Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

1ος Αγώνας Δρόμου Προυσού 16 Αυγούστου 2020


Σε αγωνιστικούς ρυθμούς και με στόχο να καθιερώσουν έναν ακόμα αγώνα δρόμου και βουνού, θα μπουν από τον ερχόμενο Αύγουστο οι Προυσιώτες. Ο Σύλλογος Απανταχού Προυσιωτών, ανακοίνωσε τον 1ο Αγώνα Δρόμου Προυσού, ακολουθώντας σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, την όλο και μεγαλύτερη απήχηση που έχουν αγώνες αυτού του είδος και θέλοντας να αξιοποιήσει τις μεγάλες ιδιαιτερότητες του Προυσού σε ότι αφορά τις υψομετρικές και φυσικά το απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό κάλλος του χωριού.
Ο 1ος Αγώνας Δρόμου Προυσού θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Αυγούστου 2020 στον Προυσό Ευρυτανίας και ώρα 10:00πμ. Η διοργάνωση περιλαμβάνει τρεις (3) αγώνες δρόμου. Τον μεγάλο αγώνα 11,5 χιλιομέτρων (11,5 km), έναν αγώνα δυναμικού βαδίσματος για όλες τις ηλικίες και έναν παιδικό αγώνα. Συνδιοργανωτές του αγώνα θα είναι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Δήμος Καρπενησίου. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν με το Δυναμικό Βάδισμα, ενώ στις 11 π.μ. θα ξεκινήσει ο βασικός αγώνας των 11.500 μέτρων. Ο Παιδικός Αγώνες προγραμματίζεται να έχει ώρα εκκίνησης στις 12.30 μ.μ.
Η διαδρομή θεωρείται ασφαλής, χωρίς τεχνικές δυσκολίες, έτσι ώστε να μην αποτρέπει κάποιον να συμμετέχει. Θα πραγματοποιηθεί στην επαρχιακή οδό Καστανιάς- Προυσού για πρώτη φορά και αποσκοπεί στην συμμετοχή μεγάλου αριθμού αθλητών, καθώς επίσης και αθλητών υψηλού επιπέδου.
Να σημειωθεί ότι αντίστοιχοι αγώνες δρόμου και βουνού πραγματοποιούνται οργανωμένα στο Καρπενήσι, στο Μεγάλο Χωριό και φυσικά στο Κρίκελλο με τον ιστορικό πια ‘Ευρυτάνιο Δρόμο’. 

Πηγή: www.evrytanikospalmos.gr