Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Δίας Δίου-Ποταμιά 1-0

Στο 8ο λεπτό(!) των καθυστερήσεων «λύγισε» η συγκινητική Ποταμιά από τον Δία Δίου, που επικράτησε με σκορ 1-0.
Η συνάντηση διεξήχθη την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Στάδιο Δίου και άρχισε στις 3. Ήταν στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής.
Ο Δία Δίου του Παναγιώτη Παρασίδη έδινε ένα κομβικό ματς στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στην κατηγορία. Κατάφερε να φτάσει με «ψυχοβγαλτικό» τρόπο στο νικηφόρο αποτέλεσμα, με τον Άκη Τσουρέκα να γίνεται ο «ήρωας» της τελευταίας στιγμής, νικώντας τον εξαιρετικό Κώστα Ανδρούτσο. Η ομάδα της Πιερίας μετά τη 2η συνεχόμενη νίκη της έφτασε στους 25 βαθμούς και την 8η θέση την Αταλάντη, βρισκόμενη πάνω στην γραμμή του υποβιβασμού.
Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη παρατάχθηκε με πληθώρα απουσιών και αρκετά νέα πρόσωπα στη βασική της ενδεκάδα. Παρόλα αυτά παρουσίασε πολύ καλή εικόνα, προσηλωμένη στον στόχο της και δικαιούταν κάτι παραπάνω από το συγκεκριμένο παιχνίδι, αφού κρατούσε τον πόντο της ισοπαλίας ως το φινάλε. Οι Μεγαλοχωρίτες μετά την 13η τους συνεχόμενη ήττα, παρέμειναν στους δυο βαθμούς και υποβιβάστηκαν και μαθηματικά στο τοπικό της Ευρυτανίας.
Για την επόμενη(20η) αγωνιστική ο Δίας θα αντιμετωπίσει στην Αταλάντη στις 16/2 την τοπική ομάδα, με την οποία ισοβαθμεί, ενώ εκτός έδρας ματς δίνει και η Ποταμιά κόντρα στον προτελευταίο Διαγόρα Στεφανοβικείου.

Οι απουσίες του Δία
Για τους γηπεδούχους την τιμωρία τους εξέτισαν οι: Παναγιώτης Καλουσίδης και Γιώργος Παναγιωτίδης, ενώ απουσίαζαν και οι: Γιώργος Ευαγγελόπουλος, Γιάννης Λαζαρίδης και Βασίλης Νάκας, με τον Δία να παίζει με -5 ποδοσφαιριστές.

«Μισή» η Ποταμιά
Από πλευράς Ποταμιάς εκτός δράσης ήταν οι τιμωρημένοι Χρήστος Λέρης, Σπύρος Ξαγάρας, Κώστας Γιαννακόπουλος, οι τραυματίες Κώστας Κουτσουπιάς και Βαγγέλης Αθανασόπουλος, ενώ δεν ταξίδεψαν την Πιερία και οι: Γιώργος Φαρμάκης, Κώστας Σταμούλης, Ηλίας Σαπούνης, Κώστας Μπόνιας και Γιώργος Καλύβας, με τις απουσίες να φτάνουν σε διψήφιο αριθμό. Λέρης και Ξαγάρας εξέτισαν την πρώτη από τις δυο αγωνιστικές της τιμωρίας τους, ενώ ο Γιαννακόπουλος τη μια και μοναδική, επιστρέφοντας κόντρα στο Στεφανοβίκειο. Οι φιλοξενούμενοι είχαν αποστολή μόλις 14 ποδοσφαιριστών.

Ενδεκάδα νέων προσώπων

 












Θέση στο αρχικό σχήμα του Γιάννη Φλωράκη πήραν οι: Μιχάλης Νούλας(Φωτογραφία αριστερά) και Γιάννης Ηλιάδης, οι οποίοι επανήλθαν στα παιχνίδια της ομάδας. Ο Νούλας απουσίαζε στα τελευταία τέσσερα ματς λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, ενώ μετά από έναν ολόκληρο και γύρο έπαιξε ο Ηλιάδης. Για πρώτο ματς συμμετείχε στο αρχικό σχήμα ο  Γιώργος Πλεξίδας(Φωτογραφία δεξιά), ενώ βασικοί χρησιμοποιήθηκαν και οι: Κώστας Μαντζιούτας και Πάνος Χρυσικός.  Αντικατέστησαν στη βασική ενδεκάδα που έπαιξε κόντρα στον Αλμυρό τους: Χρήστο Λέρη, Σπύρο Ξαγάρα, Κώστα Γιαννακόπουλο, Γιώργο Φαρμάκη και Βαγγέλη Αθανασόπουλο. Όλοι οι ποδοσφαιριστές της Ποταμιάς κατέβαλλαν τη μέγιστη προσπάθεια, δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό.

Από το 97΄ ….στο 98΄(!)
Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου ο Δίας είχε ισοφαρίσει στο 97ο λεπτό με τον Βασίλη Νάκα για το τελικό 2-2. Οι Μεγαλοχωρίτες έχουν αρκετά παράπονα για τον καταλογισμό των 8 λεπτών καθυστερήσεων από τον Ημαθιώτη ρέφερι Ρηγόπουλο.

Ένας γύρος χωρίς πόντο
Η Ποταμιά ακόμη και με αυτόν τον τρόπο γνώρισε την 13η της ήττα, συμπληρώνοντας έναν γύρο χωρίς βαθμό.

Μαθηματικός υποβιβασμός
Οι Μεγαλοχωρίτες υποβιβάστηκαν και μαθηματικά στην Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, επιδιώκοντας και στα επόμενα παιχνίδια να παρουσιάζουν ανταγωνιστική εικόνα.

Ένας παλιός γνώριμος
Το παιχνίδι παρακολούθησε ο άλλοτε τερματοφύλακας του Βελουχίου(2008-2010) Νίκος Ευαγγελόπουλος, που κατάγεται από την Πιερία και είχε την ευκαιρία να τα πει με τους: Χάρη Ζαραβέλη, Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο, Γιάννη Φλωράκη και Χρήστο Γιαννίτσαρη, με τους οποίους συνυπήρξε στο Καρπενήσι. 


Α΄ Μέρος

Κράτησε εύκολα η Ποταμιά
Με το ισόπαλο 0-0 ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο μεταξύ Δία Δίου και Ποταμιάς. Οι φιλοξενούμενοι είχαν πολύ καλή και ανταγωνιστική εικόνα.

Οι καλύτερες φάσεις
9΄: Δυνατό σουτ του Μανίκα εκτός περιοχής κατέληξε λίγο  άουτ από την εστία της Ποταμιάς.
10΄: Ψηλοκρεμαστό σουτ του Παναγιωτίδη από θέση έξω δεξιά έφυγε πάνω από το τέρμα του Ανδρούτσου. 
13΄: Ο Γενιτσαρόπουλος μετά από κακή εκτίμηση του Μπαμπαϊτη και της αμυντικής γραμμής πλάσαρε αδύναμα σε κενό τέρμα από δεξιά, με την μπάλα να απομακρύνεται από τους αμυνομένους.
14΄: Ο Κατσαρής εκτέλεσε πλάγιο από δεξιά, ο Χρυσικός έπιασε την κεφαλιά στην «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας, που κατέληξε ελάχιστα άουτ από το τέρμα του Δία
15΄: Χαμηλό σουτ του Παγωνίδη απέκρουσε στην αριστερή γωνία του ο τερματοφύλακας των Ευρυτάνων.
21΄: Δεξί φαλτσαριστό σουτ του Μαυρίδη πέρασε μόλις έξω από το κάθετο δοκάρι του Ανδρούτσου.
28΄: Σουτ του Μανίκα κόντραρε στα σώματα και στην επαναφορά η κεφαλιά του Καλαμπάκα χτύπησε σε αμυνόμενο και έφυγε σε κόρνερ.
29΄: Ο Παγωνίδης έπιασε την κοντινή κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, την οποία απέκρουσε πανέμορφα ο Ανδρούτσος.
39΄: Ο Καλαμπάκας δοκίμασε σουτ, ο Ανδρούτσος απέκρουσε στην αριστερή του γωνία και ο Νίκου από πλεονεκτική θέση σούταρε άουτ.

Β΄ Μέρος

Θετικός ο Ανδρούτσος-Το γκολ στο 98΄(!)


Ο Δίας Δίου κατάφερε στην τελευταία φάση του παιχνιδιού να φτάσει στο πολύτιμο «τρίποντο» με 1-0. Ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς Κώστας Ανδρούτσος έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση, αποσοβώντας αρκετές φορές τον κίνδυνο από την εστία του.

