Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

Φραγκίστα-Αίολος 2-5

Ο νεανικός Αίολος πήρε επιβλητική νίκη με σκορ 5-2 ενάντια στην Δυτική Φραγκίστα.
Ο αγώνας διεξήχθη την Κυριακή(12/1) στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω συννεφιά, κρύο και παρουσία λιγοστών φιλάθλων.
Η Φραγκίστα του Μάκη Ζήκα δεν μπόρεσε για ένα ακόμη παιχνίδι να είναι ανταγωνιστική και η πτωτική της πορεία στον δεύτερο γύρο συνεχίστηκε. Βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο μέρος με 0-4, για να μειώσει στα τελευταία λεπτά σε 2-5 χάρης τα γκολ των: Ταξιάρχη Γούλα και Παναγιώτη Μπίκα. Χαμένο πέναλτι είχε στο ξεκίνημα της επανάληψης με τον Χρήστο Γενιτσαρόπουλο.
Ο Αίολος του Κώστα Γουλέτα παίζοντας για ακόμη μια φορά με αρκετούς πιτσιρικάδες έδειξε «ορεξάτος» και έκανε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, σκοράροντας 5 φορές. Τα γκολ των νικητών σημείωσαν οι: Κώστας Σερπάνος, Νάσος Τριανταφυλλόπουλος, Γιάννης Πιστιόλης, Κώστας Καλύβας και Παναγιώτης Μάρκης. Δοκάρι με απευθείας χτύπημα φάουλ είχε στο β΄ μέρος ο Κώστας Καλύβας.
Την επόμενη (9η) αγωνιστική η Φραγκίστα αγωνίζεται την Κυριακή το πρωί ενάντια στον ΑΠΟΚ, ενώ ο Αίολος παίζει το Σάββατο (18/1) με τον ΠΑΟΚ. Ο Αίολος έχει 15 βαθμούς και είναι δεύτερος, όσους έχει και η Φραγκίστα, η οποία μένει 3η στην διπλή ισοβαθμία.

Λιγοστοί στις κερκίδες
Περίπου 10 με 15 ήταν οι θεατές της Κυριακάτικης αναμέτρησης του τοπικού Ευρυτανίας.



Χωρίς αναπληρωματικούς
Άδειοι ήταν και οι πάγκοι των δυο ομάδων, αφού Φραγκίστα και Αίολος δεν είχαν αναπληρωματικούς.

Εξέτισε ο Β. Τριανταφυλλόπουλος


Ο Βασίλης Τριανταφυλλόπουλος του Αίολου εξέτισε την ποινή της τιμωρίας των τριών αγωνιστικών του, αφού είχε αποβληθεί στο ματς του α΄ γύρου με την Φραγκίστα.

Πρώτο Οικονόμου


Ο δεύτερος βοηθός Σεραφείμ Οικονόμου επόπτευσε για πρώτη φορά ματς της Α΄ Ευρυτανίας, καθώς ολοκλήρωσε τα μαθήματα της τελευταίας σχολής διαιτησίας της ένωσης μας.

1 γύρο μετά


Ο δυναμικός αμυντικός Δημήτρης Μπισμπίκης (Φωτογραφία) του Αίολου επανεμφανίστηκε έναν ολόκληρο γύρο μετά, αφού τελευταία φορά έπαιξε στο ματς του α΄ γύρου, καταγράφοντας θετική παρουσία στο κέντρο της άμυνας.

Με Λάμπρου στον «άσο»-Πρώτο Κ. Γούλα

 













Τα γάντια για τους γηπεδούχους φόρεσε ο μέσος Αλέξανδρος Λάμπρου (Φωτογραφία Αριστερά), αφού απουσίαζαν οι γκολκίπερ της Φραγκίστας. Για πρώτη φορά επίσης αγωνίστηκε φέτος ο Ντίνος Γούλας (Φωτογραφία Δεξιά).

Α΄ Μέρος

Με τεσσάρα στο 28΄
Ο Αίολος «καθάρισέ» νωρίς το ματς αφού στο 28ο λεπτό κιόλας προηγούνταν με 0-4.

Θεαματικό γκολ «Σερ»


Το δρόμο προς την νίκη των φιλοξενούμενων άνοιξε στο 12΄ ο μόλις 14 εετών Κώστας Σερπάνος (Φωτογραφία) που με υπέροχο εναέριο γυριστό σουτ μετά το κόρνερ του Κώστα Καλύβα από τα δεξιά πέτυχε το 0-1.




Απευθείας φάουλ Νάσου


Στο 15΄ ο νεαρός επίσης Νάσος Τριανταφυλλόπουλος (Φωτογραφία) με όμορφη απευθείας εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του (0-2).



Η σειρά του Πιστιόλη


Την «σκυτάλη» στο σκοράρισμα πήρε ένας ακόμη πιτσιρικάς στο 23΄ όταν μετά την κάθετη πάσα του Γιάννη Καμαρέτσου, ο 14χρονος Γιάννης Πιστιόλης με όμορφο ψηλοκρεμαστό σουτ από τα όρια της περιοχής διαμόρφωσε το 0-3.



Γκολ Καλύβα


Η ομάδα του Κώστα Γουλέτα συνέχισε να σκοράρει και στο 28΄ μετά την σέντρα του Γιάννη Πιστιόλη από αριστερά ο αρχηγός του Αίολου Κώστας Καλύβας με πλασέ στην αριστερή γωνία του Αλέξανδρου Λάμπρου πραγματοποίησε το 0-4. Ο «Καλάιφερτ» με 6 γκολ είναι ο δεύτερος σκόρερ τη κατηγορίας. 



Οι καλύτερες φάσεις
6΄: Ο Ράπτης σέντραρε από δεξιά και το σουτ του Μπισμπίκη Ι. κόντραρε σε αντίπαλο, καταλήγοντας κόρνερ.
12΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος Β. έκανε την μπαλιά για τον Μάρκη που τετ α τετ με τον Λάμπρου πλάσαρε και ο γκολκίπερ της Φραγκίστας απέκρουσε σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε από τα δεξιά ο Καλύβας και ο Σερπάνος με πανέμορφο εναέριο γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία των τυπικά γηπεδούχων (0-1).
15΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος Α. με απευθείας εκτέλεση φάουλ από δεξιά πέτυχε το 0-2, αφού κανείς αμυνόμενος δεν έδιωξε την μπάλα.
18΄: Ο Μάρκης σούταρε εκτός περιοχής πάνω από το τέρμα του Λάμπρου.
23΄: Ο Καμαρέτσος έκανε την κάθετη μπαλιά για τον Πιστιόλη που με ψηλοκρεμαστό πλασέ από τα όρια της περιοχής «έγραψε» το 0-3.
28΄: Ο Πιστιόλης σέντραρε από αριστερά και ο Καλύβας με πλασέ στην αριστερή γωνία των γηπεδούχων ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-4.

Β΄ Μέρος

Χαμένο πέναλτι στο 46΄


Πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της επανάληψης η Φραγκίστα κέρδισε πέναλτι σε χέρι αμυνόμενου από σέντρα του Ταξιάρχη Γούλα από τα δεξιά. Ο Χρήστος Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία) ανέλαβε να το εκτελέσει, ο Θεοδόσης Κόκκοτος έπεσε σωστά στην δεξιά του γωνία κι απέκρουσε.


Δοκάρι ο Καλύβας
Ο Κώστας Καλύβας εκτέλεσε απευθείας φάουλ στο 58΄ λεπτό από θέση αριστερά, με την μπάλα να προσκρούει στο αριστερό κάθετο δοκάρι της Φραγκίστας.

«Πεντάστερος» με Μάρκη 


Στο 0-5 έφτασε ο Αίολος στο 63΄ όταν ο Γιάννης Πιστιόλης σέντραρε από δεξιά και ο Παναγιώτης Μάρκης με σουτ στην κίνηση σκόραρε το 0-5.



Μείωσε με Τ. Γούλα


Η Φραγκίστα σκόραρε στο 72΄ όταν ο Ταξιάρχης Γούλας έκανε ατομική προσπάθεια εκτός περιοχής και σούταρε στην αριστερή γωνία του Θεοδόση Κόκκοτου (1-5). Ο Γούλας πέτυχε το 3ο του τέρμα στην Α΄ ΕΠΣΕ.


Στο 2-5 με Μπίκα


6 λεπτά πριν το φινάλε μετά το γέμισμα του Γιάννη Μπισμπίκη το λάθος του τερματοφύλακα του Αίολου, ο Παναγιώτης Μπίκας σούταρε σε κενή εστία διαμορφώνοντας το τελικό 2-5.


Οι καλύτερες φάσεις
46΄: Ο Γούλας Τ. σέντραρε από δεξιά με την μπάλα να βρίσκει σε χέρι αμυνόμενου και την Φραγκίστα να κερδίζει πέναλτι. Ο Γενιτσαρόπουλος ανέλαβε να το εκτελέσει, όμως ο Κόκκοτος έπεσε δεξιά και απέκρουσε.
56΄: Σουτ του Καμαρέτσου εκτός περιοχής μπλόκαρε ο Λάμπρου.
58΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καλύβα προσέκρουσε στον αριστερό δοκάρι της Φραγκίστας.
63΄: Ο Πιστιόλης σέντραρε από δεξιά και ο Μάρκης με σουτ στην κίνηση έγραψε το 0-5.
64΄: Σουτ του Λαθύρη κόντραρε και κατέληξε κόρνερ πάνω από το τέρμα των φιλοξενούμενων.
68΄: Χαμηλό σουτ του Τριανταφυλλόπουλου Α. από αριστερά απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΔΦ.
72΄: Ο Γούλας Τ. έκανε ατομική προσπάθεια σούταρε χαμηλά εκτός περιοχής στην αριστερή γωνία του Αίολου (1-5).
78΄: Ο Σερπάνος τροφοδότησε τον Καλύβα, που έκανε την κούρσα από αριστερά, πλάσαρε και ο Λάμπρου μπλόκαρε.
84΄: Ο Μπισμπίκης Ι. έκανε το γέμισμα και μετά το λάθος του τερματοφύλακα ο Μπίκας σε κενή εστία έκανε με σουτ το τελικό 2-5.

Κίτρινες Κάρτες
Ράπτης, Μπίκας, Ντάλλας, Τριανταφυλλόπουλος Β., Μπισμπίκης Δ., Καλύβας

Δικαριθέντες
Φραγκίστα: -
Αίολος: Τριανταφυλλόπουλος Α., Σερπάνος, Πιστιόλης, Τριανταφυλλόπουλος Β.

Συνθέσεις Ομάδων

Φραγκίστα (Μάκης Ζήκας): Λάμπρου, Μπισμπίκης Φ., Μπισμπίκης Ι., Μάκκας, Ράπτης, Λαθύρης, Μπίκας Π., Ντάλλας, Γούλας Τ., Γούλας Κ., Γενιτσαρόπουλος

Αίολος (Κώστας Γουλέτας): Κόκκοτος, Τριανταφυλλόπουλος Β., Τριανταφυλλόπουλος Α., Μούργκας, Μπισμπίκης Δ., Μπακογεώργος, Μάρκης, Καμαρέτσος, Σερπάνος, Καλύβας, Πιστιόλης

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Σεραφείμ Οικονόμου (ΕΠΣ Ευρυτανίας)































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος