Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Έφηβοι: Σύλλας Αιδηψού-Γ.Σ. Άτλας 77-76

Με καλάθι του Πρένγκα επτά δευτερόλεπτα πριν τη λήξη ο Σύλλας Αιδηψού κέρδισε με 77-76 τον Άτλαντα σε ένα συναρπαστικό και θεαματικό παιχνίδι.
Η αναμέτρηση διεξήχθη το Σάββατο 11 Ιανουαρίου στο κλειστό γυμναστήριο Λουτρών Αιδηψού και ήταν στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της 2ης φάσης του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ.
Ο Σύλλας του Θοδωρή Ρουμελιώτη κατάφερε να διπλασιάσει τις νίκες τους στην εκπνοή και να παραμείνει «ζωντανός» στην υπόθεση-πρόκριση στην επόμενη φάση. Για την ομάδα της Αιδηψού ξεχώρισαν οι: Πρένγκα και Μαυροζούμης με 30 και 25 πόντους αντίστοιχα.
Ο Άτλας του Δημήτρη Λερογιάννη έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια, έχοντας και σημαντικά παράπονα από τη διαιτησία. Οι Ευρυτάνες έδωσαν το πρώτο τους ματς για τη 2η φάση και είχαν πολύ καλή παρουσία κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο. Μανώλης Κάππας και Παύλος Ανδρέου σταμάτησαν στους 21 πόντους.
Για την 3η αγωνιστική οι Ευβοιώτες θα αγωνιστούν την Κυριακή 19 Ιανουαρίου στην Άμφισσα με τον Μάκαρο. Ο Άτλας υποδέχεται μια ημέρα νωρίτερα τον Έσπερο Λαμίας.

«Όπλο» ο Πρένγκα
Για τους νικητές ο καθοριστικός Πρένγκα πέτυχε 30 πόντους και ο Κώστας Μαυροζούμης 25. Ο πρώτος έβαλε 4 τρίποντα και ο δεύτερος 2.

2 στα 2
Ο Σύλλας έκανε έστω και δύσκολα το 2 στα 2, έχοντας κερδίσει στην πρεμιέρα τη Λίμνη.

«Ισόπαλοι» σε όλα













Μανώλης Κάππας(Φωτογραφία αριστερά) και Παύλος Ανδρέου(Φωτογραφία δεξιά) έκλεισαν το παιχνίδι με 21 πόντους και 3 3ποντα αντίστοιχα ο καθένας.

Θετικός ο Άτλας
Στην πρώτη του παρουσία στο πρωτάθλημα εφήβων ο Γυμναστικός του Καρπενησίου πραγματοποεί πολύ καλή πορεία. Έδωσε το πρώτο του ματς, καθώς η πρεμιέρα με τον Λοκρό Αταλάντης είχε αναβληθεί.

Ανοιχτό ματς
Ο Σύλλας μετά από ένα αρκετά ανοιχτό πρώτο δεκάλεπτο προηγήθηκε με 20-15.

Ισόπαλο ημίχρονο
Κατά τη δεύτερη περίοδο οι φιλοξενούμενοι έκαναν ένα επιμέρους 12-17, με τις δυο ομάδες να οδηγούνται στο ημίχρονο ισόπαλοι με 32-32.

Μπροστά με τρεις
Το συγκρότημα του Θοδωρή Ρουμελιώτη προηγήθηκε στην τρίτη περίοδο με 57-54. Οι Ευβοιώτες έκαναν ένα επιμέρους 25-22 στην 3η περίοδο, που παίχτηκε όμορφο μπάσκετ.

Γκράν-γκινιόλ φινάλε
Ο Άτλας προηγήθηκε με 73-76, ωστόσο με δυο βολές των: Τσαλλάι και Αγκόλλι ο Σύλλας μείωσε με 75-76. Ο Πρένγκα 7 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη κέρδισε επιθετικό ριμπάουντ μετά από χαμένη βολή και διαμόρφωσε το το τελικό 77-76. Το επιμέρους σκορ της 4ης περιόδου ήταν 20-22 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Πήρε πίσω το φάουλ
Στην εκπνοή του αγώνα και στην τελευταία επίθεση ο Κώστας Σεριανάι του Άτλαντα κέρδισε αρχικά φάουλ, ωστόσο ο ρέφερι αναίρεσε την απόφαση του, στερώντας το δικαίωμα από τον παίχτη του Καρπενησίου να εκτελέσει δυο βολές.

Τα δεκάλεπτα
 20-15, 32-32, 57-54, 77-76

Συνθέσεις Ομάδων

Σύλλας Αιδηψού (Θοδωρής Ρουμελιώτης): Αγαπητός, Κούτρας, Σούρας 8(1), Μαυροζούμης 25(2), Σβεντζούρης, Χριστόπουλος 5(1), Πρένγκα 30(4), Τσαλλάι 1, Βουτσιλάκος 3(1), Κουτσουμπάκης, Αγκόλλι, Μαυρίδης 5(1)

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης): Μπίκας, Κατσαρός 3(1), Μπούργος, Κάππας 21(3), Σεριανάι 11(1), Μανταλιός, Μήτσιος 12, Ελεζάι 4, Ανδρέου Π. 21(3), Ανδρέου Γ., Δροσίνης 2, Μπουμπουρής 2

Διαιτητές: Γρηγόρης Γκογκορώσης& Νίκος Παναγιώτου (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτές: Παναγιώτης Χριστόπουλος-Αλέξανδρος Αλεξίου-Αικατερίνη Μασλατζίδου (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)