Αποχώρησε ο Γενιτσαρόπουλος


Για την Ποταμιά ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος αποχώρησε τραυματίας στα μισά της επανάληψης, δίνοντας τη θέση του στον Γιάννη Ζαλοκώστα. Νωρίτερα ο «Πελέ» είχε χάσει μια σημαντική ευκαιρία, για να χριστεί σκόρερ και να κάνει το 0-1, καθώς και στο α΄ μέρος.

Αποβολή Φλωράκη


Ο προπονητής των φιλοξενούμενων Γιάννης Φλωράκης αποβλήθηκε στο 85ο λεπτό, δεχόμενος τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

«Ντεμπούταραν» οι μικροί

 












Ολιγόλεπτο ντεμπούτο με την Ποταμιά έκαναν οι νεαποκτηθέντες μικροί Άρης Ρέπας  (Φωτογραφία Αριστερά) και Γιάννης Τσούκας (Φωτογραφία Δεξιά), που εντάχτηκαν με υποσχετική στους Μεγαλοχωρίτες. Πλέον έχουν χρησιμοποιηθεί 27 ποδοσφαιριστές στο πρωτάθλημα.

Λύση από Τσουρέκα
Στο 98ο λεπτό ο νεοεισελθών Ευθύμης(Άκης) Τσουρέκας σημείωσε το πρώτο του γκολ στη Γ΄ Εθνική, νικώντας με όμορφο πλασέ τον...ανίκητο μέχρι εκείνη την ώρα Κώστα Ανδρούτσο και σημειώνοντας το 1-0.  Αμέσως μετά ο ρέφερι του αγώνα σφύριξε τη λήξη. 

Οι καλύτερες φάσεις
57΄: Ο Παναγιωτίδης βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον Ανδρούτσο από αριστερά, ο οποίος απέκρουσε το πλασέ του πρώτου.
61΄: Σέντρα του Δερμίση από αριστερά, κεφαλιά του Μαυρίδη απέκρουσε με το ένα χέρι σε κόρνερ ο πορτιέρο της Ποταμιάς.
65΄: Ο Γενιτσαρόπουλος σούταρε από αριστερά μετά από άστοχη έξοδο του αντίπαλου τερματοφύλακα, στέλνοντας την μπάλα άουτ σε κενή εστία. Η φάση ξεκίνησε από μπαλιά του Κατσαρή.
68΄: Σουτ του Μανίκα από το ύψος της περιοχής πέρασε άουτ από το τέρμα της Ποταμιάς.
69΄: Ο Μανίκας πλάσαρε μετά από λάθος της αντίπαλης άμυνας εξ επαφής και ο Ανδρούτσος απέκρουσε σε κόρνερ στην αριστερή του γωνία.
75΄: Ο Καραθάνος επιχείρησε σουτ από καλό σημείο, το οποίο μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Ανδρούτσος.
82΄: Δυνατό σουτ του Παπαστεργίου από το ύψος της περιοχής απέκρουσε εξαιρετικά ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.
95΄: Ο Παναγιωτίδης έπιασε την κεφαλιά, η οποία κόντραρε στα σώματα.
98΄: Ο Τσουρέκας με δεξί πλασέ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Ανδρούτσο και διαμόρφωσε το τελικό 1-0, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή του γωνία. 
  
Κίτρινες Κάρτες
 Δερμίσης, Μπαμπαϊτης, Κατσαρής, Μαντζιούτας, Πλεξίδας, Χρυσικός

Συνθέσεις Ομάδων

Δίας Δίου (Παναγιώτης Παρασίδης): Μπαμπαϊτης, Παπαγιαννόπουλος(66΄ Τσουρέκας), Δερμίσης, Νίκου, Λιόλιος, Καραθάνος(77΄ Παπαστεργίου), Παγωνίδης, Μαυρίδης, Καλαμπάκας, Παναγιωτίδης Α., Μανίκας

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Ανδρούτσος, Πλεξίδας(90΄ Ρέπας), Παρασκευόπουλος, Ζαραβέλης, Μαντζιούτας, Ηλιάδης, Νούλας, Κατσαρής, Μπουμπουρής, Γενιτσαρόπουλος(67΄ λ.τρ Ζαλοκώστας Ι.), Χρυσικός(96΄ Τσούκας)

Διαιτητής: Λουκάς Ρηγόπουλος(ΣΔΠ Ημαθίας)
1ος Βοηθός: Αθανάσιος Νησελίτης(ΣΔΠ Ημαθίας)
2ος Βοηθός: Κωνσταντίνος Μπέκας(ΣΔΠ Ημαθίας)




Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος, Πηγή: katerinisport.gr, odelails.gr