Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

ΠΑΟΚ-ΑΠΟΚ Βελούχι 0-2

Με δυο κεφαλιές του Δημήτρη Κατσαδούρου στο 85΄ και στο 87΄ ο πρωταθλητής ΑΠΟΚ νίκησε δύσκολα τον πολύ καλό ΠΑΟΚ με 2-0 και έκανε το 10 στα 10.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο(25/1) στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στο πλαίσιο της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από συννεφιά και παρουσία λιγοστών θεατών.
Ο ΠΑΟΚ του Γιώργου Χρυσαφόπουλου ήταν για ένα ακόμη ματς εξαιρετικός, είχε δυο δοκάρια στο πρώτο μέρος σε προσπάθειες των Άντι Χότζα και Αποστόλη Μπουμπουρή, με τον τελευταίο να χάνει και πέναλτι στο 26΄. Στην επανάληψη οπισθοχώρησε και δέχτηκε δυο γκολ στα τελευταία λεπτά γνωρίζοντας την ήττα.
Ο ΑΠΟΚ του Δημήτρη Τσιγαρίδα δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό και μετά από ένα κακό πρώτο μέρος όπου στάθηκε τυχερός αποφεύγοντας το γκολ σε αρκετές περιπτώσεις. Στην επανάληψη με την είσοδο του Άλεξ Μπακαλίδη έγινε πιο κινητικός είχε δοκάρι με τον Σάκη Τσιλίκα στο 83΄ και στην συνέχεια με δυο κεφαλιές του Δημήτρη Κατσαδούρου έφτασε στο 0-2.
Ο ΑΠΟΚ έφτασε τους 30 βαθμούς τερματίζοντας στην πρώτη θέση με το απόλυτο 10 στα 10, ενώ ο ΠΑΟΚ θα τερματίσει 3ος η 4ος έχοντας 16 βαθμούς.

Λιγότεροι από 50
Το τελευταίο ματς του ΑΠΟΚ για το πρωτάθλημα της Α΄ Ευρυτανίας έγινε παρουσία λιγότερων από 50 θεατών.


10 στα 10
Το Βελούχι τερμάτισε στην κορυφή, μετρώντας 10 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Κατέκτησε χωρίς Play Off το 13o πρωτάθλημα της ιστορίας του και θα συμμετάσχει για 2η φορά στη Γ΄ Εθνική.

Πρώτη και με ποιότητα


Ο Αποστόλης Μπουμπουρής (Φωτογραφία) «ντεμπούταρε» με τον ΠΑΟΚ δίνοντας ποιότητα στην μεσαία γραμμή της ομάδας. Αποκτήθηκε τον Οκτώβριο από την Άνω Μερά Μυκόνου.

Εξαιρετικό β΄ γύρο
Οι πιτσιρικάδες του ΠΑΟΚ έκαναν εντυπωσιακό δεύτερο γύρο πρωταθλήματος, παίζοντας όμορφο και στρωτό ποδόσφαιρο, ενώ «κόντραρε» στα ίσια τον πρωταθλητή και πιο έμπειρο ΑΠΟΚ.

1ος σκόρερ


Ο Άγγελος Παχής (Φωτογραφία) του Βελουχίου μπορεί να μην σκόραρε, αλλά για πρώτη φορά αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ στην καριέρα του με 8 γκολ. Δεύτερος ήταν με 7 ο συμπαίχτης του Δημήτρης Κατσαδούρος.

Πρεμιέρα Δροσίνη


Για πρώτη φορά σφύριξε σε ματς της Α΄ Ευρυτανίας ο νεαρός Γιώργος Δροσίνης.


Αμυντικό ρεκόρ
Τα δυο τέρματα που δέχτηκε ο ΑΠΟΚ αποτελούν ρεκόρ 30ετιας στην Α΄ Ευρυτανίας.

Χωρίς αποβολή
ΑΠΟΚ και ΠΑΟΚ ολοκλήρωσαν το πρωτάθλημα χωρίς αποβολή.

Α΄ Μέρος

Είσοδος με τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ
Οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο συνοδευόμενοι από τους μικρούς ποδοσφαιριστές των ακαδημιών του ΠΑΟΚ. Η παρουσία των παιδιών στην κερκίδα έδωσε όμορφο τόνο στο παιχνίδι.



Παρά τις ευκαιρίες στο 0
Ο ΠΑΟΚ στάθηκε άτυχος στο πρώτο μέρος, αφού είχε δυο δοκάρια, χαμένο πέναλτι και δεν μπόρεσε να προηγηθεί μένοντας στο 0-0.

Δοκάρι του Άντι


Ο ΠΑΟΚ πλησίασε μια ανάσα από το γκολ στο 14΄ όταν το μακρινό χαμηλό σουτ του Άντι Χότζα (Φωτογραφία) σταμάτησε στην ρίζα της αριστερής δοκού του Στάθη Φακίτσα.


Άτυχος ξανά
Νέο δοκάρι είχε ο ΠΑΟΚ στο 26΄ όταν το δυνατό σουτ του Αποστόλη Μπουμπουρή μετά την σέντρα του Γιώργου Κελεσίδη από τα δεξιά σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.


Χαμένο πέναλτι
Ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Μάριου Πατρώνη στο 26΄. Ο Αποστόλης Μπουμπουρής το εκτέλεσε με την μπάλα να φεύγει άουτ από το δεξί δοκάρι.




Αλλαγή απόφασης και διαμαρτυρίες
Στο 45΄ ο Άγγελος Παχής έπεσε μέσα στην περιοχή μετά το μαρκάρισμα του Γιάννη Τσάκνη με τον ρέφερι Γιώργο Δροσίνη να καταλογίζει αρχικά πέναλτι, αλλά μετά με την υπόδειξη του β΄ βοηθού Στέλιου Σώμαλη άλλαξε την απόφαση του, υποδεικνύοντας άουτ. Το ματς διακόπηκε για 2-3 λεπτά και επικράτησε ένταση, ενώ «κιτρινίστηκαν» οι Λάκης Αναστασόπουλος και Δημήτρης Κατσαδούρος.




Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Μακρινό ευθύβουλο σουτ του Κατσαδούρου πέρασε πάνω από το τέρμα του Αναστασόπουλου.
11΄: Ο Τσάκνης σέντραρε από δεξιά και το σουτ του Χότζα έφυγε άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
14΄: Χαμηλό μακρινό σουτ του Χότζα σταμάτησε στην ρίζα της αριστερής δοκού του Φακίτσα.
26΄: Ο Κελεσίδης Γ. σέντραρε από δεξιά το εντυπωσιακό σουτ του Μπουμπουρή από αριστερά σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στην συνέχεια της φάσης η μπάλα βρήκε στο χέρι του Πατρώνη, με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει το πέναλτι. Ο Μπουμπουρής το εκτέλεσε χαμηλά, με την μπάλα να φεύγει άουτ από το δεξί δοκάρι.
36΄: Ο Παχής έκανε την μπαλιά για τον Κατσαδούρου, που πλάσαρε ψηλοκρεμαστά πάνω από το τέρμα του ΠΑΟΚ.

Β΄ Μέρος

Ανέβηκε ο ΑΠΟΚ
Ο ΑΠΟΚ όσο περνούσε ο χρόνος κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο, ανεβάζοντας την απόδοση του και φτάνοντας στα τελευταία λεπτά στην δέκατη φετινή του νίκη.

Ακυρωθέν τέρμα
Στο 79΄ ο Δημήτρης Κατσαδούρος σκόραρε μετά την σέντρα του Άλεξ Μπακαλίδη, όμως το τέρμα ακυρώθηκε αφού ήταν σε θέση οφσαίντ.


Δοκάρι με Τσιλίκα


Το Βελούχι έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 83΄ όταν ο Άγγελος Παχής τροφοδότησε τον Σάκη Τσιλίκα, που μέσα από την περιοχή και αριστερά σούταρε δυνατά, με την μπάλα να προσκρούει στο δεξί δοκάρι και να φεύγει άουτ στην συνέχεια.


Δυο κεφαλιές «Κάτσα»


Στο 85΄ μετά την σέντρα του Άγγελου Παχή ο Δημήτρης Κατσαδούρος (Φωτογραφία) με κεφαλιά έκανε το 0-1. Ο ποιοτικός ποδοσφαιριστής του Βελουχίου δυο λεπτά έπειτα σκόραρε ξανά με το κεφάλι μετά την σέντρα του Δημήτρη Τσιλιμέκη για να «κλειδώσει» την νίκη της ομάδας του γράφοντας το τελικό 0-2. Ο Κατσαδούρος έκλεισε το πρωτάθλημα με 7 γκολ και ήταν ο δεύτερος σκόρερ της κατηγορίας, πίσω από τον Άγγελο Παχή, ο οποίος ήταν 1ος με 8.





Οι καλύτερες φάσεις
56΄: Ο Κατσαδούρος έδωσε στον Παχή, που από καλή θέση σούταρε αδύναμα, με τον Αναστασόπουλο να μπλοκάρει.
83΄: Ο Παχής βρήκε τον Τσιλίκα, ο οποίος από αριστερά σούταρε δυνατά στο δεξί κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων.
85΄: Ο Μπακαλίδης έδωσε στον Παχή, που σέντραρε από δεξιά και ο Κατσαδούρος από κοντά με δυνατή  κεφαλιά έκανε το 0-1.
87΄: Ο Τσιλιμέκης σέντραρε από δεξιά και ο Κατσαδούρος με νέα κεφαλιά έγραψε το τελικό 0-2.

Αποχαιρετιστήρια selfie
Μετά το τέλος του ματς οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, όπως και σε κάθε ματς έβγαλαν αποχαιρετιστήρια selfie στα αποδυτήρια, αφού ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα της Α΄ Ευρυτανίας.


Κίτρινες Κάρτες
Αναστασόπουλος, Κατσαδούρος, Παχής, Τσιλίκας

Δικαριθέντες
ΠΑΟΚ: Μπουμπουρής, Αναστασόπουλος, Κελεσίδης Κ.
ΑΠΟΚ Βελούχι: Κατσαδούρος, Παχής

Συνθέσεις Ομάδων

ΠΑΟΚ (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Αναστασόπουλος, Κελεσίδης Κ., Κωσταρέλος, Τσάκνης, Ζανιάς, Λάνης(65΄ Μουστάκης), Κελεσίδης Γ., Μπουμπουρής(84΄ Καραντάνας), Χότζα(88΄ Μίλης), Ρουμελιώτης, Λιάπης(61΄ Καλτσούνης)

ΑΠΟΚ Βελούχι (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Φακίτσας, Τσιλιμέκης Δ., Πατρώνης, Ίβρος(72΄ Ζαχαράκης), Σκοπέτος, Γκορόγιας, Κατσαδούρος, Τσούκας, Φλωράκης(46΄ Μπακαλίδης), Παχής, Τσιλίκας

Διαιτητής: Γιώργος Δροσίνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)



























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος