Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Έφηβοι: Αναγέννηση Λαμίας-Γ.Σ. Άτλας 63-50

Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά ματς η Αναγέννηση Λαμίας επικράτησε με 63-50 του Άτλαντα, κατακτώντας μια νίκη γοήτρου.
Η συνάντηση ήταν στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του ΣΤ΄ Ομίλου του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ και πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στο ΔΑΚ Λαμίας, ξεκινώντας στις 2.20 αντί για τις 2 λόγω καθυστέρησης ολοκλήρωσης του προηγούμενου παιχνιδιού.
Η Αναγέννηση του Θεόφιλου Μελισσάρη τελείωσε το πρωτάθλημα, όπως και το άρχισε με θετικό αποτέλεσμα και καλή εμφάνιση. Ενδιάμεσα όμως οι τέσσερις σερί ήττες της στέρησαν το δικαίωμα να διεκδικήσει τη 2η θέση. Οι Φθιωτοί τερμάτισαν 3οι με δυο νίκες και τέσσερις ήττες, έχοντας τον Πάνο Κεραμάρη πρώτο σκόρερ με 26 πόντους.
Ο Άτλας του Δημήτρη Λερογιάννη δεν πραγματοποίησε καλή εμφάνιση και εμφανίστηκε «χαλαρός», γνωρίζοντας την ήττα με διαφορά 13 πόντων, η οποία ωστόσο ήταν χωρίς βαθμολογικό αντίκτυπο. Με 12 πόντους τελείωσε την αναμέτρηση ο αρχηγός Μανώλης Κάππας. Ο Γυμναστικός αναδείχτηκε 2ος με τρεις νίκες και τρεις ήττες, κατακτώντας την πρόκριση.
Οι Λαμιώτες ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στον θεσμό, ενώ οι Καρπενησιώτες συνεχίζουν στη 2η φάση.

Συνεχίζει ο Άτλας
Παρά την ήττα του ο Άτλαντας είχε εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Για τους ηττημένους απουσίαζε για πρώτη φορά ο Γιώργος Δροσίνης.

Σφύριξε ο Χουσιάδας
Ο Καρπενησιώτης ρέφερι Θανάσης Χουσιάδας ήταν τελικά ο ένας εκ των δυο διαιτητών της συνάντησης.

6 στα 6


Σε ένα ακόμη ματς του Άτλαντα ο Μανώλης Κάππας ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας του, βάζοντας 12 με δυο εύστοχα 3ποντα. Κώστας Σεριανάι(Πέτυχε και δυο τρίποντα) και Στέφανος Μήτσιος ήταν επίσης διψήφιοι με 10.

Εντυπωσιακός Κεραμάρης


Με 26 πόντους και 1 3ποντο τελείωσε το ματς ο Πάνος Κεραμάρης των γηπεδούχων, ενώ 19 με μια τρίποντη «βόμβα» έβαλε ο Γιάννης Τσουκαράς.

Προβάδισμα Αναγέννησης
Η ομάδα της Λαμίας προηγήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο με 16-10.

Πήγαν ισόπαλοι
Το ημίχρονο τελείωσε με το ισόπαλο 25-25. Η ομάδα του Δημήτρη Λερογιάννη πέτυχε ένα επιμέρους 9-15 στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Πάλι στο +6
Προβάδισμα έξι πόντων πήρε εκ νέου η Αναγέννηση, με το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με σκορ 42-36. Οι γηπεδούχοι έκαναν ένα επιμέρους 17-11.

Ξέφυγαν και κέρδισαν
Ύστερα από ένα επιμέρους 21-14 το συγκρότημα του Θεόφιλου Μελισσάρη έφτασε στο τελικό 63-50, τελειώνοντας με ψηλά το κεφάλι την παρουσία του στο πρωτάθλημα.

Τα δεκάλεπτα
16-10, 25-25, 42-36, 63-50

Συνθέσεις Ομάδων

Αναγέννηση Λαμίας (Θεόφιλος Μελισσάρης): Κουμπούρας 2, Σταθόπουλος, Μπίτζας 4, Λαδάς 2, Φασούλας 10, Γεωργαντζάς, Τσουκαράς 19(1), Κεραμάρης 26(1)

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης): Μπίκας, Κατσαρός 5(1), Μπούργος, Κάππας 12(2), Σεριανάι 10(2), Μανταλιός, Μήτσιος 10, Ελεζάι 6, Ανδρέου Π. 5(1), Κρίκας, Ανδρέου Γ. 1, Μπουμπουρής 1

Διαιτητές: Αντώνης Πατάγιας& Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτές: Νίκος Καλαντζής-Μάρκ Κιαφγοβάντα-Ανθή Τσιμπρικά (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος, Φωτογραφία αρχείου