λαμία ξέφυγε στο τρίτο δεκάλεπτο, το οποίο τελείωσε με 49-69. Έκανε ένα εππιμέρους 16-24, παρόμοιο με αυτό της δεύτερης περιόδου.

Πάλεψε η Πανευρυτανική
Η ομάδα της Κατερίνας Μπαλωμένου με ένα επιμέρους 21-17 μείωσε στους 16 για το τελικό 70-86 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Τα δεκάλεπτα
17-22, 33-45, 49-69, 70-86

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Σβερώνης, Γραμματίκας 4, Πιπέρας 10(2), Νούλας 22(4), Φλωράκης, Κότσιεβ 4, Ντότσικας 4, Λάνης 3(1), Κολλημένος, Κρουστάλλης 8, Φέγγος, Γεωργουλάκος 15(1)

ΑΠΣ Λαμία (Γιάννης Σοφογιάννης): Κατσαρός 11(2), Εμμανουήλ 12, Κουφαλιώτης 6(1), Σοφογιάννης 29(5), Λάιος 5(1), Ζερντίτσκι 23

Διαιτητές: Αντώνης Πατάγιας& Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος-Γιάννης Χαντζόπουλος-Νίκος Καλαντζής (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)




























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος