Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Δωρίδα-Γ.Σ. Άτλας 28-63

Άνετο πέρασμα για τον Άτλαντα από τη Φωκίδα, επικρατώντας με 28-63 της Δωρίδας.
Το παιχνίδι διεξήχθη το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου στο κλειστό Καμπεράκης στην Άμφισσα, αρχίζοντας στις 3. Ήταν ενταγμένο στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ.
Η Δωρίδα του Κώστα Τσόκα παρουσίασε πρόβλημα στο επιθετικό κομμάτι και παρά την προσπάθεια της δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί τον ανώτερο αντίπαλο της. Συνάνης και Λέτσος σκόραραν από 7 πόντους ο καθένας. Το συγκρότημα της Φωκίδας γνώρισε την 4η του ήττα σε ισάριθμα ματς.
Ο Άτλας του Δημήτρη Λερογιάννη παρότι παρατάχτηκε με αρκετές απουσίες έδειξε πως διαθέτει βάθος και ποιότητα. Δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στην 4η συνεχόμενη του νίκη και να ατενίζει το μέλλον μεγαλύτερη αισιοδοξία. Πρωταγωνίστηκαν ξανά οι παιδόεφηβοι του συλλόγου. Ο Δημήτρης Σταλίκας έβαλε 20 πόντους και τον ακολούθησε με 17 ο Κώστας Σεριανάι.
Οι ηττημένοι θα παίξουν για την 6η αγωνιστική την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στη Λαμία με τον τοπικό ΑΠΣ, ενώ την ίδια ημέρα οι περυσινοί πρωταθλητές υποδέχονται τη Μούτα Δομοκού.

4η σερί νίκη
Οι Καρπενησιώτες έφτασαν στο 4ο συνεχόμενο «ροζ» φύλλο αγώνος τους και βρίσκονται στην κορυφή, κάνοντας βήμα για την πρόκριση στη 2η φάση.

Δυο «7αρια»
Για τον Α.Σ. Δωρίδα ο Συνάνης και ο Λέτσος πέτυχαν από 7 πόντους και 1 3ποντο ο καθένας.

Πρωτιά Σταλίκα 



Ο Δημήτρης Σταλίκας(Φωτογραφία) για ένα ακόμη ματς ξεχώρισε για τον Άτλαντα, πετυχαίνοντας 20 πόντους. Ο νεαρός Κώστας Σεριανάι ήταν πολύ καλός και ακολούθησε με 17. Και οι δυο σημείωσαν από μια τρίποντη «βόμβα».

Άνετη αρχή
Οι φιλοξενούμενοι επέβαλλαν από την αρχή τον ρυθμό τους και προηγήθηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο με 7-21.

«Καθάρισε» από το ημίχρονο
Ο Γυμναστικός έκλεισε το ημίχρονο με +22(13-35), «καθαρίζοντας νωρίς την υπόθεση-νίκη. Έκανε ένα επιμέρους 6-14 τη δεύτερη περίοδο.

Δυσκολεύτηκε να βρει σκορ
Η ομάδα της Δωρίδας πέτυχε μόνο πέντε πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο, έχοντας πετύχει στα δυο προηγούμενα 7 και 6 αντίστοιχα. Αντίθετα ο Άτλας σημείωσε 15 και έφτασε στο ευρύ 18-50.

Στο τελικό +35 


Διαδικαστικό φινάλε είχε η τελευταία περίοδος με τους Ευρυτάνες να οδηγούνται στο τελικό +45(28-73) επί της φιλότιμης Δωρίδας. Έκαναν ένα επιμέρους 10-13.

Τα δεκάλεπτα
7-21, 13-35, 18-50, 28-63

Συνθέσεις Ομάδων

Δωρίδα (Κώστας Τσόκας): Αλλάι, Βασταρούχας, Λέτσος 7(1), Ζάτσε 6, Κάβουρας 2, Χότζα, Τσόκας, Συνάνης 7(1), Παναούσης, Μαντζώρος 2, Χαϊδόγιαννος 4, Χιόνης

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης): Σταλίκας 20(1), Σεριανάι 17(1), Κακαβάς 6, Κατσαρός 3, Ελεζάι 2, Ανδρέου Π. 11, Μπουμπουρής 2, Ανδρέου Γ. 2, Λερογιάννης

Διαιτητές: Απόστολος Καραμπιτσάκος& Χρήστος Γερονικολός (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτές: Κουλός-Παπαδήμου-Δρίβα (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)















Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος, Φωτογραφίες: Γιάννης Μπουμπουρής