Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

Για μια καινούργια αρχή κόντρα στην Αταλάντη η Ποταμιά

Με παιχνίδι στο Καρπενήσι απέναντι στη γειτονική Αταλάντη αρχίζει τις υποχρεώσεις της για το 2020 η Ποταμιά, επιχειρώντας να πραγματοποιήσει ένα νέο ξεκίνημα.
Η συνάντηση θα διεξαχθεί την Κυριακή 5 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και θα αρχίσει στις 3. Είναι στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής. Το ματς του α΄ γύρου είχε λήξει με 1-0 υπέρ των Λοκρών. Οι δυο ομάδες εκκινούν με το ίδιο ρόστερ, διότι δεν είχαν τις πρώτες ημέρες κάποια μεταγραφή ή αποχώρηση.
Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη εκκινεί το νέο έτος και τον δεύτερο γύρο και θα προσπαθήσει να κάνει μια νέα αρχή, καθώς παραμένει τελευταία με μόλις δυο πόντους και χωρίς νίκη. Στα θετικά οι σημαντικές επιστροφές παιχτών, που θα ενισχύσουν την ομάδα, μετά τη συντριβή από τα Μετέωρα. Στόχος είναι στον δεύτερο γύρο η βελτίωση της συγκομιδής βαθμών, καθώς ο στόχος της παραμονής έχει σχεδόν χαθεί.
Η Αταλάντη του Μάκη Ζαχαρόπουλου θα έχει και αυτή αρκετές επιστροφές τραυματιών. Δίνει ένα σημαντικό ματς για την «επιβίωση» της στην κατηγορία, καθώς βρίσκεται στην 9η θέση με 16 βαθμούς. Οι Φθιωτοί δεν έχουν πετύχει ακόμη εκτός έδρας νίκη και θέλουν να περάσουν με νίκη από το Καρπενήσι.
Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Δημήτρης Μαργιόλας, με βοηθούς τους: Γιώργο Παπαλίτσα και Πέτρο Κανιούρα, όλοι από την Καρδίτσα.

Επιστρέφουν ποδοσφαιριστές
Οι παίχτες του Γιάννη Φλωράκη προπονήθηκαν την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή κάτω από «πολικό» ψύχος στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Εξέτισε την τιμωρία του ο Χρήστος Λέρης, ενώ έχουν επιστρέψει από τραυματισμό οι Χάρης Ζαραβέλης, Βαγγέλης Αθανασόπουλος και Κώστας Μπόνιας, όπως και ο Μιχάλης Νούλας που δεν έπαιξε με τα  Μετέωρα λόγω προβλήματος της τελευταίας στιγμής. Στο παιχνίδι με το Νεοχώρι θα επιστρέψει ο Βασίλης Παρασκευόπουλος.

Η Αταλάντη
Πάνω στην γραμμή του υποβιβασμού ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο η ομάδα του Μάκη Ζαχαρόπουλου, που είναι 9η(Υστερεί στην ισοβαθμία με τον Δία Δίου) με 16 βαθμούς(5 νίκες-1 ισοπαλία-7 ήττες και τέρματα 14-22). Πρώτοι σκόρερ των Φθιωτών με τρία γκολ είναι οι: Κώστας Λυτάκης, Κώστας Μαλισσόβας και Γεράσιμος Χαϊκάλης.
Η Αταλάντη τελείωσε τον πρώτο γύρο με εντός έδρας ήττα από τα Σέλλανα με 2-4. Έπαιξαν σε αυτό το ματς οι: Καπετάνος, Τσακανίκας, Μαλισσόβας Α., Μακρόπουλος, Πάππος, Λυτάκης, Σακκάς, Μαλισσόβας Κ., Δουβάρας(61΄ Σίδερης), Δήμος(46΄ Ντζιός),Χαϊκάλης. Σε αυτό το ματς εξέτισε την τιμωρία του ο Γιώργος Σαλιάι. Μοναδικός απών θα είναι ο τραυματίας Γιάννης Αντωνόπουλος. Ούτε η Αταλάντη έχει πραγματοποίησει ακόμη κάποια μεταγραφική κίνηση. 


Ο αγώνας του 1ου γύρου
Αταλάντη-Ποταμιά 1-0
Σκόρερ: 44΄ Μαλισσόβας

Συνθέσεις Ομάδων
Αταλάντη (Μάκης Ζαχαρόπουλος): Καπετάνος, Μακρόπουλος, Σακκάς, Σίδερης, Ζυγογιάννης, Αντωνόπουλος, Τσακανίκας(46΄ Λαμπρόπουλος), Λυτάκης, Μαλισσόβας(68΄ Δήμος), Αντωνίου, Χαϊκάλης(77΄ Τζιβελέκης)

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Ανδρούτσος, Μπουμπουρής, Παρασκευόπουλος, Ξαγάρας, Φαρμάκης, Ηλιάδης, Χρυσικός(29΄ Γιαννακόπουλος), Λέρης, Καλύβας Τ.(84΄ Πλεξίδας), Γενιτσαρόπουλος(77΄ λ.τρ. Ζαλοκώστας Ι.), Κατσαρής

Διαιτητής: Στέφανος Ξηρογιάννης (ΕΠΣ Βοιωτίας)
1ος Βοηθός: Νικόλαος Σοφός (ΕΠΣ Βοιωτίας)
2η Βοηθός: Δήμητρα Τσαγανού (ΕΠΣ Βοιωτίας)


Νέος προπονητής στον Αλμυρό
Ο πρώην προπονητής της Καρίτσας Αλέξανδρος Κούρτογλου είναι ο νέος τεχνικός του Αλμυρού, του οποίου πλέον ηγείται διοικητικά ο Ζήσης Ντελόπουλος.

Μεταγραφή ο Πιερικός
Τον 20χρονο Κατερινιώτη μέσο Κώστα Ίτσιο από τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας απέκτησε ο Πιερικός, που κέρδισε σε φιλικό με 2-4 την Αναγέννηση Άρτας. Αντίθετα αποχώρησε ο Κώστας Παγωνίδης. Από την Καρίτσα αποχώρησαν οι: Αλέξα Βουκομάνοβιτς και Ανέστης Ζαφειρίδης.

Κύπελλο και ο Δίας
Με 2-3 κέρδισε τον Μύτικα Λεπτοκαρυάς ο Δίας Δίου για το κύπελλο της ΕΠΣ Πιερίας. Δυο  γκολ πέτυχε ο Μανίκας και ένα ο Παναγιωτίδης Α.

Η «πρώτη» της χρονιάς
Η πρεμιέρα του 2ου γύρου περιλαμβάνει επίσης τα εξής ματς: Διαγόρας Στεφανοβικείου-Μετέωρα, Δίας Δίου-Καρίτσα, Σέλλανα-Διγενής Νεοχωρίου, Αλμυρός-Ατρόμητος Παλαμά, Ηρακλής Λάρισας-Οικονόμος Τσαριτσάνης και Πιερικός-Θησέας Αγριάς.

Οι τιμωρημένοι της 14ης αγωνιστικής
Δημήτρης Καλφούντζος(Σέλλανα/2 αγωνιστικές), Θωμάς Μπαντής(Ατρόμητος Παλαμά), Βασίλης Λάιος(Διαγόρας Στεφανοβικείου), Ανέστης Ζαφειρίδης, Νέστορας Κωτσιόπουλος(Καρίτσα)

Εξέτισαν στο κύπελλο
Σε αγώνες κυπέλλου εξέτισαν την ποινή τους οι: Δημήτρης Δημηνάς(Αλμυρός), Γιώργος Κακαβίτσης, Νίκος Ναρίνογλου, Κώστας Τάρτας(Ηρακλής Λάρισας), Απόστολος Ιωαννίδης(Θησέας Αγριάς), Γιάννης Μπαλογιάννης, Βαλάντης Φλώρος(Οικονόμος Τσαριτσάνης)

Το αναλυτικό πρόγραμμα και οι διαιτησίες:
Γ΄ Εθνική(3ος Όμιλος)
14η αγωνιστική(5-1-2020, 15:00)
Διαγόρας Στεβανοφικείου-Μετέωρα Δημοτικό Στάδιο Στεφανοβικείου
Διαιτητής: Βασίλειος Τσιγαρίδας(Φθιώτιδας)
1ος Βοηθος: Χρήστος Δόσκορης(Φθιώτιδας)
2ος Βοηθος: Γεώργιος Λιτοσελίτης(Φθιώτιδας)
Παρατηρητής Διαιτησίας: Δαμιανός Ευθυμιάδης(Πιερίας)

Ποταμιά-Αταλάντη Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου
Διαιτητής: Δημήτριο Μαργιόλας(Καρδίτσας)
1ος Βοηθος: Γεώργιος Παπαλίτσας(Καρδίτσας)
2ος Βοηθος: Πέτρος Κανιούρας(Καρδίτσας)
Παρατηρητής Διαιτησίας: Δημήτριος Στυλιαράς(Αιτωλοακαρνανίας)

Δίας Δίου-Καρίτσα Δημοτικό Στάδιο Δίου
Διαιτητής: Φώτιος Τζίκας(Μακεδονίας)
1ος Βοηθος: Γεώργιος Μιχτατίδης(Μακεδονίας)
2ος Βοηθος: Ευστάθιος Τσεχελίδης(Μακεδονίας)
Παρατηρητής Διαιτησίας: Δαμιανός Καρακελίδης(Πέλλας)

Σέλλανα-Διγενής Νεοχωρίου Δημοτικό Στάδιο Προαστίου
Διαιτητής: Αθανάσιος Νικόπουλος(Θεσσαλίας)
1ος Βοηθος: Αλέξανδρος Αναστασίου(Θεσσαλίας)
2ος Βοηθος: Μιχαήλ Κυριαζής(Θεσσαλίας)
Παρατηρητής Διαιτησίας: Σπυρίδων Πουγκακιώτης(Φθιώτιδας)

Αλμυρός-Ατρόμητος Παλαμά Δημοτικό Στάδιο Αλμυρού
Διαιτητής: Θωμάς Μπουρουζίκας(Λάρισας)
1ος Βοηθος: Δημήτριος Μίχος(Λάρισας)
2ος Βοηθος: Θωμάς Ντελέζος(Λάρισας)
Παρατηρητής Διαιτησίας: Νικόλαος Τεβεκέλης(Μακεδονίας)

Πιερικός-Θησέας Αγριάς Α΄ ΔΑΚ Κατερίνης
Διαιτητής: Χριστόφορος Μπουρλούτσκι(Πέλλας)
1ος Βοηθος: Γεώργιος Κεσίσογλου(Πέλλας)
2ος Βοηθος: Γεώργιος Σηπάκης(Πέλλας)
Παρατηρητής Διαιτησίας: Πέτρος Τσακνάκης(Λάρισας)

Ηρακλής Λάρισας-Οικονόμος Τσαριτσάνης Α΄ Δημοτικό Στάδιο Νεάπολης Λάρισας
Διαιτητής: Στυλιανός Λεωνίδας(Τρικάλων)
1ος Βοηθος: Κωνσταντίνος Λεωνίδας(Τρικάλων)
2ος Βοηθος: Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος(Τρικάλων)
Παρατηρητής Διαιτησίας: Γεώργιος Παγωνόπουλος(Θεσσαλίας)